Skocz do zawartości
  • 0

Aktualizacja softu HDS5

godski

Pytanie

Echo HDS5 gen.2 kupiłem w lipcu 2012 u polskiego dystrybutora.

Kilka dni temu wysłałem do polskiego przedstawiciela Lowrance. Dzisiaj przyszła.

Wersja softu 2.1. Menu wizualnie lepiej się prezentuje. Większe róznice zauważę (lub nie) na wodzie.

Oczywiscie zabieg bezpłatny. Nie licząc kosztów wysyłki do nich. Zwrot na ich koszt. Miło.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hmm... 2.1 - to troche stare. Wersja ang jest juz 2.5 ;)

Troche różnic jest: http://www.lowrance.com/Global/Lowrance/Documents/Software/HDS_GEN2_RTM_2-2.5_ADD_EN_988-10663-001_w.pdf

Polska wersja jest generalnie zawsze opozniona troche.

M.

To jest chyba najfajniesze :

Allows you to create a file of select waypoints, routes, and trails from
a specific region. This allows the user to better manage critical user
information and segregate it by lake, state, region, etc for ease in

backup and restoration or sharing with friends

Edytowane przez inzynier

• 0

Ja odkupiłem z drugiej reki i nie mam dowodu zakupu ciekawe czy mi tez by przysługiwało wgranie nowego softu (echo było kupione w Polsce)?

Myślę, że bez problemu, ponieważ dystrybutor ma zapisane numery seryjne z puli urządzeń które sprzedaje. Łatwo jest rozpoznać które urządzenia są z jego dystrybucji lub jego poprzednika ThinkBig

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Ja odkupiłem z drugiej reki i nie mam dowodu zakupu ciekawe czy mi tez by przysługiwało wgranie nowego softu (echo było kupione w Polsce)?

Panowie, jezeli nie zalezy wam na jezyku polskim, kazdy moze zrobic sobie update sam. w wersji oficjalnie dostepnej na stronach lowrance dzialaja jednostki metryczne, nie ma blokady gps, i zawsze jest najnowsza wersja. To co wygrawa Parker jest przewaznie albo 1 albo 2 wersje do tylu.

@Wojti, jak bedziesz mial,problemy daj znac.

Edytowane przez inzynier

• 0

Panowie, jezeli nie zalezy wam na jezyku polskim, kazdy moze zrobic sobie update sam. w wersji oficjalnie dostepnej na stronach lowrance dzialaja jednostki metryczne, nie ma blokady gps, i zawsze jest najnowsza wersja. To co wygrawa Parker jest przewaznie albo 1 albo 2 wersje do tylu.

@Wojti, jak bedziesz mial,problemy daj znac.

Podejrzewam, że własnie kolegom zależy na polskiej wersji językowej. Samo wgranie nowego firmware jest przecież banalnie proste  :) i w zasadzie robi się samo po podaniu firmware na karcie do slotu.

• 0

Wersja 2.5 jest bezpośrednim następcą 2.1.
nie było żadnych 2.2, 2.3 ani 2.4

wersja 2.5 z pakietem językowym Eastern nie jest "doskonała" dlatego nie jest instalowana. Niedługo ma pojawić się się wersja 3.0

Tak przy okazji to czasem bywa, ze nowsze wersje niewiele dla nas wnoszą. Np co 2.5 wnosi nowego? kto z kolegów ma SpotlightScan albo SonarHub lub korzysta z Fusion link??

Parker wgrywa to co ma od producenta, to czasem jest powodem opóźnień. Tak samo mają inni dystrybutorzy na świecie, którzy musza korzystać z pakietów językowych.