Skocz do zawartości

shimano sienna i daiwa laguna

dekosz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuję kołowrotka pod klenia, jazia, z racji tego że większość czasu spędzam z castingiem nie chcę wydawać zbyt dużo pieniędzy powiedzmy max 200zł . Miał ktoś może z Was te kołowrotki w ręku ? Jakie są wasze opinie o nich ?  Może dostanę coś lepszego w cenie do 200zł  ?

http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-sienna-2500-fd-sn2500fd-i4132048450.html

http://allegro.pl/kolowrotek-daiwa-laguna-3000a-fd-i4073672359.html

Pozdrawiam

Edytowane przez dekosz

Ryobi Ecusima i Spro Passion - dobre młynki za śmieszna kasę.

+1 , sienne i lagune i wszystko z tego przedziału bym odpuścił, spro i ryobi naprawdę dają rade , ewentualnie arctica chyba jest taka lżejsza odmianą ecusimy w nowoczesnym designie, też można brać bez zbędnych m@$turbacji nad tanimi shimano i daiwami.

• 9 miesięcy temu...

Podbiję temat, bo szkoda zakładać nowy...

Zaciekawiła mnie Sienna w rozmiarze 1000. Potrzebuję maksymalnie lekki i niedrogi kołowrotek do wklejki cw 7g. Wiem, że Shimano zaczyna się dopiero od Exage itd., ale do takiego piździka szkoda mi kupować kręciołek za 300 zł. Oglądałem dzisiaj w sklepie tą Sienne oraz Quantum Vibe 15. Oba 210 gram, w ręku pracowały miło. Shimano nieco głośniej, ale jakby z mniejszymi oporami, a dodatkowo kabłąk ładnie chwytał (dla Quantuma tutaj spory minus).

Byłbym wdzięczny za wypowiedzi osób, które stosowały Sienne do ultralekkiego spinningu. Opinie z modeli 3000 i 4000 pracujących z 20-30 gramowymi przynętami nie są w tym wypadku obiektywne :)