Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim sympatykom wędkarstwa a przede wszystkim spinningu;) Chciałbym się pochwalić swoim pierwszym szczupakiem złowionym w sezonie 2014, dokładnie 10.05.2014 r. Rybka złowiona metoda trollingową na jeziorze Żarnowieckim, gdzie spędzam obecnie urlop. Nadmienię, że to moja pierwsza wymarzona, długo oczekiwana ryba metrówka 117 cm i 11,65 kg - Zdjęcie poniżej:) Tak jak wspomniał kolega @Wojti jest to mój pierwszy szczupak w rozpoczętym sezonie, każdemu z Was życzę takiego otwarcia sezonów.

Piękna,potężna ryba,szczerze gratuluję.

Z góry przepraszam łowcę że użyję jej jako pewnego porównania i punktu odniesienia,ale mimowolnie jest to jakiś głos w toczącej się w innym wątku dyskusji o rekordowym(rekordowych)szczupaku.117 cm,niecałe 12 kg-bestia.

Jak musiałaby wyglądać ryba na rekord(powyżej 24kg)!?

Musiałaby być sporo dłuższa i ponad dwa razy :o cięższa.Realne?!

• Like 1

Piękna,potężna ryba,szczerze gratuluję.

Z góry przepraszam łowcę że użyję jej jako pewnego porównania i punktu odniesienia,ale mimowolnie jest to jakiś głos w toczącej się w innym wątku dyskusji o rekordowym(rekordowych)szczupaku.117 cm,niecałe 12 kg-bestia.

Jak musiałaby wyglądać ryba na rekord(powyżej 24kg)!?

Musiałaby być sporo dłuższa i ponad dwa razy :o cięższa.Realne?!

Przyznam szczerze, że też się nad tym zastanawiałem. Ale pewne jest jedno, że każdy kolejny centymetr to wzrost wagi. Przykładem jest fakt, że kolega złowił rybkę 124 cm i ważyła około 15 kg. Przyznać trzeba, że 24 kg to naprawdę spora ryba np złowiona w grudniu przed tarłem, ma wówczas sporo ikry w sobie oraz na zimę jest dość mocno że tak to ujmę pulchna;) - ale to moje rozważania. Pozdrowionka serdeczne

Edytowane przez stubek

No Marcinie...

Opowieść rozbudza wyobraźnie.  :)

Podejrzewam, że Ci, co już Pajkowego króliczka dogonili i przeczytają o Twoich zmaganiach- odkurzą na nowo swoje zestawy :D .

Bo czego się nie robi by uświadczyć takich chwil, jakie Ty osobiście przeżyłeś...

Co tu dużo smęcić Chłopie, pogratulować...   :highfive:

Ganiaj takie ,,Króliczki", a raczej KRÓLICE , jak najczęściej, czego Tobie, kolegom i sobie życzę ;)

• Like 1

Przyznam szczerze, że też się nad tym zastanawiałem. Ale pewne jest jedno, że każdy kolejny centymetr to wzrost wagi. Przykładem jest fakt, że kolega złowił rybkę 124 cm i ważyła około 15 kg. Przyznać trzeba, że 24 kg to naprawdę spora ryba np złowiona w grudniu przed tarłem, ma wówczas sporo ikry w sobie oraz na zimę jest dość mocno że tak to ujmę pulchna;) - ale to moje rozważania. Pozdrowionka serdeczne

125 cm i 18 kg:

https://www.facebook.com/hlehleblog/photos/pb.825905620756832.-2207520000.1400920425./849393658408028/?type=3&theater

Trudno o bardziej spasioną sztukę.

@Marcel super opis.

• Like 1

I wtedy na arene dziejow wkroczyl olow (symbol chemiczny PB - plumbum).

Masz szeroka Rybe 125 i masz olow = masz rekord :D

• Like 1

Cześć

Dzisiaj z kolegą Arkiem wybraliśmy się na rybki :) Wypad okazał się bardzo udany :)
Mamusia/Babcia widoczna na foto dała troszkę popalić ale szczęśliwie dała się wyjąć i sfotografować :D

Rybka wróciła do wody :) C&R B)

Pozdrawiam

Seb@

post-50736-0-59883100-1400966109_thumb.jpg

post-50736-0-79828900-1400966362_thumb.jpg

• Like 12

Witam,

Oj, faktycznie dała Nam dzisiaj troszkę fantastycznych emocji. Piękna, zdrowa, silna i wyjątkowo "zła" z wyglądu mamuśka :)

Jako, że mam malutki udział w tym połowie - ta łapka, co ją trzyma w wodzie dla dodania animuszu, to moja :) - jeszcze raz Ci Sebastian gratuluję.

Pozdrawiam i wszystkim Kolegom, a także sobie życzę jak najwięcej podobnych wrażeń, choćby tylko w roli podbierającego i pstrykającego fotki takim rybkom :)

Arek

• Like 1

Witam,

Oj, faktycznie dała Nam dzisiaj troszkę fantastycznych emocji. Piękna, zdrowa, silna i wyjątkowo "zła" z wyglądu mamuśka :)

Jako, że mam malutki udział w tym połowie - ta łapka, co ją trzyma w wodzie dla dodania animuszu, to moja :) - jeszcze raz Ci Sebastian gratuluję.

Pozdrawiam i wszystkim Kolegom, a także sobie życzę jak najwięcej podobnych wrażeń, choćby tylko w roli podbierającego i pstrykającego fotki takim rybkom :)

Arek

Fajnie było ;) Trzeba to jeszcze kiedyś powtórzyć :)

Faktycznie zła była okrutnie :D ale już w wodzie zła mina i zły nastrój jej minął  B)

Pozdro