Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Super fotka :)  wygląda jak byś trzymał kałasznikowa :D i jeszcze tan kaptur :D

Przepraszam ale nie mogłem sie powstrzymać.

Rybka piękna i na jaziowym sprzęcie tez musiała ładnie hasać. Gratuluję!

Dzięki i nie ma za co , sposób mojego ubierania jest bardzo wojskowy, zachowanie podobnie.

Piękne pajki panowie.

U mnie dopiero dziś miało miejsce majowe rozpoczęcie sezonu.

W raz z kolegą od 6 do 14:30 przerzuciliśmy kilkanaście niewymiarków. 

Masa brań, choć tylko 2 rybki zasłużyły na miano miarówek (+- 60cm)

Co Ciekawe przynętą numer 1  okazała się zapomniana już dawno przeze mnie Sandra Dalalande 9cm  w kolorach ojczystych.

Zabawa przednia. 

Nie wiem czy na innych zbiornikach było dziś(wczoraj) tak samo, ale brania strasznie delikatne, za samą skórkę. 

kilka ryb spięło się przy samej łodzi.

Chyba ten przymrozek wpłynął na tak zachowawcze żerowanie rybek. Jak wasze wrażenia?

Edytowane przez puszek7

Poławiacz gumisi ze mnie żaden { okoń number one}, ale przedwczoraj taki 60+. Wielkość nie powala, ale jak to bywa, na łódce Batson i Tango uzbrojone w przypony, tylko Konger Mikros na 0,16 oczywiście bez przyponu przygotowany do ataku na garbusy, no i wiadomo na co uderzył, szczęśliwie zapięty w  wąsa.

Kiedyś przetoczyła się dyskusja, że mikrosem szczupaki holuje się całe wieki, lecz naprawdę kongerek szybko ogarnął temat, zresztą nie pierwszy raz. Z drugiej strony uwielbiam ten patyk.

Przynęta to nomen omen Delalande Globulus, czyli nie za bycza. Ponadto 2 krótkie Pogoda marna- zimno i wietrznie..

• Like 1

Nie ma opcji, rybaków na brodnickim nie ma od 3 lat.

Wojciiech, Bootleg,

też tam łowiłem w ten weekend i u mnie podobnie: dwa krótkie plus jedno wyjście za przynęta do samej łódki. Do tego piękny (czyt. mój rekordowy w tym gatunku) przyłów na dużą gumę, ale to już opiszę w stosownym temacie jak znajdę czas :) Cieszy mnie to co piszecie o rybakach, bo będę tam częściej. Wracam już najbliższy weekend...

Edytowane przez Martin77

@wojti - Kapitalna rybe zlowiłes. Gratulacje. Dobrze ze czasem ,, króliczek ,, da się dogonić !

Mnie kolejny dzień wędkarski minał pod znakiem ryb średnich. Dobre łowisko powinno się tym cechować.

Ryby bardzo dobrze zeruja na głebokosci 4-6m. Brania sa piekielnie mocne.

W reku stare, poczciwe Zebco Hypercast 270 MH do 60gr. zespolone z TP 3000 '98 JDM.

W wodzie dyndające rippery 10-15cm z dozbrojkami -  na ,, nitce ,, sufix matrix pro.

Pewnie i gdzies tam się czai mój ,, króliczek ,, 

Pozdrawiam, zycze sukcesów i pamietajcie o zasadzie ,, złow i wypuść ,,

Podsylam kilka zdjęć z samowyzwalacza.

n8FQJD6.jpg

3PgdJVu.jpg

jPTS8CL.jpg

• Like 16

@bassket, uwielbiam te Twoje filmiki! :) Świetnie zmontowane! Jak zawsze mata, podbierak- pełna profeska! Tylko widzę, że poczciwego Procastera i Pinnacle'a na GS i Ryogę zamieniłeś? ;)

@Marcel gratulacje! Widać, że rybki biorą się za odrabianie strat kalorii po tarle ;)

Pozdrówka!

Kamil

• Like 1