rblade Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam. Mam kij Dragon Express spinn 5-25,Zastanawiam się nad kołowrotkiem spro passion 730 a 740 FD.Głównie chodzi mi o połowy szczupaka.Przynęty jakimi się posługuje to w gumy na główkach od 6 do 12 gram.Nie wiem czy wybrać żyłkę czy plecionkę i jaką grubą. Dzięki z góry za wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Kołowrotki różni pojemność szpuli tak z użytkowego punktu widzenia, więc do lekkich przynęt o jakich piszesz proponuje model wielkosci 40, napewno wydluzysz procentowo odległość rzutów, co do linki to już zależy od Twoich preferencji i kieszeni, oba typy linki mają wady i zalety, szczupak napewno nie jest rybą przy której plecionka jest jakimś priorytetem, dobra żyłka wybacza więcej a jako iż szczupak lubi fruwac to na początek pewnie lepiej sprawdzi się koledze właśnie ona . Jeśli żyłka to od 0.20 do 0.26 przy plecionce 0.16 to raczej max przy tej gramaturze i delikatnym kijku, najrozsadniej będzie użyć wyszukiwarki forumowej i poświęcić trochę czasu, podkreślam iż warto. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Miałem w rozmiarze 730 i sobie chwalę, elegancko współpracował z żyłkami jak i z plecionkami czego np. o catanie nie mogę powiedzieć z tylnym hamulcem. Łowiłem nim od okoni, dorszy na spina po właśnie szczupaki na różnego typy przynęty - głównie na gumy z główkami maks do 10g. Wyprzedałem cały sprzęt związany z korbą ale jak miałbym wrócić do spina to z pewnością też bym sobie go sprawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Passion układa dobrze zarówno linkę jak i żyłkę. Proponuję 740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 ja proponuję 730-bebechy te same co 740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 jeśli te modele różnią się tylko pojemnością szpuli, to można do 730 dokupić 740 i mieć pojemniejszą szpulę? pytam, bo właśnie otrzymałem przesyłkę z 730. zamówiłem go do spinna na szczupaka. teraz w rękach mam obawy, czy nie jest za mały...ale może to tylko moje wrażenie? bebechy w 730 i 740 są takie same, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak, bebechy te same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 a sama wielkość kręciołka? szpula 740 pasuje do 730? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Trzeba by sprawdzić w sklepie lub u kogoś kto ma. Na pewno płytka szpula od 740 M (matchowy) pasuje do 740 bo to takie same kołowrotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Ja posiadam passion 730 pod pstragi i mysle ze jest za duzy 720 bylby ok tak wiec moim zdaniem 730 podola szczupakom i jescze jedno pytanie z ktorego kolowrotka pasowala by podwojna raczka do 730. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4244235992 Warto tutaj pytać o podwójna rączkę chyba :-) Ale coś mi się kojarzy że to od jakiegoś spro.... Inspira/insygnia jakoś tak :-D na pewno coś na,, I,, ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 A dzięki dzięki mail już poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) Nie zabieraj mi spro, chce osobiście odebrać no i może sie nieco potargować. Jeżeli będziesz chciał i znajdę korbkę do Spro to mogę Ci ją odstąpić O ile kupię tego SPRO oczywiście Mam też SPRO PAssion 730 i będę mógł sprawdzić czy korbka pasuje. Edytowane 18 Maja 2014 przez zieloczek100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ok czekam bo kolega z all.... dopisał, że już kupił z taką korbką i nie wie z jakiego młynka jest ta rączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyczkasport1 Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 To będzie korbka od młynka spro inspiration na 99,5 % http://cokupuja.pl/aukcja/s/4066259090/spro-inspiration-9400-fd-okazja- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dzięki !!!!!! właśnie szukam czy można gdzieś zakupić samą rączkę tylko jeszcze kwestia rozmiaru która będzie pasować do passiona 730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Kontaktowałem się ze sprzedawcą tego 720 i powiedział, że jak chcę odebrać osobiście to muszę poczekać do końca licytacji. Jeżeli kupiłbym go to i korbka będzie pasować to będziemy mogli się wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi