Skocz do zawartości

Blanki T-Russell Matagi

bardziu

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem Area Sensor, ale jeśli chodzi o Super Trouta, to moim zdaniem opisany jest w miarę poprawnie. No można od biedy też te 5g zapodać, ale wtedy już szczyt trochę klęka. Dolny zakres jest zgodny z opisem i od tych 1,5g jest już całkiem fajnie. 1g to takie męczenie się????

• Like 1

Nie miałem Area Sensor, ale jeśli chodzi o Super Trouta, to moim zdaniem opisany jest w miarę poprawnie. No można od biedy też te 5g zapodać, ale wtedy już szczyt trochę klęka. Dolny zakres jest zgodny z opisem i od tych 1,5g jest już całkiem fajnie. 1g to takie męczenie się

Dzięki :) .O górę mniej chodzi wiadomo że to nie kij do przeciążania.Dzięki za podpowiedż :good:

Ok :) .Takiej potrzeby nie będzie,mnie najbardziej chodzi o dół.Chciałbym czasem podać jakiegoś jiga gram z małym hakiem i to najważniejsze.Dlatego zastanawiam się też nad Area Sensor.W wątku jest filmik z tym kijem w akcji i też fajnie to wygląda jeśli chodzi o pracę.

Mam Area Sensor

O dolny zakres się nie obawiaj - spokojnie rzuca już z główkami poniżej 1 grama.Nie ważyłem swoich gumek ale takie imitacje ES w długości 3,5 cm na głowce 0,7g rzuca przyzwoicie.Natomiast góra opisana jako 2,5 g to już za  dużo do aktywnej animacji.Tak naprawdę kupiłem go do przynęt 0,5-1g i w tym zakresie rzucisz i zanimujesz.Kiedyś na próbę założyłem 2g plus wąziutkie 2 cale-leci w kosmos,ale już nie podbijesz biorąc pod uwagę opór plecionki w wodzie i te np 30m plecionki nad wodą (było PE 0,4).

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Koledzy proszę o pomoc mam zamiar zbudowac MATAGI T-Russell SUPER CHINU M a boje się trochę że 2 gr +keitech 2 może dac słaby wynik jeżeli chodzi o widocznasc i czułości

blanku prosze o jakies porady.Odrazu mówię że zależy mi na kiju min.2,50 i tak zeby do 7 gr + guma 2 ogarnął .Z góry dzięki

Edytowane przez Wronka1991

Koledzy proszę o pomoc mam zamiar zbudowac MATAGI T-Russell SUPER CHINU M a boje się trochę że 2 gr +keitech 2 może dac słaby wynik jeżeli chodzi o widocznasc i czułości

blanku prosze o jakies porady.Odrazu mówię że zależy mi na kiju min.2,50 i tak zeby do 7 gr + guma 2 ogarnął .Z góry dzięki

W podanym przedziale przynęt lepiej Ci się sprawdzi delikatniejsza wersja tego blanku Matagi T-Russell Super Chinu ML.

Moc obydwu jest jednakowa 6-15 lb, ale ML-ka ma delikatniejszą szczytówkę.

Realne c.w. to 2-10 g dla Matagi T-Russell Super Chinu ML i 3-14 g dla Matagi T-Russell Super Chinu M.

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

Witam.

Przymierzam się do wędki z pracowni, takiego xul jednoczęściowego. W sumie wyboru nie ma zbyt wielkiego na placu boju ostatecznie pozostały 2 blanki Matagi pierwszy MATAGI T-Russell TR60 LL AJAX LIGHTNING 0,5-3g, drugi to T-Russell Auriga Area-II TR60ACS-XUL o blanku z pełnego węgla jest trochę informacji. Niestety o TR60 LL Ajax Lightning 0,5-3g nie można praktycznie nic znaleźć dlatego piszę na tym forum może ktoś z was miał spinning na tym blanku i może podzielić się wrażeniami z użytkowania.

Edytowane przez Jano
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Szukałem niedawno szpulki do jednego z moich Vańków, i tak przy okazji tego szukania wpadł w bardzo dobrej cenie Stardic :)

No i trzeba było jakąś wędkę do niego wymyśleć żeby miał przy czym kręcić, a żę uwielbiam blanki Matagi i w sumie szukałem czegoś na nieco cięższe okoniowanie to padło na Matagi TR76 Super Shore LL

No i dałem ukręcić, przy czym mocno marudziłem jak ma finalnie wyglądać i trochę oczywiście wydziwiałem, ale jest tak jak sobie wymyśliłem - w niedzielę testy nad wodą.

DGs4Nv.jpg

Edytowane przez nyny
  • Like 7

Czy ktoś już ma doświadczenia z placu boju jak realnie wypadają kijki na blankach Auriga Costa?

Na papierze wygląda to fajnie pod jigi bo szczyt cieniutki 1,1mm a w dole podobno mocy w ..uj

Czy któryś z kolegów już faktycznie lowil na któryś z 2 blanków i może się podzielić wrazeniami? Jakie gramatury glowek ogarniają w komforcie przy podbijaniu, czucie ugiecie itd.

Pozdrawiam,

Paweł

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Witam kolegów,

I ja odświeżę temat

Nie dawno zdecydowałem się na Matagi TR96 Super Sea Bass 8-28G. Uzbrojony będzie w Torzite.

Mam nadzieję że wykałaczka sprawdzi się na Odrzańskich boleniach i sandaczach, bo jak na razie słyszę tylko same pochlebne recenzje :D

Muszę trochę poczekać na zamówienie u kol. W. Hawryluk, ale jeśli będzie tak wykonany jak Batson RX8, mogę spać spokojnie.

PS. Ma ktoś jakieś filmiki z pracy tego patyka?? Bo na necie tylko same 86 :/

Edytowane przez janosik_84

Witam kolegów,

I ja odświeżę temat

Nie dawno zdecydowałem się na Matagi TR96 Super Sea Bass 8-28G. Uzbrojony będzie w Torzite.

Mam nadzieję że wykałaczka sprawdzi się na Odrzańskich boleniach i sandaczach, bo jak na razie słyszę tylko same pochlebne recenzje :D

Muszę trochę poczekać na zamówienie u kol. W. Hawryluk, ale jeśli będzie tak wykonany jak Batson RX8, mogę spać spokojnie.

PS. Ma ktoś jakieś filmiki z pracy tego patyka?? Bo na necie tylko same 86 :/

Pod bolenia średnio widzę ten blank - są lepsze blanki pod takie zastosowanie

Według mnie nie ta charakterystyka.

Pod sandacza jak najbardziej

Nie wiem czy Ci coś to pomoże ale tu możesz zobaczyć foty ugięcia

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2910497

Według mnie lepszym blankiem, który pogodzi łowienia blanki i sandaczy będzie Lamiglas si 1122m lub lamiglas Lx1082m

Edytowane przez Patryk1125

Pod bolenia średnio widzę ten blank - są lepsze blanki pod takie zastosowanie

Według mnie nie ta charakterystyka.

Pod sandacza jak najbardziej

Nie wiem czy Ci coś to pomoże ale tu możesz zobaczyć foty ugięcia

http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2910497

Według mnie lepszym blankiem, który pogodzi łowienia blanki i sandaczy będzie Lamiglas si 1122m lub lamiglas Lx1082m

Po rozmowie ze Szpiegiem chyba zrezygnuję z Torzite, bo i na kasie tez nie śpię. Zastąpia je Alconite Tytanowe AT *czy jakos tak, bo fachowiec ze mnie żaden :P)

A jaki uchwyt byście polecali?

Po rozmowie ze Szpiegiem chyba zrezygnuję z Torzite, bo i na kasie tez nie śpię. Zastąpia je Alconite Tytanowe AT *czy jakos tak, bo fachowiec ze mnie żaden :P)

A jaki uchwyt byście polecali?

Jeśli koniecznie ma być to tr96 to ubierz w sic slim po całości a uchwyt jaki najbardziej Ci leży w dłoni

Jeśli koniecznie ma być to tr96 to ubierz w sic slim po całości a uchwyt jaki najbardziej Ci leży w dłoni

Tylko to nadal bardziej ku sandaczowaniu się skłania...

Na bolka to nie jest najszczęśliwszy wybór jak wcześniej już słusznie zauważyłeś i podpowiedziałeś pytającemu.

@janosik_84: Uchwyt to już taki jaki się Tobie podoba i wygodny dla Ciebie będzie.

Edytowane przez nyny