Skocz do zawartości

Blanki T-Russell Matagi

bardziu

Rekomendowane odpowiedzi

Ale  czy  na  pewno  chcesz  się  męczyć   z  długością  2,5-2,6 m  na  łódce  ??I i to  z  sandaczem  z opadu   .....2,30 to i tak  długo  może  Matagi SS  M/ MH   .....   ale  moim  zdaniem  to tak  max  2,13 m  .

co do  długości  8"6" możesz  jeszcze rozważyć  Avida  17 lb  / 28 g ...........niestety :D ale  raczej  trzeba  by   planować  dwa  kije ...

...  to ma być kij brzegowo-łódkowy , a nie łódkowo-brzegowy  ;)

Edytowane przez miramar69

A w tej  Rosji łowiłeś    sandacza  z opadu   na  2,85 m ..?    czy  może  jakieś  większe  gumy  / woblery  i  inne  swimbaity  ....napisz  coś  więcej    ...........to ciekawe   do tej pory  szybkość  reakcji  przy   opdowym

sandaczu   kojarzyłem    z  krótkimi  kijami  z łódki    , a i  z  brzegu  często  stosuję  od  2,3 m do max  2,60  m  i więcej   nie  zamierzam  , no ale  z  przyzwyczajeniami  /  radami  nie  dyskutuję   ...........

jeśli coś  jest  do  wszystkiego    to  jest  do .......?   Tak  czy  inaczej moim  zdaniem  trudno  pogodzić   komfortowo  omawiany  temat ....

Kierując się regułą, że kij na łódkę powinien mieć nie więcej niż 2,13 m należałoby wykluczyć z połowów łódkowych w zasadzie wszystkie Matagi Super Shore i Lesson Super. A jak wynika z forum, mają one nie najgorszą opinię jako kije na łódkę. Również do łowienia gumami.

Nie używam kijków krótszych do łowienia z łódki niż 240 / 260 cm i nie będę używał krótszych. Przerabiałem to i nie wrócę już do nich.

Dlatego właśnie pod pasowała mi cała seria blanków MATAGI   :) , ale tu nie tylko o długość chodzi    ;) .

Im dłużej siedzisz na łódce tym kij staje się krótszy, wyjątkiem jest, często stosowana, technika łowienia za pomocą kołowrotka w której długość lancy nie ma większego znaczenia. Technika młynkowa słabo sprawdza się w Polsce a szczególnie słabo podczas łowienia okoni oczywiście i tu jest wyjątek a dotyczy on trokowania.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

weź nie strasz mnie  pęknięciami dolnej części błagam  bo  montuje  specjalnie super eight M ... z tego co wyczytałem to te blanki ładnie się sprawują , wielu filmików na jego temat  nie ma żeby zobaczyć jak  zachowuje się w akcji ale na temat pęknięć to może wpływać przecież wiele rożnych sytuacji  chociażby transport albo uderzenie co każdy o tym wie chyba że coś fabrycznie z wadą się trafi no to pech :/ , pamiętam jak ktoś mądry mi powiedział że Japończyki kiedyś były kruche ale technologia się zmieniła , materiały ruszyły do przodu i  teraz kijek jest cienki, lekki  ale za to  mocny i wytrzymały  

Też mam kilka wędek na blankach MATAGI , a i kilka zrobiłem dla znajomych - nigdy nie miałem problemów z nimi. 

Nie bardzo mogę tą tezę potwierdzić. Jak dla mnie , to bardzo dobra i tańsza alternatywa dla ST.CROIX oraz SUZUKI.

Osobiście lubię te blanki za ich pracę i jak dotąd brak wpadek - w moim przypadku  :)

• Like 1

Paweł  - męskiej ??? czy aby na pewno chodzi o dolnik ???

Tak ,dolnik . Puki co jeszcze się nie wypowiem na pewien temat ...Czas pokażę ....

weź nie strasz mnie  pęknięciami dolnej części błagam  bo  montuje  specjalnie super eight M ... z tego co wyczytałem to te blanki ładnie się sprawują , wielu filmików na jego temat  nie ma żeby zobaczyć jak  zachowuje się w akcji ale na temat pęknięć to może wpływać przecież wiele rożnych sytuacji  chociażby transport albo uderzenie co każdy o tym wie chyba że coś fabrycznie z wadą się trafi no to pech :/ , pamiętam jak ktoś mądry mi powiedział że Japończyki kiedyś były kruche ale technologia się zmieniła , materiały ruszyły do przodu i  teraz kijek jest cienki, lekki  ale za to  mocny i wytrzymały  

Co do transportu i używania -oj żebyście wszyscy tak dbali o kije jak ja :) Przewożone zawsze w pokrowcu i do tego tubie - nie bardzo kumam jak mogłem uderzyć dolnikiem -miejscem gdzie wchodzi na szczytówkę :) No nic jak mówiłem puki co bez komentarza na temat blanków . Wracając do gwarancji  ? Jest dożywotnia czy nie  ?Ktoś coś  ? 

Siema.

Panowie podpowiedzcie jak długą gwarancję maja te blanki - własnie zobaczyłem ,że powodem luzowania sie złączq w SS ll jest pęknięcie w części męskiej :(Podobno częste w tych blankach

Mógłbyś wstawić zdjęcie tego pęknięcia? Wadę fabryczną miały TR80 Super Mebaru PTO, o innych blankach nie słyszałem aby pękały w tym miejscu, masz w tej materii inne informacje? Tutaj masz info z konta BRC że gwarancja jest dożywotnia: http://jerkbait.pl/topic/11040-phenix-elixir/page-4#entry1426235

Daj znać jak sprawa się rozwija i co na to BRC

Edytowane przez pointman