smudek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 wrzuć fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Wędki czy suma ?W wolnej chwili wrzucę kilka fotek, może wieczorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Kijek wykonał Dąbek111, jest przedłużony do 193cm i jest bardzo "elektryczny". Na plecionce Mamoi Jigline 10lb sandacze do 60cm nie uruchomią chamulca. Sum o którym Rafał wspominał to prawda, zdjęcie zrobiłem chwilę po tym jak się wypiął gdy próbowałem go podebrać. Zdjęcia robione telefonem na szybko, jakość taka sobie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Panowie, Od dwóch lat jestem szczęśliwym użytkownikiem Super Shore LL. Przyszedł czas że chciałbym wykonać sobie mocniejszego brata i tu pytanie. Czy do główek rzędu 10-15 gram i guma 4 cale (zdarzają się gumy z cyklu kopyto 4L które mocno zamiata, ale zazwyczaj łowię na smuklejsze gumy) wystarczy mi L czy raczej ML. Osobiście celuję w ML. Cel to gruby okoń na 10 metrach głębokości, późną jesienią. Pytanie 2: Charakterystyka i czułość SS LL odpowiada mi w 100% ale małą niedogodnością jest długość. Czy istnieje jakiś 2-częściowy blank o mocy ok 12-14 Lb który będzie zbliżony do Matagiego charakterystyką pracy i czułością, a krótszy np 7ft? Pytanie 3. Czy któryś z forumowych rodbuilderów, byłby chętny na ukręcenie dla mnie takiego kijaszka? szczegóły na priv. Pozdr,rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Pytanie 3. Czy któryś z forumowych rodbuilderów, byłby chętny na ukręcenie dla mnie takiego kijaszka? szczegóły na priv. Pewnie i chetni by sie znalezli, ale najlepiej popatrzec kto jak robi po watkach. I wtedy wybierzesz sobie takiego co Tobie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Pewnie i chetni by sie znalezli, ale najlepiej popatrzec kto jak robi po watkach. I wtedy wybierzesz sobie takiego co Tobie pasuje Wiem, wiem, ale wszyscy ładnie kręcą i nie umiem się zdecydować ja to gorzej niż kobitka z ciuchami... Edytowane 7 Września 2017 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 hahaha no chyba ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) Super Shore L będzie za delikatny celuj w mocniejszy model ML. Popatrz na 2 częściowe Kraagi 7' Edytowane 7 Września 2017 przez ŁukaszK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 ...Czy do główek rzędu 10-15 gram i guma 4 cale (zdarzają się gumy z cyklu kopyto 4L które mocno zamiata, ale zazwyczaj łowię na smuklejsze gumy) wystarczy mi L czy raczej ML. Osobiście celuję w ML. Cel to gruby okoń na 10 metrach głębokości, późną jesienią. Pytanie 2: Charakterystyka i czułość SS LL odpowiada mi w 100% ale małą niedogodnością jest długość. Czy istnieje jakiś 2-częściowy blank o mocy ok 12-14 Lb który będzie zbliżony do Matagiego charakterystyką pracy i czułością, a krótszy np 7ft? Pytanie 3. Czy któryś z forumowych rodbuilderów, byłby chętny na ukręcenie dla mnie takiego kijaszka? szczegóły na priv. Pozdr,rower261 - ML2 - nie ma anaiogow3 - nie skracaj kiju, nie warto nie ma analogów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Miał ktoś już kontakt z tym blankiem? Matagi TR60 super area sensor 183cm 2 cześci cw. 0,5-2,5g. Jest to wklejka (w szczycie 0,77m) i co mnie pozytywnie zaskoczyło w dole zaledwie 6,15mm! We wklejkach matagi miało zawsze grubaśny dół i to mnie zniechęcało. Jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Bardzo dobrze spasowana wkleka, bez przesztywnień. Jedna z niewielu która mi się podoba. Używa jej np. @Jozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Jakie przynęty obsługuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Jak go pamiętam 0,78 do ok 3,5g. 0,78 jig ważony, góra mnie mniej interesowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Kontemplator ja uzywam tej wklejki jak dla mnie jedna z najlepszych okoniowek ,sam sobie ukrecilem ja tu masz filmik z lowienia drobiazgu nie dosc ze delikatna to jak na swoj wyrzut dosyc szybka i nie gubi ryb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Kontemplator ja uzywam tej wklejki jak dla mnie jedna z najlepszych okoniowek ,sam sobie ukrecilem ja tu masz filmik z lowienia drobiazgu nie dosc ze delikatna to jak na swoj wyrzut dosyc szybka i nie gubi rybhttps://www.youtube.com/watch?v=IekXzsyayZw&t=68sWidać właśnie, że przy podbijaniu dosyć szybka, a pod rybą ładnie się ugina. Jakiej wielkości młynek masz podpięty? I jaki set przelotek zastosowałeś? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 mlynek to shimano sahara 2000 s ,set przelotek nietypowo bo zbroilem od 12 stki ,10 torzikow dalem do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreatywny Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) MATAGI T-Russell Auriga Area-II TR60ACS-XULWitam może miał ktoś styczność z powyższym blankiem? Mam zamiar sam uzbroić sobie ten blank pod multiplikator, ale nie jestem jak to zrobić i czy blank jest odpowiedni.Przynęty jakich będę używał 2-3gr główki z gumkami do 7cm, maksymalnie 4gr cykady. Jeśli blank się nie będzie nadawał do moich potrzeb można podesłać jakieś propozycje, interesuje mnie tylko 1składPrzelotki oczywiście Fuji TORZITE KR Titanium T-RVTG 69 teraz pytanie czy pierwsza przelotka nie będzie zbyt mała? Multik jaki będzie do niej podpięty to Daiwa SS AirZbroić w spirale czy normalnie? Jest to moja pierwsza wędka którą będę budował od podstaw dlatego te pytania :/ Dziękuję za wszelkie porady Edytowane 21 Marca 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreatywny Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 MATAGI T-Russell Auriga Area-II TR60ACS-XUL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dzień dobry koledzy... Prosil bym o porównanie nastepujacych blankow z przeznaczeniem jako srednio ciezki uniwersal brzegowo - lodkowy o przeznaczeniu 70 % opad sandaczowy na glowkach 8-25 gram + guma 4 cale relaxa , 30 % ciężki jesienny bolen na gumy rh do tego woblery sterowe i bezstresowe. Chcialbym nadmienic ze wcześniejsze blanki które brakem pod uwage tj st croix 5sc86mhf zostal odrzucony z uwagi na nie pracujacy , mocarny dolnik w następnej kolejnosci brany byl pod uwage phenix m1 sp862 mh lecZ blank nie jest dostepny i nie wiadomo kiedy bedzie. Wobec powyższych okolicznosci pewny kolega ukierunkowal mnie na blank ...Lesson PT SUPER EIGHT M2-Put Over254cm 10-25g 8-16lb Fast Med 59g 12,1mm 2,0mm Teraz moje pytanie Jak ten blank po ww zastosowanie będzie sie nadawac. Nadmienie ze lubie kije szybki , szczytowe ale progresywne z uruchamiajacym sie dolnikiem lecz z równomiernym ugięciem bez przeskokow mocy. Wszystko ma sie giac płynnie. Pomoże ktos kto ma ten blank? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Mam i polecam - oba M i H M - Szybki kijek który niczym nie ustępuje St.Croix i ma tą zaletę , że pomimo akcji fast i szczytowej pracy pod przynęta w czasie holu pracuje progresywnie.Jest słabszy "dołem" od LES 8,6"MHF2 , ale mocniejszy "górą" od 8,6" MF2 . Odpowiednikiem pierwszego MH2F jest bardziej model Leson - H. Kijek który pogodził te dwa blanki , czyli ELITKĘ i LESONA ; to nic innego jak: MATAGI SILKY SeaBass 8,6" 20lb - jak na razie mój faworyt w tej klasie mocy, długości ..... Mam oczywiście wszystkie z wymienionych . Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Dzień dobry koledzy... Prosil bym o porównanie nastepujacych blankow z przeznaczeniem jako srednio ciezki uniwersal brzegowo - lodkowy o przeznaczeniu 70 % opad sandaczowy na glowkach 8-25 gram + guma 4 cale relaxa , 30 % ciężki jesienny bolen na gumy rh do tego woblery sterowe i bezstresowe. Chcialbym nadmienic ze wcześniejsze blanki które brakem pod uwage tj st croix 5sc86mhf zostal odrzucony z uwagi na nie pracujacy , mocarny dolnik w następnej kolejnosci brany byl pod uwage phenix m1 sp862 mh lecZ blank nie jest dostepny i nie wiadomo kiedy bedzie. Wobec powyższych okolicznosci pewny kolega ukierunkowal mnie na blank ...Lesson PT SUPER EIGHT M2-Put Over254cm 10-25g 8-16lb Fast Med 59g 12,1mm 2,0mm Teraz moje pytanie Jak ten blank po ww zastosowanie będzie sie nadawac. Nadmienie ze lubie kije szybki , szczytowe ale progresywne z uruchamiajacym sie dolnikiem lecz z równomiernym ugięciem bez przeskokow mocy. Wszystko ma sie giac płynnie. Pomoże ktos kto ma ten blank? PozdrawiamJak jesteś jeszcze na etapie szukania blanku to polecam ci blanki FishingArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Niestety, różnie to bywa. Dwa lata temu zacząłem poszukiwania blanku od mocniejszych Kraagów i efekt był taki, że pozbyłem się wędek na giełdzie (oczywiście ze stratą) a skończyło się właśnie na Matagi Lesson Super Seven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Ja obecnie mam całą gamę wędek na blankach MATAGI LESSON 8 - 3szt (jeden nie dostępny w PL LESSON EIGHT 8'4" - line PE 1-2; piece -2; tip 1.8; butt 13) ; dodatkowo SILKY i SUPER SEA BASS - łącznie 5 szt wędek w długości 8,6" - jestem zadowolony z tych blanków. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Bo to dobre blanki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ale czy na pewno chcesz się męczyć z długością 2,5-2,6 m na łódce ??I i to z sandaczem z opadu .....2,30 to i tak długo może Matagi SS M/ MH ..... ale moim zdaniem to tak max 2,13 m . co do długości 8"6" możesz jeszcze rozważyć Avida 17 lb / 28 g ...........niestety ale raczej trzeba by planować dwa kije ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi