Marcy- Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ja książki wysyłałem w tym opakowaniu i wszystko to co miało grubość ponad 2 centymetry bo u mnie na poczcie panie mają "formatkę" przez którą list przeciągają i jak nie przechodzi to gabaryt B Chyba wszędzie tak mają pytanie czy z niej korzystają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Korzystają, niektórym sprawia to nawet większą przyjemność niż dildo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Korzystają, niektórym sprawia to nawet większą przyjemność niż dildo. Oooo, ja Piotrek nie wiedziałem, że na poczcie też tak znany i obtrzaskany jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Gabarytów B w listach już nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Gabarytów B w listach już nie ma. Są tylko może nazwa się zmieniła i jest inna. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Są tylko może nazwa się zmieniła i jest inna.Wczoraj wysyłałem i list nie przeszdł przez format 2 cm i musiałem wysłać to jako paczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Oooo, ja Piotrek nie wiedziałem, że na poczcie też tak znany i obtrzaskany jesteś No ba, 3 lata tam pracowałem, znają mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 większą przyjemność niż dildo.Na pewno? Poproszę o filmiki ocenimi sami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ten relikt PRL powinien być zaoorany. Od roku praktycznie zawsze korzystam z paczkomatu. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ja jakiś czas temu wysłałem gumy koledze z forum PP i nie doszły!!Za taką kasę jak koledzy wyżej wspominali lepiej wysyłać przedmioty kurierem, na pewno bezpieczniej. Z drugiej jednak strony jaki jest sens wysyłania kilku przynęt za kilka zł i płacić ok 16-18 za paczkę... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Też dzisiaj miałem niemiłą niespodziankę jak wysłałem kilka paczek i trzeba było dopłacić z własnej kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Korzystam z powodzeniem od wielu lat i nie mogę złego słowa powiedzieć. Raz tylko zagubili mi list polecony priorytetowy, ale oddali pieniądze po reklamacji. Patrząc na nowy cennik jednak chyba będę zmuszony poszukać alternatywy dla przesyłek "drobnych", z 10 zł na 18,30 za wysłanie np. plecionki lub dwóch wobków w kopercie to o wiele za dużo. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez karpiu08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ten relikt PRL powinien być zaoorany. Od roku praktycznie zawsze korzystam z paczkomatu. PolecamList urodzinowy rodzicom też wyślesz paczkomatem jak nie będziesz mógł życzeń złożyć osobiscie ? Człowieku ja wiem, że to nie jest super przewoźnik, ale zanim coś napiszesz to się zastanów ... A co do paczkomatu to korzystam. I czesto muszę odebrać paczkę w innym miejscu bo ten, który wybrałem jest przepełniony także nie nie pisz mi, że to taki ideał ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 List urodzinowy rodzicom też wyślesz paczkomatem jak nie będziesz mógł życzeń złożyć osobiscie ? Człowieku ja wiem, że to nie jest super przewoźnik, ale zanim coś napiszesz to się zastanów ... A co do paczkomatu to korzystam. I czesto muszę odebrać paczkę w innym miejscu bo ten, który wybrałem jest przepełniony także nie nie pisz mi, że to taki ideał ...W sklepie mamy punkt Inpost - w momencie gdy paczkomaty wkoło przepełnione albo awaria to do nas... i przed świętami po 200paczek dziennie i też ludzie marudzili... Smartallegro robi swoje. Klienci marudzili ale gdy usłyszeli że mogli poczekać kilka dni albo że odbiór w siedzibie 20km dalej to zmiękli Nikt nie karze kupować na necie, na miejscu nie będzie szukania przesyłek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Marcin ja sie specjalnie odniosłem do rodziców. A miedzy wierszami czytaj do osób starszych, którzy na listonosza niemal czekają. Czasami jest to jedna z osób, ktora widuja najczęściej. O innych nawet nie piszę. Tylko zdrowy i młody rzadko zrozumie tego po drugiej stronie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 To się porobiło, teraz list grubszy niż 2cm będzie szedł jako największy format za 18,30zł. Nowy cennik jest beznadziejnie opracowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 ...raczej bezbłędnie ... dla poczty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) List urodzinowy rodzicom też wyślesz paczkomatem jak nie będziesz mógł życzeń złożyć osobiscie ? Człowieku ja wiem, że to nie jest super przewoźnik, ale zanim coś napiszesz to się zastanów ... A co do paczkomatu to korzystam. I czesto muszę odebrać paczkę w innym miejscu bo ten, który wybrałem jest przepełniony także nie nie pisz mi, że to taki ideał ...No i niech zostaną ale tylko dla zwykłych listów i kartek pocztowych. Ich polityka względem paczek i większych przesyłek jest skandalem. No a poza tym mam awersje do poczty jako całej. Nigdy nic nie wiedzą, nie odbierają telefonów, reklamacji nie uwzględniają. A no standardowo wina nigdy nie leży po ich stronie. Ps. Rodziców się odwiedza nawet jeżeli mieszkają 1000 km dalej.Tym bardziej na urodziny. No ale możesz wysłać list. Ja wolę pojechać. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Bootleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Najwidoczniej PP chce, by jakieś paczki i listy nie przeszkadzały w najważniejszym - dystrybucji wydawnictw patriotycznych i okołopatriotycznych oraz opłacania abonamentu RTV i podobnych przekazów. Podnosząc tak drastycznie ceny PP wiele straci. Może nawet prawo bytu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Wczoraj wysyłałem i list nie przeszdł przez format 2 cm i musiałem wysłać to jako paczke.U mnie to samo. Apteka normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Kolego @Bootleg. Czytaj miedzy wierszami. I dalej inwestuj w inpost. Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Kolego @Bootleg. Czytaj miedzy wierszami. I dalej inwestuj w inpost. Bez odbioru.Przeczytałem i dobrze wiem o co Ci chodzi. Dla mnie poczta w takiej formie w jakiej obecnie istnieje jest przeżytkiem. Jasne jest to instytucja potrzebna chociażby do tego aby urzędy i zwykli ludzi mogli wysłać list ale ich polityka przesyłek gabarytowych jest kompletnie z czapy. Zresztą kwestia czasu jest jak rynek ich zweryfikuje. Ba jestem pewien, że za 10 lat ich pozycja na rynku zmaleje do tego stopnia, że zostaną im już tylko listy. To zresztą już zaczyna się dziać. Przy takiej polityce cenowej i "jakości uslug" ludzie pokażą im poprostu środkowy palec. Z mojej strony tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 podłączę się pod marudzących dziś również "poczta polaka" mnie spoliczkowała cennikiem.. jak żyć panie, jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Idąc za mądrym japońskim porzekadłem "poznaj swego wroga" poprosiłem Panią z poczty o pokazanie tej dziury gdzie się mierzy rozmiar Ruletka Panowie, ruletka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Mnie też poczta polska dziś zaskoczyła ????, mam nadzieje że takim sposobem to będzie strzał w kolano dla poczty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi