shavt Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Praktycznie identycznie mam zrobiony ten blank w wersji LL i rzutowo coś pięknego, ta 16 pod 2500 kręcioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Praktycznie identycznie mam zrobiony ten blank w wersji LL i rzutowo coś pięknego, ta 16 pod 2500 kręcioł?będę uznany pewnie za herezje szerzącego ale pod 4000 tylko 16 wyląduje troche wyżej niż normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 będę uznany pewnie za herezje szerzącego ale pod 4000 tylko 16 wyląduje troche wyżej niż normalnie Herezja nie herazja Zrob przetestuj i podziel sie informacja. Jestem ciekaw jak bedzie latac w takim zestawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Mam tak zrobionego tx 714 Fajnie lata |Koledzy łowiący kijami z tego samego przedziału rzutowego lądują w wodzie dużo bliżej ponad 10 metrów bliżej.|A to już jest sporo. Szczególnie na głębolim łowisku Edytowane 10 Października 2014 przez MIGOTKA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Mam tak zrobionego tx 714 Fajnie lata |Koledzy łowiący kijami z tego samego przedziału rzutowego lądują w wodzie dużo bliżej ponad 10 metrów bliżej.|A to już jest sporo. Szczególnie na głębolim łowiskuJa łowię TX-em 683 i PST895 0d 20-ki i krecioł Daiwa 3000,ale jak byłem z Łukaszem Masiakiem na Martwej Wiśle łowił TX-em zbrojonym od16M do 3W, i działał bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 We wtorek dotarły zakupy od miłego pana z JaponiiPonieważ brałem troche więcej towary suma zaoszczędzona na tych zakupach wyszła całkiem miła portfelowiDwa blanki trzy sety tytanów uchwyty pianki pierścienie. stopki.W sumie zaoszczędziłem około 800 zł.Myślę że to dobry argument by robić takie zakupy na internecie. Przesyłka całkem szybka. Wysłał w poniedziałek a było u mnie po 8 dniach. Było by szybciej ale wekend sie źle ułożył w stosunku do lokalnego mi transportu.Cło było znikome. Koszt przesyłki to 165 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 A kolega kupował TORZITE? Tytany? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 KR system w tytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ale KR w Torzite czy SIC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Sic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) .Chyba ceny na torzite mamy niższe w Polsce niż w japonii Edytowane 23 Października 2014 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 SicDzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 .Chyba ceny na torzite mamy niższe w Polsce niż w japonii Dokładnie tak. I to jest bardzo ważna informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Blank model M kijek został zmontowany w tempie super expresowym.Wczoraj o 22 kładłem lakier A dziś o 9:30 już był w użyciu.waży po skończeniu 106 gram.Wyważa sie dobrze już z kołowrotkiem o wadze 260 gram choć wyraźnie przyspiesza z cięższymPrzelotka wejściowa to 16stka ale wyżej niż zwykle. Uchwyt TVSKołowrotek rozmiaru 4000 jest stworzony do niego Praca.łowiłem na jeziorze na wodzie o głębokości minimum 8 metrów a max 19metrówNie testowałem wielu gramatur, ale główka 20 gram plus 5 cali bass asassin pracowała bardzo dobrze. Z główką 18 gram i gumą 4 cale również bassa podbicie jest jeszcze szybsze ale trzeba się skupić na szczytówce bo już dość słabo przekazuje opad.( myślę że jest to spowodowane głębokością )główka 25 gram bardzo wyraźnie pokazuje opad na szczytówce ale podbicie staje się już wolniejsze.Niestety nie było szansy na jakiekolwiek wrażenia podczas holu czy choćby brania bo woda nam nie dała szansy Poad u nas drugi tydzień i płynie mleko Później napisze porównanie do TX 714 Edytowane 25 Października 2014 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) :D Czekam na porównanie. Edytowane 25 Października 2014 przez bardziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 czepiasz się. skoro zmątował to zmątował. jak znam życie, zrobił to w tępie ekspresowym, tylko literówka się mąterowi wkradła ;-)kocham analfabetów obu płci :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Ja też niecierpliwie czekam na porównanie Edytowane 25 Października 2014 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 czepiasz się. skoro zmątował to zmątował. jak znam życie, zrobił to w tępie ekspresowym, tylko literówka się mąterowi wkradła ;-)kocham analfabetów obu płci :-)Pewnie że się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Porównanie.Oczywiście z wiadomego powodu nie jestem w stanie porównać pracy kijków pod rybą.Mogę jedynie odnieść się do ich pracy pod gumą. ( nie łowiłem niczym innym niż gumy oboma kijami) Akcją są według mnie bardzo zbliżone.Może na tx-ie jest bardziej wyczuwalny w dłoni moment puknięcia przynęty o dno. Ale z dużym naciskiem na może. I też myślę że jest to spowodowane dwoma różnicami w tych blankach. Po pierwsze blank matagiego jest troszkę dłuższy ( nie wiele ale zawsze. 15 cm) I drugim faktem że blank matagiego a w efekcie i cała wędka jest cięższy po wykonaniu. O około 30 gram. Niby jest to niewiele ale wiadomo że trochę to zmieni odczucia.Być może jest jeszcze trzecia różnica ale przyznaję że nie wiem czy rzeczywiście jest. Chodzi mi o moduł węgla użytego do produkcji blanku.( nie znam wartości modułu żadnego z tych blanków) Podsumowując.Blank matagiego jest zajebistym blankiem i bardzo mi się podoba.Nie żałuję zakupu. Wręcz przeciwnie Po tym co dziś widziałem to już wiem że dostanie jako mocniejszego brata blank tej samej serii MH Ten blank ma jeszcze kolejne plusy które przemawiają za faktem zakupuCena. Nie ma co ukrywać jest sporo tańszy od Tx-aI co dla mnie akurat jest mało istotne ale ale wielu będzie miało duże znaczenie jest dwuczęściowyZdecydowanie polecam jako tańszą a jednocześnie nie gorszą alternatywę dla Tx-a Ps.Kupiłem dwie sztuki i obydwa są idealnie proste komplet tytanowych przelotek sic na matagiego waży 2,9 grama Edytowane 25 Października 2014 przez MIGOTKA 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 TR76 Super Shore LL vs TR78 Super Nimble Minnow porównanie Witam.Chciałbym dowiedzieć się czym różnią się ww błanki... Zwłaszcza zależy mi na informacji czy te blanki wzajemnie się uzupełniają - czy warto myśleć o dwóch różnych wędkach, czy raczej wybrać jeden... Nie chcę wiedzy katalogowej, a jedynie informacji od tych, którzy mieli je w ręku - zwłaszcza jako gotowe wędki nad wodą Tematy z jerkbaita znam, ale dotyczą głównie super shore, zwłaszcza ugięcia były pomocne - dzięki dla kolegów shavt i PiECIA...Oba blanki wydają się bardzo ciekawe, chcę wiedzieć czy dwa, czy wybrać jeden z nich i który...Ugięcie ss jest dla mnie w zasadzie wzorcowe a o tr78 wiem tylko z opisu Andru77 - też bardzo ciekawy:)Dzięki za wszelką pomoc, może ktoś inny również z tego skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Dziś kolega wyjął na powyższego kijka metrowego szczupaka. :) Plus kolejne 16 sztuk mniejszych.Nie w Pl . Szczupaki wytarte .Wszystkie wypuszczone po złowieniu. Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jak tam kijek sie sprawdza w dalszym uzytkowaniu, dokupiles mocniejszego brata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Jaki jest realny zakres stosowanych główek do tego modelu M? Od ilu realne i komfortowo czuć opad i do ilu można zakładać, aby podbicie było w miarę komfortowe? Jak z grubością ścianek blanku, czy to bardziej mięsisty blank, czy szybki cienkościenny patyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Jeśli pytasz o ten blank w kontekście poszukiwań wędki szczupakowo-boleniowej, to konstrukcyjnie Matagi SS do takich bym nie zaliczył.Fajne szybkie i finezyjne blanki pod Sandacza ,generalnie pod jigi, bardzo ciężko podaje woblery i obrotówki,grubością ścianek też nie grzeszy.To moje wrażenia na postawie SS L. Edytowane 2 Października 2015 przez Dąbek 111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Podbiję pytanie Żbika. Jakie główki z jakimi gumami ogarnia TR Super Shore 76M?Jak z czułością? Rozumiem, że przy tej cenie blanku turbo elektrycznie? z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi