Skocz do zawartości

Blanki T-Russell Matagi

bardziu

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.rodhouse.fr/en/356-egging

MODEL DŁUŻYZNA SZT AKCJA LINIA LURE 1 KRUPON WSKAZÓWKA WAGA WIDOK
LEKCJA PT Super Seven M 7'6-229cm 2 fa PE 0.6-1.5 # 2,5-4,0 11,5 mm 1.6mm 43g Widok
LEKCJA PT Super Seven H 7'6-229cm 2 fa PE 0.6-2.0 # 3,0-4,5 11.8mm 1.7mm 49g Widok
LEKCJA PT Super Eight M 8'4-254cm 2 fa PE0.6-1.5 # 2,5-4,0 12.1mm 2mm 59g Widok
LEKCJA PT Super Eight H 8'4-254cm 2 fa PE0.6-2.0 # 3,0-4,5 12.5mm 2mm 72g Widok
1 : Lure (Oz- fabryczne)

Mowa pewnie o tym  ;)
Ja osobiście bardziej przychylam się do opisu PL np:BRC.
Mam oba dłuższe blanki i wydaje mi się , że są dobrze opisane.
Edytowane przez miramar69

Podobnie kiedyś "przeciążyłem" blank muchowy... Strasznie się nowy właściciel dziwił jak widział na szczycie L5... Ale było to celowe... Jednak blank przeciążony nie zawsze dobrze pracuje... Na filmie widać że tunel nie jest na t xxul na dużych przelotkach.. Zresztą wszystkie to tytany na pojedynczych stopkach relatywnie lekkie zbrojenie... Myślę że ten blank robiony na specjalne zamówienie dla workshoprods jest przewidziany do lekkiego/szybkiego zbrojenia...

A półgramową muchą z linką Pe 0.2 i matagi super trout Tr60 w delcie rzucam zdecydowanie dalej niż 9 metrów..

Pozdrawiam, Tomasz

Tomku. Nie szczytowa 5ka mnie dziwiła a początkowa 30ka...tak gwoli przypomnienia  :) Teraz  zaczyna się 20ką i kończy 4ką tem Batson #4..  Pozdrawiam XUL-owców.. :D

• 1 miesiąc temu...

Witam

pytanie  do użytkowników i rb     Matagi  SS LL     czy  w kierunku   połowu  pstrąga   nie  będzie  zbyt  sztywny  / szybki      czy ktoś  z Was  próbował  łowić  nim   pstrągi    jigi / woblery / blaszki ...? Jaka  ocena   ,pod ten typ

kierunek łowienia ...?  czy ew  zastosowanie  żyłki   mogło  by   nieco  pomóc  / zmiękczyć   całość  zestawu   wobler/ blaszka...?

pozdrawiam

Maciej

Witam

tak można  przypuszczać  ale  okonie będę   nim  ćwiczył   na  większym  dystansie  do tego  wydaje  się  tak jak  oczekiwałem  , natomiast  wyprawy  na  małe  ciurki    pstrągowe  krótkie  rzuty    i np  brania  z  3-4 metrów  .....?

Tak  czy  inaczej  wypróbuję  go   i w tym     celu  ....  istotne  jest  to   ,  że  w końcu  ten  projekt  się  zmaterializował :D  Uff  ....

pzdr

Maciej

• 1 miesiąc temu...

Witam

Paweł  ja  nie  z Warszawy   mam  SS ML  i od  niedawna  SS LL chętnie   pomogę   odpowiem  na konkretne   pytania     ale  pewnie  i tak    najlepiej  w  razie  możliwości   pomachać  w/w  własnoręcznie ....... ;)

• Like 1

Witam

Paweł  ja  nie  z Warszawy   mam  SS ML  i od  niedawna  SS LL chętnie   pomogę   odpowiem  na konkretne   pytania     ale  pewnie  i tak    najlepiej  w  razie  możliwości   pomachać  w/w  własnoręcznie ....... ;)

Priv

Panowie - mam pytanie ...Czy jest ktoś z Warszawy lub okolic posiadający kij na blanku Super Shore L lub ML? Oraz czy istniała by szansa na obejrzenie tego kija  ? 

Bardzo bym był wdzięczny za info.

Paweł,

Zapraszam do siebie na obejrzenie kija na blanku Super Shore L

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Helou!

szukam czegoś pod łwoenie okoni, nie mam z tym kompletnie styczności a chce jakiś,kijek który ogarnie do 12g (większy okoń i sandacz na lekko) czy jest cos  moze być 1cześć , łowić bede głownie z łodzi na róznych głębokościach   :) pomożecie ?

Edytowane przez Tu nie ma ryb.