bardziu Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Interesuje mnie wasza opinia na temat blanków T-Russell Matagi. Mam zamiar zamówić sobie wędkę na tym blanku pod bolenia: MATAGI T-Russell Super Seabass-M TR86 8-28g 260cm Zainteresował mnie blank bo ma bardzo ciekawe parametry i do tego ma łączenie na spigocie które bardzo lubie. Może ktoś używa wędzisk na tych blankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Pogadaj z mario, ma świetną sandaczówkę na Matagim. Blanki bardzo smukłe, lekkie, ścianka umiarkowanie cienka (miałem do czynienia z UL/L), bardzo równomierna, powierzchnia nieszlifowana. Wyważone, gną się płynnie. Niesamowicie cienkie szczytówki. Najwięcej do czynienia miałem z bodajże 12lb, fi tipu było chyba 1,25, czy coś koło tego. Mi osobiście bardzo się podobają. Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dyć to moja czarna szczała ! Była znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dyć to moja czarna szczała ! Była znaczyNa tym blanku? Super Seabass-M TR86? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nie na tym Panocku, ino na TR76 Super Shore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Potwierdzam, to TR76 Super Shore L, czyli 'czarna strzała' projektu @Friko.Moja ulubiona sandaczówka do lekkiego łowienia (szczytówka 1,23mm!), blank b. szybki, pod obciążeniem gnący się progresywnie i płynnie. Świetnie wyważony i lekki.Po prostu kosa.No, ale nie o ten blank kolega pytał ps. cały kij waży 104 gramy, przelotki SIC w stalowej ramce, split grip pianka Eva, uchwyt NPS18 przycinany z obydwu stron Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Potwierdzam, to TR76 Super Shore L, czyli 'czarna strzała' projektu @Friko.Moja ulubiona sandaczówka do lekkiego łowienia (szczytówka 1,23mm!), blank b. szybki, pod obciążeniem gnący się progresywnie i płynnie. Świetnie wyważony i lekki.Po prostu kosa.No, ale nie o ten blank kolega pytał Pięknie, teraz mam zabitego klina . Bo w planach tez była lekka sandaczówka. Popatrzyłem sobie na parametry i faktycznie troszkę w szoku jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) A może ktoś widział coś z dłuższych blanków, np. T-Russell Super Seabass-M 20lb? Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Maciek_7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Tu znalazłem ciekawy artykułhttp://dorsetfishingrods.blogspot.com/2011/06/normal-0-false-false-false.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Mario, ten 76L podbije assassina itp. + 15 gram? Od ilu gram startuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Raczej bym celował w ML, ale nich się mario wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Mario, ten 76L podbije assassina itp. + 15 gram? Od ilu gram startuje?15g + kopytko 2,5" to max, startuje od 5-6g + analogiczna gumka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Ooo, ja też chcę mieć taki avatar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dawaj, Twój nie będzie gorszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 http://jerkbait.pl/topic/38879-wszyscy-mog%C4%85-a-ja-nie/page-2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 A może ktoś widział coś z dłuższych blanków, np. T-Russell Super Seabass-M 20lb?Macałem 8,6" i 9,6" SUPER I SILKY SEEBAS. Posiadam 2 szt SILKY ,SUPER czekają na razie do sprawdzenia tych pierwszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 i jeszcze tu http://jerkbait.pl/topic/18321-pracownia-best-rods-center-w-skr%C3%B3cie-brc/page-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Pytanie w temacie blanków MATAGI T-Russell SUPER SHORE. Z poznanych opinii dowiedziałem się że model L 3-11g 6-12lb,pozwolę sobie zacytować: 'w miarę jeszcze komfortowo - 15g + 2,5" kopyto albo 3,5-4" Keitech'.Co wskazuje na fakt że niedoszacowany opis cw.Użytkuje może ktoś model LL? 3-7g 4-10lb, jeśli podobna sytuacja to te max 7-10g + 2,5" powinien ogarniać Am I right? Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Pytanie w temacie blanków MATAGI T-Russell SUPER SHORE. Z poznanych opinii dowiedziałem się że model L 3-11g 6-12lb,pozwolę sobie zacytować: 'w miarę jeszcze komfortowo - 15g + 2,5" kopyto albo 3,5-4" Keitech'.Co wskazuje na fakt że niedoszacowany opis cw.Użytkuje może ktoś model LL? 3-7g 4-10lb, jeśli podobna sytuacja to te max 7-10g + 2,5" powinien ogarniać Am I right?Wczoraj na ten temat rpzmawiałem z Robertem.Taki wywiadzik ,bo poważnie przymierzam sie do tego blanku.W/g niego ten 12lb bardzo komfortowo do 12g+3" ,moze troche więcej ale nie próbował.Słabszy do 7+7cm maks 10+ 5cm na stojącej wodzie.I nie jest to kwestia braku mocy ,tylko delikatnej szczytówki. Moje łowisko dla 12lb to głównie wiślane klatki,a cel to okoń z sandaczowym przyłowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Pytanie w temacie blanków MATAGI T-Russell SUPER SHORE. Z poznanych opinii dowiedziałem się że model L 3-11g 6-12lb,pozwolę sobie zacytować: 'w miarę jeszcze komfortowo - 15g + 2,5" kopyto albo 3,5-4" Keitech'.Co wskazuje na fakt że niedoszacowany opis cw.Użytkuje może ktoś model LL? 3-7g 4-10lb, jeśli podobna sytuacja to te max 7-10g + 2,5" powinien ogarniać Am I right? Zapytaj Wojtka @pstrągman - on użytkuje LL. Ja używam L i potwierdzam, że 15g + 2,5" kopytko 3,5-4" Keitech to max. Komfortowo 12g + wspomniane przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Słabszy do 7+7cm maks 10+ 5cm na stojącej wodzie.I nie jest to kwestia braku mocy ,tylko delikatnej szczytówki. Super plany i fundusze są, teraz tylko czas znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Poszukuje opini na temat tego blanku :Matagi TR76 Super Shore MH10-28gr .Moze ktos ma zbudowaną wedke na nim?Może ktoś obmacywał go?Jakie wrażenia?Może jakieś porównanie do innych blanków w tym przedziale cw? Zastosowanie jakie miał by mieć to główka 18-25 plus smukła czterocalówka z łódki pod sandacza. Zależy mi szybkości ale również na tym żeby to nie był sztywny kołek. No i na tym by pracował pod rybą. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Mam super seebass 28g bardzo szybki i bardzo czuły 25g z gumą podbija lekko. Napisz do Roberta z Brc może coś pomoże w tej sprawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Miotam sie z decyzją jak osioł. Alternatywą(przynajmniej narazie) jest tx715Ale słyszałem z jednego źródełka że właśnie ten model jest bardzo dobrym wyborem. Masakra. Te dylematy Zadzwonie potem do Roberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Ponieważ nie udało mi sie znaleźć zbyt wiele informacji na temat powyższego blanku zaryzykowąłem zakup z tym ze jednak oczko niżej czyliMatagi TR76 Super Shore MBędzie uzbrojony w tytany ale nie torzlte a KR systemT- KLSG 16H. 8H . 5,5H T T-KBSG 4 T-KTSG 4 I NA CZUBKU T-LGST 4-1,4Do tego uchwyt TVS 73 16plus pianki. A jeśli kijek spełni oczekiwania to dokupię mu silniejszego brata i będzie kompletPan Mamuru pisał że w grudniu będzie dostępny model MH w nowej wersj( cokolwiek to znaczy) No i ma fajną cenę na przesyłki bo za blanki i reszte pierdół do nich zapłaciłem za przesyłkę 170 zł co przy cenach zamówień z Usa jest dobrą ceną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi