Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy co to dla Ciebie szczupak? Na ilość to takich pięćdziesiątaków idzie połapać, taki powyżej siedemdziesięciu centymetrów to już okaz i rzadkość. Promocja a co za tym idzie presja nie wpłynęła niestety pozytywnie na to jezioro, moje kiedyś ulubione jeziora.

Choć szczerze napiszę, że miałem ostatnio przyjemność fotografowania stojedenastki, która wróciła do wody, więc kto wie...

Edytowane przez chojny83

Szczerze przyznam, że szczupak to dla mnie  ryba zepchnięta na margines,choroba boleniowa i kleniowa skutecznie ogranicza mi czas polowania na zębate, ale dziś .......Niespodziewany przyłów ,w totalnie dziwnym miejscu jak na ta porę roku,płytka na pół metra woda, leniwie przepływająca nad małą rafką,zapuściłem woblerka (minnow classic 6f produkcji JAZ-a)pod sam brzeg ......napięcie linki i "pstryk". Zwariowałem po zacięciu totalnie ,mamuśka chyba też....80cm  tęgiej babki z Warty wygląda tak:

post-46261-0-13902100-1415646865_thumb.jpg

• Like 31

Naprawde grubiutka ;-)

W rzeczy samej,ten woblerek chyba miał być deserem......gdybym chwycił ja inaczej, to brzuch wisiał by jej chyba do podłoża hahaha. Mega silne babsko,fotka wyszła na ułamek sekundy zanim prysła w tą miękką trawkę hahah.Później wypuszczona już na otwartej wodzie ,może podrośnie,choć ciężki okres ją czeka..nad rzeką niestety las żywcówek ....... :angry:

• Like 1

Zimno było w ręce. Można się ubrać tak, że nigdy nie zmarzniesz ale na ręce przynajmniej ja nie mam metody. Nie umiem łowić z rzutu w rękawiczkach. Wojtek nic się nie martw jeszcze razem połowimy, dużo lepsze ryby u Ciebie. W PL niestety szczupak jest gatunkiem ginącym i przy obecnej presji raczej się to nie zmieni.

Lekko ponad sto...

Sprzętowo:

Fibatube 240cm, do 40g,

Abu Garcia stx z linka Spiderwire Ultra cast fluorobraid 0.17mm,

przypon własnoręcznie wykonany na lince 7x7 Spro, 7kg,

przyneta: salmo perch DR.post-49358-0-87836400-1416470237_thumb.jpg

Edytowane przez Baars
  • Like 31