pablo208 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 To i ja kotleta odgrzeję . Ma ktoś SS ML ? Szukam informacji na temat c/w realnego i rodzaju przynęt - a raczej ich gramatury,którą obsługuje ten wlaśnie blank... Będe bardzo wdzięczny ,za wszelkiego rodzaju info . Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 czy miał ktoś z was okazję porównać sześciofuntowe blanki TR74 mebaru L i TR74 mebaru M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witam Wczoraj po testach Matagi SS 76 ML kołowrotek Certatka 2500 plus plecionka PE 1,2 Sunline 8x . Miejsce testów Odra głębokość 4/5 m bardzo wydolny rzutowo komfort 10 g -14 g plus Keitech ES 4" czucie przynęty na wysokim poziomie jedno branie - elektrycznie przekazane .Kij szybki ale z fajnym ugięciem nieco cieplejszym- pełniejszym niż St. Croix nowa Elitka 76/12 lbs. Jednak od dołu 6 g plus kopyto 3" nie miałem komfortu z napięciem zestawu .Tutaj raczej cieńsza plecionka 0,8-1,0 PE lub żyłka 0,22-0,25 mm mogłaby pomóc ...Kijem można " zagrać " przynętą z nadgarstka w w/w opisanych gramaturach ....Co ciekawe przy 17 g plus Keitech dawał sobie jeszcze świetnie radę . Zdziwiło mnie to że rzutowo wypadał podobnie jak mój Matagi Super Sea bass 2,60 m/ 28 g / 20 lbs i ten jest bardziej spolegliwy szczytem co daje więcej możliwości np. pracy z woblerem czy przy dropie ... Ten ML typowo pod jigi w zakresie jak wyżej... Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Cóż, ja długo tym kijem nie polowilem, gdyz choroba castingowa zwyciężyła i cały sprzet spiningowy znalazł lub jeszcze szuka nowych właścicieli Odnosnie Super Seabass TR86, blank na tyle mi podpasowal, ze planuje zrobic sobie boleniówkę pod casta na nim. Spin wędruje na sprzedaz po 2 uzytkowaniach. Zasięg rzutu na tym kiju jest rewelacyjny. Użytkowany z TP 4000 XG '11 i linka Dragon HM8X 0.12 Forte. Przynety głownie to Panici 8-10cm, Matusiaki 14g, RH10. Patyk zbrojony w Torzite. Całośc 123g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 czy miał ktoś z was okazję porównać sześciofuntowe blanki TR74 mebaru L i TR74 mebaru M? filmiki znalezione na yt. oba kijki wyglądają na mocne mimo 6lb mocy. tr74 L tr74 M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zainteresował mnie Blank MATAGI T-Russell AURIGA NUOVO! TR60CSN pełny carbon, max 11g, 183cm , szukam czegoś na pstrąga i sandacza na lekko , ewentualnie duży skandynawski okoń . Czy ktoś używa kija na tym blanku . Chciałbym otrzymać opinie ewentualnie foty ugięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Używam ja i mój przyjaciel. Jako uniwersał pod wymienione przez Ciebie ryby. Przy okazji zaliczył klenie i bolenie. Zbrojony w delfina, przedłużany z dołu do około 2,13m. Obsługuje szerokie spectrum przynęt, paprochy od jakieś 2,5g do 9g plus 3" niezbyt wypasionej gumki. Woblery już od kleniowych maluchów a skończywszy na odpowiednikach minnow 7, boleniówki bez sterów do około 12g.Fot ugięcia nie mam i z pewnością dziś ich nie zrobię. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 http://jerkbait.pl/topic/18321-pracownia-best-rods-center-w-skrócie-brc/page-46#entry1622656 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Dzięki koledzy blank piękny ,biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 gdzie jest dostępny obecnie? jesli moźna spytać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Witam. Czy ze stajni Matagi występuje blank o długości 2,60m, który obsłuży komfortowo gumy w przedziale od 3g do 15g plus 3 cale guma?Mam na myśli blank TR 86 Super Seabass. Czy nie będzie za mocny, choć grubość szczytu wskazuje, że powinno być ok.Czy to blank ze wskazaniem pod gumy, czy raczej pod inne przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Jak najbardziej pod gumy. Ja już 3 sezon katuje na Wiśle i świetnie się spisuje. Ale ogarnie i inne przynęty jakieś wahadła czy wobki śmiało. Wirówki 4 i 5 trochę gorzej bo szczyt cienki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Jak najbardziej pod gumy. Ja już 3 sezon katuje na Wiśle i świetnie się spisuje. Ale ogarnie i inne przynęty jakieś wahadła czy wobki śmiało. Wirówki 4 i 5 trochę gorzej bo szczyt cienki.Wg. Ciebie od ilu gram obsługuje komfortowo przynęty? Edytowane 15 Października 2016 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Dołem gdzieś od 7gr plus guma a góra 20-22g plus guma przy podbijaniu z kija i pewnie trochę więcej z korby. Dobrze trzyma rybę i jest naprawdę czuły. Ja mam uchwyt skss z insertem drewnianym wklejonym na blank i dla mnie super wszystko czuć. Najlepiej w jak najlżejsze przelotki uzbroić bo szczyt tylko 1.36mm.Wrzuć w wyszukiwarkę parę innych opinii znajdziesz. Pozdr. Edytowane 15 Października 2016 przez Obdarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Dołem gdzieś od 7gr plus guma a góra 20-22g plus guma przy podbijaniu z kija i pewnie trochę więcej z korby. Dobrze trzyma rybę i jest naprawdę czuły. Ja mam uchwyt skss z insertem drewnianym wklejonym na blank i dla mnie super wszystko czuć. Najlepiej w jak najlżejsze przelotki uzbroić bo szczyt tylko 1.36mm.Wrzuć w wyszukiwarkę parę innych opinii znajdziesz. Pozdr.Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Witam Ten Matagi nie poderwie energicznie 22/24 g plus guma komfort to 17 g plus np ES 4' .opinia wynikająca z moich użytkowych doświadczeń . Te 20/22 g ok ale moim zdaniem do dropa czyli jako końcowe obciążenie . Dołem zgoda z opinią jak wyżej przy zastosowaniu plecionki max typu PE 1.0 -1,2 .... przy PE 08 5 gr plus kopyto 3" jest ok . pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Każdy ma inne odczucia i trochę inaczej łowi. Ja napisałem jak to wygląda według mnie i tak łowienia już 3 sezon. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam oczywista oczywistość , a i czytający opinię może wyciągnąć własne wnioski , np. w rozmowie z dystrybutorem lub i zaufanym składającym wędki i taką drogę polecam .... A najlepiej spróbować dorwać blank do ręki a najlepiej zrobiony kij ....... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 nie wiem czy było: http://fishingandhunting.pl/auriga-wedka-z-pelnego-wlokna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 nie wiem czy było: http://fishingandhunting.pl/auriga-wedka-z-pelnego-wlokna/ Bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam Interesuje mnie Matagi SS 76 LL czy ktoś z użytkowników łowiących może napisać przedział komfortu przynęt i jak z okoniami , czy nie odbijają się od niego taki < 20 cm okoń ? jak z nim pracuje czy tylko szczytem czy już głębiej , nie szukam kija XUL , tylko takie ul lekko wzmocnione główki 2/3 g - 7 g plus guma 2"-3" . Czy ew w/w poradzi z przyłowem szczupaka 50/60 cm ..? Szukam kija raczej pod gumę szybkiego w prowadzeniu jednak z pełniejszym ugięciem .. pozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam Interesuje mnie Matagi SS 76 LL czy ktoś z użytkowników łowiących może napisać przedział komfortu przynęt i jak z okoniami , czy nie odbijają się od niego taki < 20 cm okoń ? jak z nim pracuje czy tylko szczytem czy już głębiej , nie szukam kija XUL , tylko takie ul lekko wzmocnione główki 2/3 g - 7 g plus guma 2"-3" . Czy ew w/w poradzi z przyłowem szczupaka 50/60 cm ..? Szukam kija raczej pod gumę szybkiego w prowadzeniu jednak z pełniejszym ugięciem .. pozdrawiamMaciejBędzie idealny jeśli mowa o super shore LL - piekny kij . Miałem ,sprzedałem i żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam tak chodzi Matagi SS LL domyślam się że ew miałeś jakiegoś zastępce na horyzoncie ...? czy coś go podobnego zastąpiło ? coś wcześniej w nim nie pasowało ?.... ja jeszcze rozważam Kraaga XF 76 5 lb lub 7 lb może ktoś ew porównać ...? Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam tak chodzi Matagi SS LL domyślam się że ew miałeś jakiegoś zastępce na horyzoncie ...? czy coś go podobnego zastąpiło ? coś wcześniej w nim nie pasowało ?.... ja jeszcze rozważam Kraaga XF 76 5 lb lub 7 lb może ktoś ew porównać ...? MaciejNie miałem To był mój nr 1 do tego typu łowienia. Życie zmusiło do jego sprzedaży Jak to napisał jeden z kolegów z wielkim doświadczeniem , jest to kij do łowienia na małe przynęty dużych ryb I z tym się zgadzam w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 SS LL używam od dołu od 4g + kajt 2, na wodzie 4-5m. Poniżej marny komfort, linka PE0,4.Co do zapasu mocy, to ta wędka moim zdaniem służy właśnie do łapania większych ryb niż nasze okonki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi