fish28 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Nie miałem Area Sensor, ale jeśli chodzi o Super Trouta, to moim zdaniem opisany jest w miarę poprawnie. No można od biedy też te 5g zapodać, ale wtedy już szczyt trochę klęka. Dolny zakres jest zgodny z opisem i od tych 1,5g jest już całkiem fajnie. 1g to takie męczenie się???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Nie miałem Area Sensor, ale jeśli chodzi o Super Trouta, to moim zdaniem opisany jest w miarę poprawnie. No można od biedy też te 5g zapodać, ale wtedy już szczyt trochę klęka. Dolny zakres jest zgodny z opisem i od tych 1,5g jest już całkiem fajnie. 1g to takie męczenie sięDzięki .O górę mniej chodzi wiadomo że to nie kij do przeciążania.Dzięki za podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Wiesz, ja czasem to mu nawet 7g zapodawałem i nic mu nie było???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Ok .Takiej potrzeby nie będzie,mnie najbardziej chodzi o dół.Chciałbym czasem podać jakiegoś jiga gram z małym hakiem i to najważniejsze.Dlatego zastanawiam się też nad Area Sensor.W wątku jest filmik z tym kijem w akcji i też fajnie to wygląda jeśli chodzi o pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) No to ten gram dla st moim zdaniem trochę mało. Rzucisz ale jeśli dołożysz jeszcze 0,5g to już jest całkiem fajnie ????Pewnie Area Sensor lepiej sobie poradzi ale ja się nie wypowiadam bo nie miałem. Edytowane 4 Marca 2019 przez fish28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Mam Area SensorO dolny zakres się nie obawiaj - spokojnie rzuca już z główkami poniżej 1 grama.Nie ważyłem swoich gumek ale takie imitacje ES w długości 3,5 cm na głowce 0,7g rzuca przyzwoicie.Natomiast góra opisana jako 2,5 g to już za dużo do aktywnej animacji.Tak naprawdę kupiłem go do przynęt 0,5-1g i w tym zakresie rzucisz i zanimujesz.Kiedyś na próbę założyłem 2g plus wąziutkie 2 cale-leci w kosmos,ale już nie podbijesz biorąc pod uwagę opór plecionki w wodzie i te np 30m plecionki nad wodą (było PE 0,4). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 (edytowane) Koledzy proszę o pomoc mam zamiar zbudowac MATAGI T-Russell SUPER CHINU M a boje się trochę że 2 gr +keitech 2 może dac słaby wynik jeżeli chodzi o widocznasc i czułości blanku prosze o jakies porady.Odrazu mówię że zależy mi na kiju min.2,50 i tak zeby do 7 gr + guma 2 ogarnął .Z góry dzięki Edytowane 14 Marca 2019 przez Wronka1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Koledzy proszę o pomoc mam zamiar zbudowac MATAGI T-Russell SUPER CHINU M a boje się trochę że 2 gr +keitech 2 może dac słaby wynik jeżeli chodzi o widocznasc i czułościblanku prosze o jakies porady.Odrazu mówię że zależy mi na kiju min.2,50 i tak zeby do 7 gr + guma 2 ogarnął .Z góry dziękiW podanym przedziale przynęt lepiej Ci się sprawdzi delikatniejsza wersja tego blanku Matagi T-Russell Super Chinu ML.Moc obydwu jest jednakowa 6-15 lb, ale ML-ka ma delikatniejszą szczytówkę.Realne c.w. to 2-10 g dla Matagi T-Russell Super Chinu ML i 3-14 g dla Matagi T-Russell Super Chinu M. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Dzieki bardzo za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2020 Kilka słów (łamaną angielszczyzną) o blankach Matagi typu solid carbon A tutaj przykładowe filmiki (tegoż autora) z owymi blankami w akcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo133 Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 (edytowane) Witam.Przymierzam się do wędki z pracowni, takiego xul jednoczęściowego. W sumie wyboru nie ma zbyt wielkiego na placu boju ostatecznie pozostały 2 blanki Matagi pierwszy MATAGI T-Russell TR60 LL AJAX LIGHTNING 0,5-3g, drugi to T-Russell Auriga Area-II TR60ACS-XUL o blanku z pełnego węgla jest trochę informacji. Niestety o TR60 LL Ajax Lightning 0,5-3g nie można praktycznie nic znaleźć dlatego piszę na tym forum może ktoś z was miał spinning na tym blanku i może podzielić się wrażeniami z użytkowania. Edytowane 28 Stycznia 2020 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) Szukałem niedawno szpulki do jednego z moich Vańków, i tak przy okazji tego szukania wpadł w bardzo dobrej cenie Stardic No i trzeba było jakąś wędkę do niego wymyśleć żeby miał przy czym kręcić, a żę uwielbiam blanki Matagi i w sumie szukałem czegoś na nieco cięższe okoniowanie to padło na Matagi TR76 Super Shore LLNo i dałem ukręcić, przy czym mocno marudziłem jak ma finalnie wyglądać i trochę oczywiście wydziwiałem, ale jest tak jak sobie wymyśliłem - w niedzielę testy nad wodą. Edytowane 12 Marca 2020 przez nyny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Aleś powydziwiał z uzbrojeniem, pierścionki pod kolor szpulki stradica .Ma ten rodbuiler cierpliwość do Ciebie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Czy ktoś już ma doświadczenia z placu boju jak realnie wypadają kijki na blankach Auriga Costa?Na papierze wygląda to fajnie pod jigi bo szczyt cieniutki 1,1mm a w dole podobno mocy w ..ujCzy któryś z kolegów już faktycznie lowil na któryś z 2 blanków i może się podzielić wrazeniami? Jakie gramatury glowek ogarniają w komforcie przy podbijaniu, czucie ugiecie itd.Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Witam. Ma ktoś z kolegów może kij na blanku SUPER SHORE LL w Warszawie lub bliskich okolicach żeby podjechać obmacac kij co i jak przed zamówieniem w pracowni? Dziękuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) Blanki Matagi Auriga w wersji cast w wydaniu litewskim. Najciekawsze zaczyna się w 26 min. 15 s. A tutaj filmik z holu szczupaka i ugięcie blanku do 11g pod rybą. Edytowane 4 Maja 2020 przez Krzysiek Rogalski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2020 TR76 Super Shore MH 230cm 10-28 12-20lbTen blank jest jeszcze produkowany czy zastąpiono go innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Witam Czy ktoś używa wędki na blanku Matagi TR 53 Super Head Water 4 i może napisać jak się spisuje jakie realnie zastosowanie ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam kolegów,I ja odświeżę tematNie dawno zdecydowałem się na Matagi TR96 Super Sea Bass 8-28G. Uzbrojony będzie w Torzite.Mam nadzieję że wykałaczka sprawdzi się na Odrzańskich boleniach i sandaczach, bo jak na razie słyszę tylko same pochlebne recenzje Muszę trochę poczekać na zamówienie u kol. W. Hawryluk, ale jeśli będzie tak wykonany jak Batson RX8, mogę spać spokojnie.PS. Ma ktoś jakieś filmiki z pracy tego patyka?? Bo na necie tylko same 86 :/ Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez janosik_84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam kolegów,I ja odświeżę tematNie dawno zdecydowałem się na Matagi TR96 Super Sea Bass 8-28G. Uzbrojony będzie w Torzite.Mam nadzieję że wykałaczka sprawdzi się na Odrzańskich boleniach i sandaczach, bo jak na razie słyszę tylko same pochlebne recenzje Muszę trochę poczekać na zamówienie u kol. W. Hawryluk, ale jeśli będzie tak wykonany jak Batson RX8, mogę spać spokojnie.PS. Ma ktoś jakieś filmiki z pracy tego patyka?? Bo na necie tylko same 86 :/Pod bolenia średnio widzę ten blank - są lepsze blanki pod takie zastosowanieWedług mnie nie ta charakterystyka.Pod sandacza jak najbardziej Nie wiem czy Ci coś to pomoże ale tu możesz zobaczyć foty ugięcia http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2910497 Według mnie lepszym blankiem, który pogodzi łowienia blanki i sandaczy będzie Lamiglas si 1122m lub lamiglas Lx1082m Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Pod bolenia średnio widzę ten blank - są lepsze blanki pod takie zastosowanieWedług mnie nie ta charakterystyka.Pod sandacza jak najbardziej Nie wiem czy Ci coś to pomoże ale tu możesz zobaczyć foty ugięcia http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2910497 Według mnie lepszym blankiem, który pogodzi łowienia blanki i sandaczy będzie Lamiglas si 1122m lub lamiglas Lx1082mPo rozmowie ze Szpiegiem chyba zrezygnuję z Torzite, bo i na kasie tez nie śpię. Zastąpia je Alconite Tytanowe AT *czy jakos tak, bo fachowiec ze mnie żaden )A jaki uchwyt byście polecali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Ja mam w 8'6' od dołu sic ew można dać sic slim , ale jednak tunel i szczyt w Torizite i tak też polecam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Po rozmowie ze Szpiegiem chyba zrezygnuję z Torzite, bo i na kasie tez nie śpię. Zastąpia je Alconite Tytanowe AT *czy jakos tak, bo fachowiec ze mnie żaden )A jaki uchwyt byście polecali?Jeśli koniecznie ma być to tr96 to ubierz w sic slim po całości a uchwyt jaki najbardziej Ci leży w dłoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Jeśli koniecznie ma być to tr96 to ubierz w sic slim po całości a uchwyt jaki najbardziej Ci leży w dłoniTylko to nadal bardziej ku sandaczowaniu się skłania...Na bolka to nie jest najszczęśliwszy wybór jak wcześniej już słusznie zauważyłeś i podpowiedziałeś pytającemu. @janosik_84: Uchwyt to już taki jaki się Tobie podoba i wygodny dla Ciebie będzie. Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Dzięki wszystkim za Informacje.Jednak zdecydowałem się na ten kijek, Będzie na Sic slim gun smoke, omotka gun smoke i uchwyt TVS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi