piotr zamiara Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Mam możliwość kupienia domku z działeczką w Gutach nad jez. Kisajno. Pytanie tylko co jest warte to jezioro? Rozumiem, że szczupaka nie ma tam zbyt dużo, ale i tak dla mnie szczupaki są jedynie w Szwecji. :oops: Nastawiam się raczej na pływanie małym silnikiem spalinowym dookoła okolicznych wysepek i szukanie leszczy, płoci, linów - czyli generalnie białorybu. Jak oceniacie to jezioro i jego atrakcyjność wędkarską? Dla mnie najistotniejsze jest to, że wolno tam pływać na spalinach...(z wyjątkiem Dobskiego), ale istotnym warunkiem zakupu działki - jest atrakcyjność wedkarska tego jeziora... Proszę o pomoc i informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Mam wrazenie ze na Mazurach pólnocnych troche szczupaka zostalo...niewiele ale zostalo. Jak nie na Kisajnie, to na Mamrach.Jesli dzialka i dom OK, to kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Już nie patrz od strony wędkarskiej, jak masz okazję kupić domek w fajnym miesjcu na Mazurach to się nie zastanawiaj a czy ryba jest to sam sprawdzisz i będziesz miał najlepsze informacje. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Przepraszam, że odkopuję ale dzisiaj trochę mnie zatrzęsło i muszę się wyżalić. Znajomy pokazał mi zdjęcia swojego kolegi, który łowi na tym jeziorze codziennie od dłuższego czasu piękne szczupaki. I zabiera. Podobno po 5-6 szczupaków od 70 cm do ponad metra dziennie . Z tego co mówił zabiera wszystko co złowi. Zdjęcia nie pozostawiały złudzeń. Wszystkie z okolic jakiegoś domku, jakby campingu, obok samochód. I szczęśliwy łowca z z dwoma pięknymi szczupakami w rękach a kilka na ziemi . Niestety nie potrafię podać bliższych szczegółów, zdjęcia widziałem w przelocie przez kilka sekund. Smutno mi jak cholera... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi