pablo208 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Czy ktoś z kolegów miał do czynienia z takim ustrojstwem ? Umie to ustawiać itp. Została zakupiona ,ale opcje tej echo to dla mnie czarna magia....Za wszelkie info bede bardzo wdzięcznyEw chętnie zapłcę komuś kto jest z okolic Wawy i umiał by to "coś " poustawiać ? Prośba w imieniu kolegi ... http://bass-sklep.pl/ploter-gps-lowrance-hds9m-gen2-touch-duplikat-1.html POzdro Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Mógłbym pomóc ale macie do mnie ponad 500 km.Proponuję się nie zrażać, wziąć instrukcję obsługi do ręki i w trybie symulacji rozpracowywać poszczególne ustawienia echosondy. Poza tym ustawienia początkowe (fabryczne) nie są złe a zmieniające się warunki wodne i tak wymuszą po pewnym czasie zmianę ustawień. Czyli nie uciekniecie od opanowania funkcji urządzenia.No chyba, że ma to być wyposażenie podnoszące status łodzi i jej właściciela o co oczywiście nikogo nie podejrzewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Mógłbym pomóc ale macie do mnie ponad 500 km.Proponuję się nie zrażać, wziąć instrukcję obsługi do ręki i w trybie symulacji rozpracowywać poszczególne ustawienia echosondy. Poza tym ustawienia początkowe (fabryczne) nie są złe a zmieniające się warunki wodne i tak wymuszą po pewnym czasie zmianę ustawień. Czyli nie uciekniecie od opanowania funkcji urządzenia.No chyba, że ma to być wyposażenie podnoszące status łodzi i jej właściciela o co oczywiście nikogo nie podejrzewam Przepraszam że to napiszę ale popieram ostatnie zdanie @Paprykarza. Po .uj komu kupować echo za kilkanaście koła nie mając zielonego pojęcia o jego ustawieniu. Powiem tak. Osoba która kiedykolwiek używała byle jakiej echosondy, lub nawet która wie o co chodzi mniej więcej w echosondach, powinna poradzić sobie z podstawowymi ustawieniami. Pływanie na fabrycznych oczywiście jest możliwe, można sobie czasem zmienić tylko widoczki i tryby podziału ekranu. Ważne jest również prawidłowe umocowanie przetworników (jeśli oczywiście przetwornik od bocznego sonaru został zakupiony). W HDS touch nie ma już całego pudła do bocznego sonaru LSS tylko jest sam przetwornik (taki płaski). Zresztą nie wiem po co kupować taki kombajn bez bocznego sonaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Po .uj komu kupować echo za kilkanaście koła nie mając zielonego pojęcia o jego ustawieniu. Uśmiałem się jak to przeczytałem. Po co to się nogi no co. A poważnie - stać go i już, lubi mieć i już, chce się nauczyć - po co to komentować.Jestem pewien że większość z nas tu ma dużo takich rzeczy o których teraz myśli - po co....?A ja kupuję bo lubię gadżety i już. Może nie takie, bo mnie nie stać, ale człowieka rozumiem. pablo208 - Ja się już trochę nauczyłem swojego HDSa, to i Ty dasz radę - powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo208 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Chciał bym , żeby to echo było moje i słuchać komentarzy jak wyżej hahaha po uj mi to itp. Echo zakupił kolega stac go , więc kupił i nie o to żeby sie lansować Dziś wypłyniemy na chwilkę na zegrze (jesli pogoda dopisze) pokombinujemy może sie uda. @Pietruk - nie dziękuję Może i dam choć z moim ogarnięciem zajmie mi to z miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablo208 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 @rower26 - boczny sonar jest wiec luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pablo208
Czy ktoś z kolegów miał do czynienia z takim ustrojstwem ? Umie to ustawiać itp.
Została zakupiona ,ale opcje tej echo to dla mnie czarna magia....
Za wszelkie info bede bardzo wdzięczny
Ew chętnie zapłcę komuś kto jest z okolic Wawy i umiał by to "coś " poustawiać ?
Prośba w imieniu kolegi ...
http://bass-sklep.pl/ploter-gps-lowrance-hds9m-gen2-touch-duplikat-1.html
POzdro
Edytowane przez pablo208Odnośnik do komentarza
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi