Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatku lipca odwiedzil mnie mój przyjaciel aby pobiczowac troszke wode.
W sumie nie padly jakies potwory.Ale.....
Padlo pare sandalów pod 80 i pare szczuplych 80+
Ciekawosta to ,że wiekszość tych ryb, jak i siedemdziesiątaków byla zaatakowana przez mamuśke.
Wczorajsze jej poszukiwania przyniosły tyko spotkanie z jej kuzynką :( 103cm

post-57619-0-55122200-1411301335_thumb.jpeg

Edytowane przez Z Olsztyna
  • Like 6

Ciekawosta to ,że wiekszość tych ryb, jak i siedemdziesiątaków byla zaatakowana przez mamuśke.

Kolego czy te ryby są z naszych okolicznych wód Olsztyna bo ciężko mi uwierzyć :) hahah tyle czasu łowię i nie mogę się pochwalić takimi wynikami gratulację pięknych rybek 

Piękne jezioro i cudne rybki,troszkę Wiesiu mi opowiedział i pokazał, pozdrawiam i życzę paru centów więcej

gratuluję rybek , ale zacznij retuszować fotki ,bo zaczyna się namierzanie Twoich rybnych wód ;)

• Like 1

....no jakos tak wyszlo ze jakis czas temu wyladowalem w Svensolandii.

Przez pierwsze 6-7 lat uganialem sie za pajkusiami i sandalkami  ....

...lowiska - jak ktos bywal- to wie

Pozniej znudzily mi sie troszke ( niektorzy powiedza jak moga sie znudzic metrowki - ano moga ) , i jakies 3-4 latka uganialem sie za pstragami, trociami i ososkami

Uwienczeniem byl rzeczny samczyk ososia  :) 16,7 kg ( muszka tubowa wlasnego widzimisia )  ..........

..........no i doszedlem do wniosku ze  tu juz bedzie bardzo ciezko cos poprawic i....( chyba ze Gaula)

Wrocilem do zeboli ....... 

Nie to ze przez te ostatnie 4 latka nie plywalem za pajkusiami .....troszke... ale .bardziej  za sandalami ,pajki byly przylowem i to raczej niechcianym.

Chociaz dwie ryby nie daja mi spokoju :

Pierwszy pajkus chcial mi sie pokazac jak grzecznie dlubalem se sandalki .Nieduze,takie okolo2-3kg fajnie braly  z ostrego opadu.

Pierwszy,drugi,trzeci i ktorys tam wzial i po zacieciu ostro wychodzi z 8m

Mysle se...hm ..czubek jakis :) chce mi tu niczym szczupaszek piateczka swiece wywinac ?.....

Pod powierzchnia capnal go krokodyl .Bo jak nazwac mamuske ktorej sandacz jakies 60+cm wystawal troszke z jednej str i trochu z drugiej :)

Przy lodzi otworzyla te swoja paszcze i odplynela. :rolleyes:

Sandalek wygladal ...hm...nieciekawie w stanie agonalnym.

A druga maciora atakuje takie sandacze i szczuple po 80+cm . I te panne prosze do tanca od lipca :)

Na razie bezskutecznie . :(

Edytowane przez Z Olsztyna
  • Like 4

....no jakos tak wyszlo ze jakis czas temu wyladowalem w Svensolandii.

Przez pierwsze 6-7 lat uganialem sie za pajkusiami i sandalkami  ....

...lowiska - jak ktos bywal- to wie

Pozniej znudzily mi sie troszke ( niektorzy powiedza jak moga sie znudzic metrowki - ano moga ) , i jakies 3-4 latka uganialem sie za pstragami, trociami i ososkami

Uwienczeniem byl rzeczny samczyk ososia  :) 16,7 kg ( muszka tubowa wlasnego widzimisia )  ..........

..........no i doszedlem do wniosku ze  tu juz bedzie bardzo ciezko cos poprawic i....( chyba ze Gaula)

Wrocilem do zeboli ....... 

Nie to ze przez te ostatnie 4 latka nie plywalem za pajkusiami .....troszke... ale .bardziej  za sandalami ,pajki byly przylowem i to raczej niechcianym.

Chociaz dwie ryby nie daja mi spokoju :

Pierwszy pajkus chcial mi sie pokazac jak grzecznie dlubalem se sandalki .Nieduze,takie okolo2-3kg fajnie braly  z ostrego opadu.

Pierwszy,drugi,trzeci i ktorys tam wzial i po zacieciu ostro wychodzi z 8m

Mysle se...hm ..czubek jakis :) chce mi tu niczym szczupaszek piateczka swiece wywinac ?.....

Pod powierzchnia capnal go krokodyl .Bo jak nazwac mamuske ktorej sandacz jakies 60+cm wystawal troszke z jednej str i trochu z drugiej :)

Przy lodzi otworzyla te swoja paszcze i odplynela. :rolleyes:

Sandalek wygladal ...hm...nieciekawie w stanie agonalnym.

A druga maciora atakuje takie sandacze i szczuple po 80+cm . I te panne prosze do tanca od lipca :)

Na razie bezskutecznie . :(

Gratuluję szczupaków. Natomiast Tobie gratuluję łowisk. Fajnie mieć szansę na spotkanie z takim potworem....niezdrowo się podkręciłem :)