Skocz do zawartości

Blanki T-Russell Matagi

bardziu

Rekomendowane odpowiedzi

Januszek czas założyć konto na FB :) .Będę miał nowego kolegę na FB :) .

Józiu, ale Ty we mnie i tak masz kolegę, w realu, PRAWDZIWEGO, nie wirtualnego z FB. Ja czułbym się jeszcze bardziej inwigilowany i chyba musiał bym zatrudnić rzecznika do spraw mediów. Jerka nie zawsze mam czas przeczytać, pisać prawie nigdy czasu nie starcza. W sumie to nie bardzo mam o czym. Ja rybom zdjęć nie robię ;)

Przyjedziesz do mnie to Ci pokaże ;)

O i już po problemie, nie muszę mieć FB :D

Jak jeszcze kolega @workshoprods swój wątek założy :)

• Like 4

Janusz nie ma czego żałować, że nie masz fejsika ;)

Ależ ja niczego nie żałuję :D fejsik nie jest reglamentowany chyba ;)

Fajnie,że Pan Viktor się ujawnił na forum...od dłuższego czasu śledzę twórczość na forach u sąsiadów i dla mnie jest to absolutny top ,zarówno pod względem designu,wykonania jak i zaplecza warsztatowego.

Ja kiedyś też trochę się rozglądałem, też mam dobre zdanie o poziomie RB i bardzo dobre o technice RB naszych sąsiadów, chyba nawet kiedyś o tym wspomniałem :)

Słowianie są kreatywni i pomysłowi ;)

Tylko trochę w OT się wkręcamy :ph34r:

• 4 tygodnie później...

W takiej gramaturze na pewno. Mam ten model ,ale dłuższy. Ma cienki szczyt ...cienki ale o dziwo mocny i mimo 1.6 nie jest spolegliwy zbytnio ...

Dłuższy tzn. Super Seabass TR96? Mógłbyś napisać, jakie są jego możliwości rzutowe i jak wygląda jego praca w czasie holu?

Dłuższy tzn. Super Seabass TR96? Mógłbyś napisać, jakie są jego możliwości rzutowe i jak wygląda jego praca w czasie holu?

Za jakiś czas. Puki co leży w szafie z przelotkami na taśmach...tzn będę go zbroil dopiero dla siebie...

Witam

na horyzoncie  na ten rok planowany Matagi SS LL ,   ale jest jeszcze kilka pytań  i niewiadomych  ......Dla ich  wyjaśnienie  pytanko  o porównanie   go z Phenixem fx  793 -2 / 10 lbs/ 14 g  nie  chcę   zdublować  nowego projektu  -

fx użytkuję  do obrotówek  typ Meps 2/3   i małe woblery  4/6 cm do   7 g  i w tym jest komfortowo  .  Natomiast  nieco  gorzej  przy lekko agresywnym  podbijaniu  gumy i tutaj  właśnie  miałby pracować  Matagi  3/4g - 7 g  plus guma 2"-3"

raczej  lekka i o małej akcji ....proszę  o komentarze ...

pozdrawiam

Maciej

na horyzoncie  na ten rok planowany Matagi SS LL ,   ale jest jeszcze kilka pytań  i niewiadomych  ......  nieco  gorzej  przy lekko agresywnym  podbijaniu  gumy i tutaj  właśnie  miałby pracować  Matagi  3/4g - 7 g  plus guma 2"-3"

raczej  lekka i o małej akcji ....proszę  o komentarze ...

pozdrawiam

Maciej

W podanym wyżej zastosowaniu i przedziale wagowym sprawdzi się wzorowo. Z tym że przy 7g główce ta 3-calowa guma musi być rzeczywiście smukła. Jeżeli guma będzie grubsza to albo 2-calowej długości, albo trzeba zejść z ciężarem główki do 4-5 g.

• Like 1

Za jakiś czas. Puki co leży w szafie z przelotkami na taśmach...tzn będę go zbroil dopiero dla siebie...

OK. Za jakiś czas, gdy już będziesz miał wyrobioną opinię na temat tego konkretnego blanku (tzn. Super Seabass TR96), krótki opis na forum będzie mile widziany :)

Edytowane przez Krzysiek Rogalski

OK. Za jakiś czas, gdy już będziesz miał wyrobioną opinię na temat tego konkretnego blanku (tzn. Super Seabass TR96), krótki opis na forum będzie mile widziany :)

Obiecuję :) Jest ugięcie tego kijka w odpowiednim temacie "baza ugięc " natomiast tam koledze wyszlo jakies takie kwadratowe w rzeczywistości wygląda o niebo lepiej ....

Bardzo fajny kij. Jak powiedział Artur White7 jest to kij do łowienia dużych ryb na małe przynęty. 20lb do czegoś zobowiązuję , a szczyt 1,6 jest fajnym rozwiązaniem w takim kijku. Można finezyjnie polowić ,bez kompletnie żadnego strachu o konkretny przyłów . Kij ma mocny dolnik - naprawdę mocny

• Like 1

Bardzo fajny kij. Jak powiedział Artur White7 jest to kij do łowienia dużych ryb na małe przynęty. 20lb do czegoś zobowiązuję , a szczyt 1,6 jest fajnym rozwiązaniem w takim kijku. Można finezyjnie polowić ,bez kompletnie żadnego strachu o konkretny przyłów . Kij ma mocny dolnik - naprawdę mocny

Moje oczekiwania względem tego blanku są w zasadzie sprecyzowane i konkretne. Ma pozwolić na swobodny wyrzut 20-22 gramowej wahadłówki (cięższymi nie łowię) i nie gubić ryb walczących na "dalekim dystansie", w tym przypadku troci z plaży. Długości 8'6" i 10'6" były już opisane na forum, czekam jeszcze na opinię na temat właśnie tego pośredniego.

O przeszacowaniu czy też nie wskazuje c.w a nie wytrzymałość linki na zerwanie. C.w jest prawidłowo opisane bo szczyt umożliwia rzucanie bezstresowe takimi ciezarami ,co do poweru to decyduje moc w dolniku i tu jest też wszystko w porządku

• Like 1

Według mnie tak własnie jest , to bardzo delikatny kijek jak na opis 20lb i ta szczytóweczka 1,35mm już mówi dużo  ;)

Mariusz gadaliśmy sporo na temet tych blanków - ja zdecydowałem się na ten 290cm ,własnie ze względu na szczyt 1,6 a nie 1,3  :) Tak czy inaczej stałem się posiadaczem tego blanku - czy szczęśliwym ? Czas pokaże  :)

Ten blank który zakupiłeś jak dla mnie jest najlepszym z całej serii SUPER i będziesz z niego zadowolony przy twoim sposobie łowienia. 

Nie mylmy panowie go(9,6") i tego 10,6" z kijkiem 8,6"  ;)  - to zupełnie inna bajka.

W serii Super ten kijek zupełnie "odstaje" od pozostałych 2 dłuższych braciszków. To nie jest tak samo jak w SILKY gdzie wszystkie 3 egzemplarze 8,6"; 9,6" i 10,6" pasują do siebie oraz nie ma tu, aż tak zauważalnych różnic. Trzeba o tym pamiętać!!!! biorąc się za te kijki  ;) .

• Like 1

......................... 20lb do czegoś zobowiązuję , a szczyt 1,6 jest fajnym rozwiązaniem w takim kijku. Można finezyjnie polowić ,bez kompletnie żadnego strachu o konkretny przyłów . Kij ma mocny dolnik - naprawdę mocny

Edytowane przez popper