Thomason Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 U mnie to samo. Apteka normalnie.Z tym Gabarytem B, to przegięli, że to wycofano.Zawsze można było jakieś wobki, pletki i wiele różnych rzeczy wysłać, a teraz to już paczką za jeszcze raz tyle co listem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zapomnijcie, że poczta popełniła seppuku. Dostali dotację państwową i dorobili sobie kumulację nowym cennikiem. Będą nam jeszcze długo zipać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 A jeszcze pytanie techniczne, czy listy polecone można w dalszym ciągu nadawać na starych poleceniach nadania bo mi zostało trochę druków i nie wiem czt jest sens wypełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 A jeszcze pytanie techniczne, czy listy polecone można w dalszym ciągu nadawać na starych poleceniach nadania bo mi zostało trochę druków i nie wiem czt jest sens wypełniać.Można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Przeczytałem i dobrze wiem o co Ci chodzi. Dla mnie poczta w takiej formie w jakiej obecnie istnieje jest przeżytkiem. Jasne jest to instytucja potrzebna chociażby do tego aby urzędy i zwykli ludzi mogli wysłać list ale ich polityka przesyłek gabarytowych jest kompletnie z czapy. Zresztą kwestia czasu jest jak rynek ich zweryfikuje. Ba jestem pewien, że za 10 lat ich pozycja na rynku zmaleje do tego stopnia, że zostaną im już tylko listy. To zresztą już zaczyna się dziać. Przy takiej polityce cenowej i "jakości uslug" ludzie pokażą im poprostu środkowy palec. Z mojej strony tyle.Dlatego wyrzuciłem możliwość wysyłki pocztą u mnie w sklepie jest tylko kurierska. Biorąc pod uwagę dojazd do poczty staje się to nie opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturK Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Wysyłałem kolegom z forum woblerki. Liczyłem, ze zmieszczę się w 10 zł za wysyłkę + koperta bąbelkowa. Zaskoczenie było bardzo niemile, ponieważ zapłaciłem za każdy polecony 15,60+ 3,50 za kopertę bąbelkową. Horror. Skasowali mnie za gabaryt L, gdyż koperta była grubsza niż 2 cm. Teraz tylko kurier, a poczta tylko listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Dla mnie strzelili sobie w stopę... no ale kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko333 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Doręczyciel z aspiracjami operatora narodowego...jedynego...na pewno teraz będzie tylko lepiej. Inni pewnie też podniosą ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Inpost też podnosi ceny w kwietniu, o ile nie pamiętam.Podwyżkom się nie dziwię, wszystko, ale to absolutnie wszystko idzie do góry... Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez jabadaon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (...)Podwyżkom się nie dziwię, wszystko, ale to absolutnie wszystko idzie do góry...A moje woblerki nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 A moje woblerki nie Bo Ty utrzymujesz cenę, kosztem marży ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Wracam właśnie z Poczty. Zwycięstwoooo!!! Wszystkie przesyłki weszły na rozmiar M Najgorzej zmiany cennika klnie Pani z poczty bo nie ma ani druków ani znaczków. Sama zrobiła sabotaż i doradziła, że lepiej wysyłać paczką niż tą j.... Lką hehe. Ciekawostka, za priorytet do Szwecji zapłaciłem 17 zł czyli mniej niż za naszą krajową przesyłkę poleconą priorytetową. Ten największy rozmiar powinien się nazywać "Łowca jeleni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Z ciekawości przeczytałem cennik i porozmawiam sobie z koleżanką z Poczty.Generalnie jest tak: wszystko co jest grubsze niż 2 cm, wysyłać paczką. Jest taniej o kilka zł. Do 1 kg, ekonomiczna to 12 zł.Zmiany miały ukrócić wysyłanie gabarytów jako listy polecone.