Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Lowrance HDS 9 2GEN Touch z GPS

pablo208

Pytanie

Czy ktoś z kolegów miał do czynienia z takim ustrojstwem ? Umie to ustawiać itp. 

Została zakupiona ,ale opcje tej echo to dla mnie czarna magia....

Za wszelkie info bede bardzo wdzięczny

Ew chętnie zapłcę komuś kto jest z okolic Wawy i umiał by to "coś " poustawiać ?

Prośba w imieniu kolegi ...

http://bass-sklep.pl/ploter-gps-lowrance-hds9m-gen2-touch-duplikat-1.html

POzdro

Edytowane przez pablo208

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mógłbym pomóc ale macie do mnie ponad 500 km.
Proponuję się nie zrażać, wziąć instrukcję obsługi do ręki i w trybie symulacji rozpracowywać poszczególne ustawienia echosondy. Poza tym ustawienia początkowe (fabryczne) nie są złe a zmieniające się warunki wodne i tak wymuszą po pewnym czasie zmianę ustawień. Czyli nie uciekniecie od opanowania funkcji urządzenia.
No chyba, że ma to być wyposażenie podnoszące status łodzi i jej właściciela o co oczywiście nikogo nie podejrzewam  B)

• 0

Mógłbym pomóc ale macie do mnie ponad 500 km.

Proponuję się nie zrażać, wziąć instrukcję obsługi do ręki i w trybie symulacji rozpracowywać poszczególne ustawienia echosondy. Poza tym ustawienia początkowe (fabryczne) nie są złe a zmieniające się warunki wodne i tak wymuszą po pewnym czasie zmianę ustawień. Czyli nie uciekniecie od opanowania funkcji urządzenia.

No chyba, że ma to być wyposażenie podnoszące status łodzi i jej właściciela o co oczywiście nikogo nie podejrzewam  B)

Przepraszam że to napiszę ale popieram ostatnie zdanie @Paprykarza. Po .uj komu kupować echo za kilkanaście koła nie mając zielonego pojęcia o jego ustawieniu. Powiem tak. Osoba która kiedykolwiek używała byle jakiej echosondy, lub nawet która wie o co chodzi mniej więcej w echosondach, powinna poradzić sobie z podstawowymi ustawieniami. Pływanie na fabrycznych oczywiście jest możliwe, można sobie czasem zmienić tylko widoczki i tryby podziału ekranu. Ważne jest również prawidłowe umocowanie przetworników (jeśli oczywiście przetwornik od bocznego sonaru został zakupiony). W HDS touch nie ma już całego pudła do bocznego sonaru LSS tylko jest sam przetwornik (taki płaski). Zresztą nie wiem po co kupować taki kombajn bez bocznego sonaru. 

• 0

Po .uj komu kupować echo za kilkanaście koła nie mając zielonego pojęcia o jego ustawieniu. 

Uśmiałem się jak to przeczytałem. 

Po co to się nogi no co.  ;)

A poważnie - stać go i już, lubi mieć i już, chce się nauczyć - po co to komentować.

Jestem pewien że większość z nas tu ma dużo takich rzeczy o których teraz myśli - po co....?

A ja kupuję bo lubię gadżety i już. Może nie takie, bo mnie nie stać, ale człowieka rozumiem. 

pablo208 - Ja się już trochę nauczyłem swojego HDSa, to i Ty dasz radę - powodzenia.

• Like 1

• 0

Chciał bym , żeby to echo było moje i słuchać komentarzy jak wyżej :)  hahaha po uj mi to itp. 

Echo zakupił kolega stac go , więc kupił i nie o to żeby sie lansować  :) 

Dziś wypłyniemy na chwilkę na zegrze (jesli pogoda dopisze)  pokombinujemy może sie uda. 

@Pietruk - nie dziękuję :) Może i dam choć z moim ogarnięciem zajmie mi to z miesiąc :)