Skocz do zawartości
  • 0

ŁÓDŹ KABINOWA

mariuszwf

Pytanie

Witam wszystkich aktywnych na forum wędkarzy.

Już od ponad 5 lat pływam i wędkuje intensywnie na łodzi 3,90.

W większości po jeziorach Pojezierza Suwalskiego i okolic Olecka na silniku elektrycznym bo na prawie wszystkich jeziorach jest strefa ciszy. Tam też spędzam wakacje z rodziną pływając i wędkując.

Doszedłem do wniosku że trzeba przejść na następny etap turystyki wakacyjno-wędkarskiej i kupić łódź kabinową 5-5,5m  na której będę pływał "spacerowo" na silniku elektrycznym, czasem spalinowym 5km. Mam do Was w związku z tym pytanie.

Jaką łódź nową lub używaną do 10000zł byście zaproponowali w której mogły by spać 3 osoby?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

attachicon.gifZdj__cie0175.jpgPrzeróbka używanej żaglówko-dorabiał dodatkowo dach na wysokość.Mój znajomy kolega coś takiego "wykleił" póki co.Idzie do niego elektrownia o mocy 320W czyli akumulator 180Ah spokojnie będzie ładował z solarów bez wyciągania kabla i korzystania z sieci.Jak będę miał fotki to je zamieszczę oczywiście za jego zgodą.

Józek gdzie to będzie pływało ? Po sieniawie ? Świetni się prezentuje

• 0

Józek gdzie to będzie pływało ? Po sieniawie ? Świetni się prezentuje

Solina,Polańczyk :) .Jeszcze będzie druga elektrownia z solarów na niej, ta to ma być do akumulatora gospodarczego-tv,radio, oświetlenie.

Edytowane przez Jozi
  • Like 1

• 0

attachicon.gifZdj__cie0175.jpgPrzeróbka używanej żaglówko-dorabiał dodatkowo dach na wysokość.Mój znajomy kolega coś takiego "wykleił" póki co.Idzie do niego elektrownia o mocy 320W czyli akumulator 180Ah spokojnie będzie ładował z solarów bez wyciągania kabla i korzystania z sieci.Jak będę miał fotki to je zamieszczę oczywiście za jego zgodą.

Oj znajomy piesek na fotce ;)

• 0

Witam wszystkich. Chciałem odgrzać temat bo widzę że już cisza. Chodzi mi o ogłoszenia łódek na tej stronie bodajże holenderskiej jak oglądałem ofertę to nigdzie nie widzę kontaktu do tej osoby? Podpowiedzcie mi o co kaman bo szukam czegoś do odświeżenia do 1000euro a widzę kilka było ciekawych ofert a chodzi mi o kabinową do 7 metrów z silniczkiem spalinowym takim pyrkotku do turystyki na jeziorze. :-) Pozdrawiam  

link do w/w łódki

https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1193481226-boot-opknapper.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr&pos=10      

• 0

zajefajna lodka jak za 500 ojro ... 

ciekawe jak ona wyglada w realu ... ile roboty przy niej ... no ale tak czy siak to wydaje mi sie ze za 3 tys zl to takiej w polsce nie kupisz :)

(ale tutaj to chyba ktos 0 ( zera) zapomnial dopisac :)

Edytowane przez radmac5

• 0

Ale z tym zerem to już u nas coś podobnego kupi i to z silnikiem, także cena pewnie taka tylko ze potrza od razu podłodziówkę odpowiednią żeby ją zabrać. A to już dodatkowe koszty ale jeśli tak wygląda jak na foto to można by się nad nią zastanowić tylko za ile ktoś by ja przywiózł?

• 0

Witam wszystkich. Chciałem odgrzać temat bo widzę że już cisza. Chodzi mi o ogłoszenia łódek na tej stronie bodajże holenderskiej jak oglądałem ofertę to nigdzie nie widzę kontaktu do tej osoby? Podpowiedzcie mi o co kaman bo szukam czegoś do odświeżenia do 1000euro a widzę kilka było ciekawych ofert a chodzi mi o kabinową do 7 metrów z silniczkiem spalinowym takim pyrkotku do turystyki na jeziorze. :-) Pozdrawiam  

link do w/w łódki

https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m1193481226-boot-opknapper.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr&pos=10     

Cześć, ta stronka to holenderski portal aukcyjny, coś jak alledrogo tylko na luźniejszych zasadach. To 500€ to była cena wywoławcza/ minimalna, w tej chwili najwyższa oferta wynosi 870€ (nie wiem czy jako niezalogowany to widzisz) i wygląda na to, że dużo już nie urośnie. Sprzedający to raczej osoba prywatna, nie handlarz.

Edytowane przez kubazmech

• 0

A jako zalogowany widzisz więcej zdjec?

Chyba nie. Ja (zalogowany) widzę osiem.

W ciągu 3 dni cena wzrosła prawie pięciokrotnie, myślę z na tej się nie skończy,

a trzeba do tego doliczyć kilka tysięcy z koszt transportu do polski + inne koszty,

np. dźwig, no i kilka tysięcy na remont.

Ja bym się dobrze zastanowił.  

Przerabiałem temat łódek z tutejszego rynku wtórnego, wierz mi, że na portalach tego typu jest ścisk i ostra konkurencja- tak samo jak w Polsce. Jakby ta łódź była warta znacznie więcej to już by były oferty (bardzo się zdziwię jak urośnie o kilka stów powyżej tych 870€). Co do reszty- zgadzam się; wiadomo, trzeba realistycznie oszacować koszty sprowadzenia i remontu krypy.

• 0

Jak wybrac odpowieednia kabinowke - do rekreacji i wedkowania max  3 osoby ,bede w lato mial przerwe 2 miesieczna i chce poplywac po mazurach i potem splynac Pisa i Narwia do Zalewu Zegrzynskiego .Zalezy mi na malym zanuzeniu i wygodzie .Jaki model polecicie kasa to max 25 tysi z przyczepa.Na co zwracac uwage przy poszukiwaniach by byla odpowiednio wygodna .

• 0

@Viking, poczytaj na forum motorowodne, temat był tam wałkowany, tutaj nie znajdziesz zbyt wiele informacji.

Shetland jest ok, pytanie tylko czy zamierzasz też pływać w ślizgu, jakieś narty ? Rekreacja nie dla każdego znaczy to samo :) Wtedy już motorek większy do niego.