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Mogli to po prostu zdjąć z cennika, a tak będą musieli zamówić znaczki i nowe druki na listy, a jeszcze nie wycofali nawet starych naklejek adresowych do paczek (tych żółtych). Nawet nie wiem czy nie przetrwały nowych naklejek hehe. Wot technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 No niestety ja przechodzę na FedExa. Za to będzie zdecydowanie szybciej i sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 https://bezprawnik.pl/paczkomaty-poczty-polskiej/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ciekawostka nr 2. Dzisiaj te same koperty w innym UP zakwalifikowano jako S. Wczoraj były M. Najlepsze, że Pani poszła je zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ciekawostka nr 2. Dzisiaj te same koperty w innym UP zakwalifikowano jako S. Wczoraj były M. Najlepsze, że Pani poszła je zmierzyć.Te Panie na Pocztach Same nieraz nie wiedzą co i jak.Mają z tym wszystkim teraz tylko więcej roboty. Są służbistki, które choć prawie przechodzi przez miernik oddają i każą wysyłać paczką.Inna troche przymknie oko i puści listem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Weź pod uwagę, że jak te Panie oszacują błędnie przejście przesyłki przez tę szparę wzorcową to mogą kopsnąć z własnej kieszeni ...więc są czujne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Najtańsza rejestrowana przesyłka to teraz Paczka w Ruchu chyba. Mini paczka 6,69 z Vat za sztukę a duża niecałe 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Panowie . Piszecie o poczcie czy innych jakiś. Od poniedziałku wysłałem 7 listów polecanych o wymiarach 23 cm na 16 cm na 2 cm. Koszt każdego to 5,9 zł. To o czym piszecie . Tu ściąga. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 O to chodzi, że jeśli grubość listu przekroczy 20mm to automatycznie wskakuje największy gabaryt za 18,30zł niezależnie od wagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie . Piszecie o poczcie czy innych jakiś. Od poniedziałku wysłałem 7 listów polecanych o wymiarach 23 cm na 16 cm na 2 cm. Koszt każdego to 5,9 zł. To o czym piszecie . Tu ściąga. IMG_20190404_194226 Priorytetowe które możesz śledzić po numerze ? Czy zwykły Przed podwyżka najtaniej było 6,8zł następny 8,5zł za polecony priorytet wiec nie wiem skąd te 5,9zł Wyślesz klientowi listem towar standardowo za 50-250zł za 5,9 i zaryzykujesz podkulanie ogona i przepraszanie klienta za to ze poczta ewentualnie da ciała z terminem dostawy lub zgubi list. zwykłego listu nawet nie zareklamujesz bo to nie ma numeru nadania Ja dziękuje za takie astracje wole nie zarobić niż psuć sobie markę przez słabego przewoźnika. Standardowo w miesiącu miałem 2-5 paczek z problemami, bo listonosz awizo byle jak wsadził i wiatr zabrał, bo paczka uszkodzona, bo klient czeka już 12 dzien.... i tak dalej Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Paweł wejdź na stronę PP i poczytaj po prostu albo na poczcie u siebie dopytaj. Kurierzy oczywiście ciała nie dają i są the best ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 (edytowane) Ile paczek miesięcznie wysyłasz? Wysyłasz prywatnie czy jak ja gdzie ma to wpływ na ogólny odbiór Twojej firmy? Do tego dochodzi jeszcze wiele innych czynników których nie bierzecie pod uwagę, nie wiem czy z braku świadomość czy to zwykle myślenie życzenie żeby było najtaniej. Większość z was nigdy nie obsługiwana handlu internetowego ani w żadnym handlu nie pracowała a macie wyrobienie zdanie i oczywiście wiecie jak wysłać paczkę za 5.9 poleconym priorytetem. Na koszt wysyłki ma wpływ to co klient zamówi jaka objętość masę ma towar. A ludzie zawsze będą wybierać najniższy koszt wysyłki, i co jak przekroczy gabaryty mam to głaskać w kopercie czy prosić o dopłatę? A może dołożyć z własnej kieszeni bo jestem złym człowiekiem który ma czelnosć prowadzić działalność i go na to stać? Bo przecież jak się firmę zarejestruje to samo z nieba kapie. Inpost, DHL nie chce mieć nic do czynienia z nimi. Ja korzystam z Fedex zero problemów. Edytowane 5 Kwietnia 2019 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi