miramar69 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) ... zima się skończyła ; "podlodówki" najwyższy już czas schować do szafy ... Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Ale czy na pewno chcesz się męczyć z długością 2,5-2,6 m na łódce ??I i to z sandaczem z opadu .....2,30 to i tak długo może Matagi SS M/ MH ..... ale moim zdaniem to tak max 2,13 m . co do długości 8"6" możesz jeszcze rozważyć Avida 17 lb / 28 g ...........niestety ale raczej trzeba by planować dwa kije ...... to ma być kij brzegowo-łódkowy , a nie łódkowo-brzegowy Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 W Rosji lowilem kijem 2.85m z lodki i powiem ze nie zauwazylem jakiejs niewygody Fajnie sie lowilo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 A w tej Rosji łowiłeś sandacza z opadu na 2,85 m ..? czy może jakieś większe gumy / woblery i inne swimbaity ....napisz coś więcej ...........to ciekawe do tej pory szybkość reakcji przy opdowym sandaczu kojarzyłem z krótkimi kijami z łódki , a i z brzegu często stosuję od 2,3 m do max 2,60 m i więcej nie zamierzam , no ale z przyzwyczajeniami / radami nie dyskutuję ........... jeśli coś jest do wszystkiego to jest do .......? Tak czy inaczej moim zdaniem trudno pogodzić komfortowo omawiany temat .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Pewnie ze nie sandacz, nie robmy jaj Lososiowate na woblery. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Ja wczesniej na lodce uzywalem Legenda 9”6 do 21 gr do lowienia sandaczy wlasnie I lowi sie naprawde super tylko trzeba uwazac na kolegow na lodce:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Kierując się regułą, że kij na łódkę powinien mieć nie więcej niż 2,13 m należałoby wykluczyć z połowów łódkowych w zasadzie wszystkie Matagi Super Shore i Lesson Super. A jak wynika z forum, mają one nie najgorszą opinię jako kije na łódkę. Również do łowienia gumami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie używam kijków krótszych do łowienia z łódki niż 240 / 260 cm i nie będę używał krótszych. Przerabiałem to i nie wrócę już do nich.Dlatego właśnie pod pasowała mi cała seria blanków MATAGI , ale tu nie tylko o długość chodzi . Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Wg mnie zasadnicza różnica tkwi w tym na jakiej wodzie łowimy z łódki. Na rzekach rzeczywiście 2,3m - 2,6m to nie jest za długo, krociaki 2 metrowe nie zdają egzaminu. Co innego na wodzie stojącej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Im dłużej siedzisz na łódce tym kij staje się krótszy, wyjątkiem jest, często stosowana, technika łowienia za pomocą kołowrotka w której długość lancy nie ma większego znaczenia. Technika młynkowa słabo sprawdza się w Polsce a szczególnie słabo podczas łowienia okoni oczywiście i tu jest wyjątek a dotyczy on trokowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Siema. Panowie podpowiedzcie jak długą gwarancję maja te blanki - własnie zobaczyłem ,że powodem luzowania sie złączq w SS ll jest pęknięcie w części męskiej :(Podobno częste w tych blankach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Paweł - męskiej ??? czy aby na pewno chodzi o dolnik ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eginnori Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 weź nie strasz mnie pęknięciami dolnej części błagam bo montuje specjalnie super eight M ... z tego co wyczytałem to te blanki ładnie się sprawują , wielu filmików na jego temat nie ma żeby zobaczyć jak zachowuje się w akcji ale na temat pęknięć to może wpływać przecież wiele rożnych sytuacji chociażby transport albo uderzenie co każdy o tym wie chyba że coś fabrycznie z wadą się trafi no to pech :/ , pamiętam jak ktoś mądry mi powiedział że Japończyki kiedyś były kruche ale technologia się zmieniła , materiały ruszyły do przodu i teraz kijek jest cienki, lekki ale za to mocny i wytrzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) Też mam kilka wędek na blankach MATAGI , a i kilka zrobiłem dla znajomych - nigdy nie miałem problemów z nimi. Nie bardzo mogę tą tezę potwierdzić. Jak dla mnie , to bardzo dobra i tańsza alternatywa dla ST.CROIX oraz SUZUKI.Osobiście lubię te blanki za ich pracę i jak dotąd brak wpadek - w moim przypadku Edytowane 21 Maja 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Przyznać się który już testował matagi do 1 grama? Chodzi mi po głowie taka konstrukcja Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Paweł - męskiej ??? czy aby na pewno chodzi o dolnik ???Tak ,dolnik . Puki co jeszcze się nie wypowiem na pewien temat ...Czas pokażę .... weź nie strasz mnie pęknięciami dolnej części błagam bo montuje specjalnie super eight M ... z tego co wyczytałem to te blanki ładnie się sprawują , wielu filmików na jego temat nie ma żeby zobaczyć jak zachowuje się w akcji ale na temat pęknięć to może wpływać przecież wiele rożnych sytuacji chociażby transport albo uderzenie co każdy o tym wie chyba że coś fabrycznie z wadą się trafi no to pech :/ , pamiętam jak ktoś mądry mi powiedział że Japończyki kiedyś były kruche ale technologia się zmieniła , materiały ruszyły do przodu i teraz kijek jest cienki, lekki ale za to mocny i wytrzymały Co do transportu i używania -oj żebyście wszyscy tak dbali o kije jak ja Przewożone zawsze w pokrowcu i do tego tubie - nie bardzo kumam jak mogłem uderzyć dolnikiem -miejscem gdzie wchodzi na szczytówkę No nic jak mówiłem puki co bez komentarza na temat blanków . Wracając do gwarancji ? Jest dożywotnia czy nie ?Ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Cza pytać u "źródła". Ja nie musiałem korzystać jak do tej pory, więc i nie zgłębiałem tematu dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Kto dobrze Matagi składa ? Którą pracownie polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 .... najbliższą Ciebie , bo zawsze można w każdej chwili podjechać i sprawdzić jak "leży" kijek w łapie jeszcze w fazie budowy.Po sklejeniu i polakierowaniu jest zazwyczaj po "śliwkach" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Bardzo słuszna uwaga, ale u mnie raczej dotycząca ptaszorów Chociaż jeden może wyfrunie... ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 ... jak składa "ptaszory" to i poskłada "matagi" , chyba że nie "układ" nie pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Kto dobrze Matagi składa ? Którą pracownie polecacie ? Skałka-77 masz blisko. Składał mi dwa Matagi. Ogarnie temat bez problemu. Edytowane 22 Maja 2018 przez Krab 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) Siema. Panowie podpowiedzcie jak długą gwarancję maja te blanki - własnie zobaczyłem ,że powodem luzowania sie złączq w SS ll jest pęknięcie w części męskiej :(Podobno częste w tych blankachMógłbyś wstawić zdjęcie tego pęknięcia? Wadę fabryczną miały TR80 Super Mebaru PTO, o innych blankach nie słyszałem aby pękały w tym miejscu, masz w tej materii inne informacje? Tutaj masz info z konta BRC że gwarancja jest dożywotnia: http://jerkbait.pl/topic/11040-phenix-elixir/page-4#entry1426235Daj znać jak sprawa się rozwija i co na to BRC Edytowane 23 Maja 2018 przez pointman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Sprawa skończyła się ok. Robert uznał gwarancję i w dwa dni otrzymałem nowy dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 No widzisz , jednak da się normalnie wszystko załatwić i to BRC nie takie straszne jak go malują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi