croock Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam, poszukuję multiplikatora na początek (pierwszy wyjazd na szkiery, pierwsza przygoda z castem). zakończyłem dylemat co do casta rozpatrywany w tym temacie: http://jerkbait.pl/topic/37076-jerki-zestaw-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego-pod-wiosenne-szkiery/ teraz szukam sprzętu, z którym będę w stanie opanować dżerkowanie z multikiem podczas pierwszej wyprawy. Cel: szczupak. Przynęty: do 60 g. (np. slidery 10 S, glidin rap 12, sweepery 14 s). Będzie sparowany najprawdopodobniej z dragonem millenium fatso jerk (25 - 60 g.). Jak widać po kiju, na pierwszą wyprawę szukam sprzętu w "rozsądnej" cenie, w granicach 250 - 300 zł. zamieściłem na giełdzie ogłoszenie o chęci kupna np. daiwy procaster, ale zbieram opinie na wypadek nietrafienia okazji :-) jeśli chodzi o rozpatrywany sprzęt (poniżej), zrobiłem przegląd forum i za wiele nie znalazłem. część opinii jest, ale skromna w treść lub nieaktualna. dlatego będę wdzięczny za Wasze wskazówki. Aktualnie rozważam: daiwa triforce 150iabu black maxquantum vantex baitcasterokuma aluminaokuma tormentacormoran k-don (praktycznie brak opinii...) lub black star jerk Byłbym wdzięczny za wskazówki. Czy ww. kołowrotki zniosą przynęty o średniej masie 30-60 g?czy nadają się dla kogoś absolutnie zielonego z castem? może macie jakieś inne propozycje? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Daiwa procaster albo okuma vs200. Mocny i porządny sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja wylicytowałem na alledrogo używanego Jaxona Casting Express za zawrotną sumę 56zł i tym będę walczył na początek Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Daiwa procaster albo okuma vs200. Mocny i porządny sprzęt niestety ich dostępność jest praktycznie zerowa. jakiś czas temu daiwa była na allegro. koledzy z forum ją polecali, ale nie byłem jeszcze zdecydowany na casta :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Okume ostatnio widziałem na allegro albo tablica.pl poszukaj może jeszcze jest. Można jeszcze pokusić sie o okraglaka abu c3 albo c4 w 300 zł powinieneś spokojnie sie zmieścić. Tylko pytanie, czy pasują Ci okraglaki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Tą Okumę z Tablicy już ktoś oglądał i nie polecał ponoć w fatalnym stanie, z resztą już jakiś czas wisi to ogłoszenie i niema chętnych, coś w tym musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) @crook Ja chciałem kupić procastera, polecał mi go uzytkownik @pitt. Zacząłem o nim czytać i rzeczywiście wydaje się, że to maszynka nie do zajechania. Znalazłem jeden na ebay'u, rozmawiałem już ze sprzedawcą, wyśle go do Polski. Koszt wysyłki jest dość spory bo $38.95, jednak gość zadeklarował się, że jeśli okaże się na poczcie, że jednak jest taniej to część kaski odeśle. Jak na razie mam same pozytwne doświadczenia z zakupami na ebayu więc myślę, że można mu zaufać. Sam niestety muszę zwolnić na razie z zakupami i odpuszczam, w każdej innej sytuacji bym brał. TD-Z i Curado będą musiały wystarczyć na ten sezon. Może Tobie się przyda:http://www.ebay.com/itm/Daiwa-procaster-100-HL-left-handed-6-ball-bearings-mag-force-baitcaster-/251489308523?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a8dee4f6b Sam multik kosztuje zawrotne 35$ Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 No problem Ci się rozwiązał, nic tylko brać i kasa b.dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Za 280 zl byla na allegro ostatnio Daiwa Megaforce 100 THSL , w ogloszeniu zaznaczone ze raz na rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Sam się kiedyś zastanawiałem nad Daiwą Megaforce bo dość tanio ze Stanów można było ściągnąć ale naczytałem się sporo narzekań ludzi na Twitchin'Bar. To cholerstwo ponoć dość szybko i często się psuje. Myślę, że tak jak w innych firmach/modelach, zależy jaki egzemplarz trafisz. Opinie użytkowników były jednak dość jednoznaczne, ludzie odradzali i nie zaryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) @crook Ja chciałem kupić procastera, polecał mi go uzytkownik @pitt. Zacząłem o nim czytać i rzeczywiście wydaje się, że to maszynka nie do zajechania. Znalazłem jeden na ebay'u, rozmawiałem już ze sprzedawcą, wyśle go do Polski. Koszt wysyłki jest dość spory bo $38.95, jednak gość zadeklarował się, że jeśli okaże się na poczcie, że jednak jest taniej to część kaski odeśle. Jak na razie mam same pozytwne doświadczenia z zakupami na ebayu więc myślę, że można mu zaufać. Sam niestety muszę zwolnić na razie z zakupami i odpuszczam, w każdej innej sytuacji bym brał. TD-Z i Curado będą musiały wystarczyć na ten sezon. Może Tobie się przyda:http://www.ebay.com/itm/Daiwa-procaster-100-HL-left-handed-6-ball-bearings-mag-force-baitcaster-/251489308523?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a8dee4f6b Sam multik kosztuje zawrotne 35$ hej, dzięki! problem jest tylko z tym, że: 1. nie wiem, czy dojdzie do połowy maja, a nie mam doświadczenia z zakupami na ebay; 2. potrzebuję dwa multiki - na wyjazd jadę razem z kolegą, równie zielonym jak ja :-) a co sądzicie o moich pomysłach z pierwszego posta? Daiwa krytycznie - to zauważyłem. a co z np. tormenta, quantum lub cormoranami? jakby się 2 procastery trafiły na giełdzie, to byłbym przeszczęśliwy :-) Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Curado mi leciało z USA zwykłą pocztą, najtańszą przesyłką miesiąc + tydzień dokładnie. Byłoby wcześniej ale troche sobie poleżało w polskim Urzędzie Celnym... Także myślę, że jak w tym tygodniu zamówisz to w najgorszym wypadku dojdzie akurat w połowie maja, możesz też się zdecydować na jakiś szybszy/droższy sposób wysyłki Popytaj znajomych, może któryś ma konto na ebay i mógłby Ci zamówić. Najlepiej i najłatwiej jakbyś miał kogoś w USA, kto by Ci kupił i wysłał do Polski. Sprawa z zakupami na ebay'u jest dość prosta - zakładasz konto na ebay, zakładasz i konfigurujesz konto na PayPal (łączysz je z rachunkiem bankowym i kontem ebay), przelewasz PLN'y na konto paypal i konwertujesz je na USD. Możesz wcześniej użyć paypalowego konwertera walut żeby zobaczyć po jakim kursie liczą dolara i w ten sposób sprawdzić ile PLN musisz przelać. W zasadzie po tych zabiegach jesteś gotowy do zakupów. Pozdrawiam,Patryk EDYTA: teraz doczytałem, że potrzebujesz dwóch to się sprawa trochę skomplikowała... Będzie trudniej znaleźć nawet na ebay'u. Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) dlatego liczę na szansę na giełdzie, a oprócz tego zastanawiam się nad sklepowymi w tym budżecie na niemieckim ebayu jest daiwa crossfire 150 l za ok 70 eur - może to? http://www.ebay.de/itm/Daiwa-Crossfire-150L-Linkshand-Multirolle-/200564409037?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item2eb29202cd www.ebay.de/itm/Daiwa-Crossfire-150-LH-Linkshand-Baitcastrolle-NEU-OVP-/331166474470?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item4d1b0f60e6 http://www.ebay.de/itm/DAIWA-Crossfire-150L-Baitcaster-Angelrolle-/161269737986?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item258c6cea02 Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Z nowych, sklepowych będzie ciężko w tej cenie...Wszystko plastik :/ Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 crossfire na ebayu wychodzi taniej o ok 100 zł w porównaniu do sklepów w pl. nie jestem w stanie tylko zweryfikować, jak poradzi sobie w przedziale do 60 g, a opinii w necie na jego temat jest jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekoko Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 dlatego liczę na szansę na giełdzie, a oprócz tego zastanawiam się nad sklepowymi w tym budżecie na niemieckim ebayu jest daiwa crossfire 150 l za ok 70 eur - może to? http://www.ebay.de/itm/Daiwa-Crossfire-150L-Linkshand-Multirolle-/200564409037?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item2eb29202cd www.ebay.de/itm/Daiwa-Crossfire-150-LH-Linkshand-Baitcastrolle-NEU-OVP-/331166474470?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item4d1b0f60e6 http://www.ebay.de/itm/DAIWA-Crossfire-150L-Baitcaster-Angelrolle-/161269737986?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item258c6cea02To akurat żadna okazja. Policz 76,90 euro + wysyłka do Polski ca.20euro = ca 97 euro, płatność PayPal 1euro=ca 4,35zł, całość ca 422zł/szt. U nas sporo taniej np. http://www.centrumwedkarstwa.pl/kolowrotek-daiwa-crossfire-150l.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 fakt, ale być może będę miał kogoś w DE do kupienia na miejscu, więc wysyłka odpada (transport przy okazji) i przelicznik walutowy lepszy :-) pytanie, czy ten multik jest sensowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 W linku masz Citikcę 201E, na bank da radę i super pln-y, dogadać się i już jeden multik masz http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=11792.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dzięki! wygląda ciekawie, choć aż dziw, że nikt nie nabył dotąd :-) może sie okazać, że to będzie pierwszy z multików. muszę o nim doczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 croock - nie zastanawiaj się tylko bierz. To zdecydowanie najlepsza opcja z podanych do tej pory... (oczywiście moim zdaniem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Aż dziw , że za tą kasę jeszcze stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 dzięki Panowie, zarezerwowałem. chcę podpytać sprzedającego o kilka rzeczy. pozostaje dalej drugi multik, więc ww. pytania aktualne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 myślałem, że weźmiesz tą Daiwę z Ebay-a + Citica = dwa multiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 citica poszła, zanim zareagowałem :-/ szkoda. a co do daiwy crossfire - no właśnie tutaj liczę na opinie uzytkowników, albo chociażby wskazówki. wygląda ciekawie, również cenowo, ale polski internet praktycznie o niej milczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Na giełdzie masz jeszcze C4 5601 i Revo S. Ten Revo S to nie jest zła opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi