jbk Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 citica poszła, zanim zareagowałem :-/ szkoda. a co do daiwy crossfire - no właśnie tutaj liczę na opinie uzytkowników, albo chociażby wskazówki. wygląda ciekawie, również cenowo, ale polski internet praktycznie o niej milczy.Widzę że bardzo chcesz kupić tą Daiwę Crossfire i czekasz na pierwszą pozytywną recenzję. Nie dziwi Ciebie że internet na temat tego multika milczy ? Czy warto ryzykować i kupić niskiej jakości produkt jeśli można za podobną kwotę kupić sprawdzone używane konstrukcję. Sam zaczynając przygodę z castingiem kupiłem nowe i tanie multiki(jaxona i daiwę megaforfe) i parę stówek wywaliłem w błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 jbk, przeciwnie. ta daiwa wydaje mi się rozsądna, ale otwarcie mówię o braku jakiejkolwiek wiedzy. najchętniej kupiłbym sprawdzone uzywki, np. daiwę procaster, ale szukam też opcji na wypadek nie znalezienia. abu revo s wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Daj ogłoszenie że szukasz używany multik abu revo s ,sx orra , shimano citica , curado D - może ktoś się odezwie Dla mnie ta daiwa crossfire nie jest rozsądnym zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 @croock, jeśli interesuje Cię Revo SX (druga generacja) Pełen zestaw fabryczny i "niestety" w idealnym stanie co wpływa na cenę. Ewentualnie pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 C3 6501 mam , starszy model, w bardzo dobrym stanie . Jakbys chcial Niedrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 poproszę ofertę na priv :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekoko Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Tu masz też ciekawą ofertę http://allegro.pl/daiwa-procaster-rojo-100hl-okazja-zobacz-i4135823128.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 dzięki! ta oferta wygląda megaciekawie. zadałem pytanie sprzedającemu i raczej się zdecyduję. mam jeszcze jedno pytanie około tego tematu. zastanawiam się nad wyborem długości kija pomiędzy 180 a 195. wiem, że to kwestia osobistych preferencji, ale...ja ich nie mam, bo nigdy nie dżerkowałem. 3 osoby na łodzi, wzrost 170 cm, 180 cm i 195 cm - wygląda, że krótsza wędka będzie odpowiedniejsza. a może nie ma to znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Lepiej 180 ale żeby to nie szło w parze z przesztywnieniem blanku Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Moim zdaniem to bez znaczenia, wszystko zależy co lubisz. Ja osobiście wolę dłuższe, idealny dla mnie to 7'. Jednak najlepiej iść do sklepu i zobaczyć. To pytanie typu lepsza blondynka, czy brunetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Moje wskazanie na kijek 180cm jest spowodowane tym stwierdzeniem : ..."bo nigdy nie dżerkowałem.3 osoby na łodzi, wzrost 170 cm,"...i jest to tylko praktyczna rada a rodzaj i typ tych 180cm to już inna kwestia Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 dzięki Panowie, tutaj się rozchodzi na 99 % o dragon millenium fatso jerk cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 ja jednak bym zaproponował 1.98m.biorąc pod uwagę sztywność tego modelu i wzrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Z łodzi i z brzegu 1.8m jest najlepsze....wygoda i komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 ja jednak bym zaproponował 1.98m.biorąc pod uwagę sztywność tego modelu i wzrost.Jeśli na tej łódce z dwoma jeszcze kolegami i wzroście własnym 170cm można stanąć bezpieczne na ławce to jeszcze OK. I tutaj dochodzimy do tego o czym wcześniej pisałem: nie jest obojętne jaki kij w wersji dłuższy-krótszy. Akurat ten zdecydowanie traci charakterystykę i jest tylko krótszy ale traci walory wersji dłuższej. @croock, czy to Tobie polecałem kijek MAX Empire Casting 190 20-60 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Akurat ten zdecydowanie traci charakterystykę i jest tylko krótszy ale traci walory wersji dłuższej. mógłbyś rozwinąć myśl :-) ? po prostu nie do końca zrozumiałem, czy dragon fatso jerk (bo rozumiem, że o nim mowa?) pokazuje walory w wersjo 180 cm, a traci przy 195, czy na odwrót :-) max empire casting oglądałem - też fajny, ale cięzko dostępny. Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 OK. Wyjaśniam swoją myśl: TD w wersji 195 jest ciężkim , niezbyt dobrze wyważonym kijkiem o bezpiecznym ugięciu podczas holu już średniej ryby. Wersja krótsza nie jest wędka na blanku o innej konstrukcji ale niestety tylko powstała zapewne na skutek obcięcia rury w dole. Jest lżejsza, nie leci na pysk ale niestety staje się nieczułą pałką, dającą mało satysfakcji z wędkowania...sorki, pracuje przy powszechnie dostępnych będących codziennością u nas szczupakach 80-90cm (sarkazm) W temacie MAXa czy też innych niskobudrzetowych kijków zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 zgodzę się z wypowiedzią oprócz tego że 1.95m jest ciężki,i niezbt dobrze wyważony.poza tym kto powiedział że trzeba stawać na ławce i skuteczne jerkowanie odnosi się tylko i wyłącznie do pionu w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Włażenie na ławkę (na stabilnej łodzi) nie ma wpływu na skuteczne jerkowanie tylko na jego wygodę i łatwiejsze (pełniejsze ) możliwości zastosowania różnorodnych technik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 3 osoby na łodzi = włażenie na ławkę odpada :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 3 osoby na łodzi = włażenie na ławkę odpada :-)To jest jeden z powodów dla którego polecam krótszy kij o dobrej charakterystyce pracy. Dla mnie obojętne jest czy stoję po pas w wodzie czy na pomoście metr nad wodą. Ale Ty dajesz do zrozumienia, że jesteś castingowcem (wędkarzem) mającym niewielkie doświadczenie w tej metodzie. Dlatego też sugeruję taki układ abyś mógł jak najszybciej opanować technikę a potem tylko czerpał przyjemność z jej stosowania (podczas holu fajnej ryby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 sprostuję jedną rzecz: doświadczenie zerowe. rzucanie mam zamiar poćwiczyć, ale chrzest bojowy na łodzi przejdę dopiero w Szwecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dragon Express 1,82m 20-60gr.....moim zdaniem 15-50gr, a zdaniem innych niedoszacowany - Idzie nówke wyrwać za 180-200zł plus P.P.Używke pewnie za 100 plus P.P. Używałem taki przez 2 lata i nie narzekam, a w tym roku zamiana na jednoskład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) a jak rozstrzygnęlibyście wybór express jerk vs. fatso jerk? minecjusz - jak generalnie wrażenia z tego express jerka? z dragonów jest jeszcze thytan jerk w tej półce cenowej, ale na żywo wydawał się sztywniejszy niż fatso. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Expres sprawował się dobrze i uginał nawet pod żarłocznymi niewymiarami. Mam nadzieję, że J&J 25-100gr godnie go zastąpi, ale na wszelki wypadek Express będzie podpierał ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi