Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dzisiaj ogólnie kiepsko z braniami.Do godziny dziewiątej coś się jeszcze działo...i udało się skusić jednego fajnego szczupaka.Rybka mierzyła 93cm,a przynętą był perłowy Shaker 12cm.

attachicon.gifIMG_0742-crop (Kopiowanie).JPG

A tu ktoś się pręży?Tylko nie wiem,czy ja,czy ryba? :)

attachicon.gif20141004_071817 (Kopiowanie).jpg

Ja Ci dam takie ryby pod moja nieobecność łowić! Czekaj no, jak tylko wróce to wszystkie pokłuję :)

Kontynuuję.

Dobra passa trwa :rockon:

Wczoraj Bug dał ponownie.

Dzika i zła rzeczna mamuśka.

Ryba uderzyła w agresywnie podbijaną ukleję RH 10.Branie bardzo mocne,z natychmiastowym odjazdem na hamulcu.Podejrzewałem grubą rapę .Głębokość łowiska około 2,5 metra,pojedyncze zwary nad nierównym dnem.Ryba w znakomitej kondycji,silna i waleczna,ciężko było podebrać ją ręką.

Fotki z samowyzwalacza i lepsze niż te z przed tygodnia,bo w świetle dziennym :)

1c3d039b50c69690m.jpg 7055ff45fc4670a4m.jpg 86b57614f9b59496m.jpg 620ae8bc9a104904m.jpg

Oczywiście C&R

Sprzęt:

MHX ST1204F

Ryobi Zauber 4000

Sufix Performance Fuse 20lb

Stanmar 35cm/10kg

Ukleja RH 10- starszy model

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 18

Tomas, Gratulacje !!! Ach te Twoje klimatyczne wody... :0) Twoja mina faktycznie oddaje pełen wyraz wstrętu względem szaleńczych działań pajka na łajbie, heh.

Akurat zebrało mu się na harce i trochę się zmarszczyłem :) A tak w ogóle zapraszam na klimatyczne łowy. ;)

• Like 2

Szczupaki są bardzo chimeryczne, brania delikatne, żerowania jak już są to przez krótki okres w ciągu dnia.

Od czasu do czasu coś się uwiesi ale to już nie to co na wiosnę.

cos_zpsff2d8946.jpg

wolne prowadzenie, sporo brań na skrętach podczas opadu przynęty, kolory przynęt jasne - najlepsze srebrne z brokatem 

PS

@bigrafi dzięki za "Krótki kurs wrzucania zdjęć na forum" jakoś sobie poradziłem, jak widać przydało się :-)

Edytowane przez @Wojti
  • Like 16

Koledzy, piękne szczupaki.

@Wojti - podziwiam regularność i życze Tobie tej jesieni  potężnego szczupaka !

U mnie pogoda sie popsuła jakby ze 3 zakonnice się powiesiły gdzies w okolicy.

Mimo to nie warto odpuszczać. Teraz będzie szansa na największego...

Nasz dzisiejszy wspólny, deszczowy portret

HwH3MVm.jpg

Edytowane przez Marcel
  • Like 47

Big mamcia bawi sie ze mna  chyba w .......A juz na pewno zaczyna mnie wkurzac ,bo niby skad mam wziasc takiego woblerka :huh:   :wacko:

Na zywca takiego moze :D

Witaj. No to masz pewien "duuuży" problem, i drugi też spory z takim wabiem. Ale nie poddaj się, nie daj się big mamie sprowadzić do parteru, z tym żywcem to rozpaczliwiec i punkt dla niej, a Ty jak mi się wydaje jesteś kreatywny i byle co ani kto nie robi na tobie wrażenia. Z tą mamuśką warto "zatańczyć", będę kibicował

co do foli to tak wiem że niedobrze ale ciągle mi brakuje czasu, mam kijek od tygodnia bo poprzedni się złamał, a łowić się chce i szkoda czasu na zdejmowanie jak mi się przeszkadza:) ale dziś to zrobię bo naprawdę tak piękna ryba z tak brzydką wędką:).I to mistral aqua spin nie kongerek:)

dzisiejszy wypad nad Narew. Planowałem Zandera ale nic się nie działo więc postanowiłem pobuszowac po płytkiej wodzie i udało się. Rybka 104cm, wagi nie maiłem ale na oko około 8kg. Sprzęcik to: kijek made by Fishing Center 5-18gr, multik Metanium HG, plecionka 0,12 , fluorocarbon 8kg więc walka była niesamowita i dosyć długa.

post-57863-0-06512900-1413565126_thumb.jpg

• Like 29