Pawgas Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Pomyślałem że w tym budżecie możnaby jeszcze pójść w stronę roweru z Decathlonu choć kolorki mają dyskusyjne, za to komponenty bardzo fajne: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-920-af-id_8331274.html https://www.decathlon.de/rennrad-triban-540-alu-105-11-fach-schwarz-grau-id_8377756.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Pawgas, Z tego co czytałem Triban 520 i 540 ma na wstępie koła do wymiany. Za to te Ultra to podobno petardy, Maciej z bloga Hop Cycling testował swego czasu, pozostaje tylko blokada psychiczna co do marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Tribany są na Aksiumach.Sam mam te koła. Czy od razu do wymiany? Prędzej do rozwalenia ślizgu bębenka bo ten kto to wymyślił powinien się wstydzić. W nowych kołach luz kasety większy niż w mojej 20 letniej Stx RC którą założyłem do roweru teścia. Ale ten patent jest we wszystkich kołach Mavic. Ja gdy trochę schudne to celuję albo w Campagnolo Vento albo chiński carbon 50 mm stożek. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Pomyślałem że w tym budżecie możnaby jeszcze pójść w stronę roweru z Decathlonu choć kolorki mają dyskusyjne, za to komponenty bardzo fajne: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-920-af-id_8331274.html https://www.decathlon.de/rennrad-triban-540-alu-105-11-fach-schwarz-grau-id_8377756.html Przy takim budżecie iść w stronę deca ... ? Jak dla mnie pomyłka, ale co kto lubi ... A przy okazji. Co byście polecili na wypady do lasu i na rybki po łąkach z trawelkiem ?Mam 180 cm. i ważę 80 kg. Z racji wieku preferuję już bardziej wyprostowaną sylwetkę na rowerze.Do tej pory jeździłem na cube ltd z modyfikacjami małymi. Oczywiście totalnie rekreacyjnie.Budżet: im mniej tym lepiej choć zdaję sobie sprawę, że tę papierową średnią krajową trzeba być może będzie wyłożyć. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jeśli pozycja bardziej wyprostowana to trekking, rama 21", koła 28, polecam Unibike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 21" na 180cm wzrostu ?? Chyba troche za dużo :] Ja bym celował w 19" przy takim wzroście. W obecnej chwili chyba najlepiej poszukać używki na allegro z za granicy. Za średnią krajową można naprawde w bardzo dobrych pieniądzach wyrwać konkretny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Jeśli pozycja bardziej wyprostowana to trekking, rama 21", koła 28, polecam Unibike.Przyłącze się do pomysłu na zakup Unibike. W swojej klasie cenowej oferują bardzo fajny poziom wyposażenia. Jakieś 10 lat temu kupiliśmy takiego trekinga od Unibike mojej teściowej i rower świetnie się trzyma, a używany codziennie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Mam Unibike Xenon od dwóch sezonów. Nie mam powodów do narzekania ,poza wentylami w dętkach-są takie cienkie z odkrecanym końcem. Dętki wymieniłem na inne z normalnymi, samochodowymi i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Sam mialem kiedys pierwszego unibike flite, dobrze go wspominam. Z perspektywy czasu jednak widze jaki to byl kawal zlomu. Malo rozwojowa rama, osprzet sredni, tragiczne kola... Tak jak pisalem juz kiedys rama to podstawa bo osprzet sie wymienia z czasem z powodu zuzycia. Kiedys bardzo podobaly mi sie cannondale i po dlugich polowaniach trafily sie najpierw f29 alu 2 a pozniej nie spodziewanie f29 team edition carbon... Czasami warto poszukac na forach i po znajomych bo mozna trafic takie zabawki za polowe ceny... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 No ten czarny super. Też zawsze podobały mi się Lefty. Z obecnych MTB od Cannondale fajną maszynką wydaje się być Habit. Może kiedyś sobie na niego pozwolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) 21" na 180cm wzrostu ?? Chyba troche za dużo :] Ja bym celował w 19" przy takim wzroście. W obecnej chwili chyba najlepiej poszukać używki na allegro z za granicy. Za średnią krajową można naprawde w bardzo dobrych pieniądzach wyrwać konkretny sprzęt. Mam crossa Unibike rama 21" a moje wymiary 183cm/78kg i nigdy bym nie zamienił na mniejszy. Moja żona jeździ na 19" przy 170cm/55kg Edytowane 9 Stycznia 2018 przez hvast87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 No ten czarny super. Też zawsze podobały mi się Lefty. Z obecnych MTB od Cannondale fajną maszynką wydaje się być Habit. Może kiedyś sobie na niego pozwolę.Ten czarny jest piękny to wiem ale nie dorasta do pięt wersji team edition. W połączeniu z kołami crossmax slr leci jak strzała. Na zdjęciu jest w wersji do czochrania po ciezkim terenie, uzbrojony w mawic crossroc... Docelowy model to cannondale f-si Black inc team edition ale to już 9000£ za nówkę i pewnie z 5000£ za używkę w super stanie z papierami i dodatkowymi kołami. Jeździłem nim w zeszłym roku na Teneryfie i zakochałem się na całego. Niestety nasze hobby + rowery to już trochę za dużo jak na mój portfel. Cóż będzie trzeba szukać po forach to może się trafi jakiś rodzynek... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Fajny sprzęt... Ja mam 2 rowery... Specialized epic na teren... I szosowy własnej koncepcji...Teraz już trochę przerobione/zmodyfikowane Pozdrawiam, Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 O matko! Nie jestem jedyny kolarz-wędkarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Fajny sprzęt... Ja mam 2 rowery... Specialized epic na teren... I szosowy własnej koncepcji...Teraz już trochę przerobione/zmodyfikowane Pozdrawiam, Tomasz eSMiałem kiedyś takiego epic'a jak mieszkałem w USA... Bardzo fajny sprzęt i jeszcze do tego hand made in USA, ma tylko jedną wadę tylny amor brain. Nie jest to najlepsze rozwiązanie jak ktoś waży w granicach 90kg. Niestety moim sercem zawładnął Cannondale[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Stycznia 2018 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Moja sigma zakończyła żywot pod kołami samochodu, na moje szczęście nie była wtedy zamontowana na kierownicy.Tak czy inaczej szukam zastępstwa, raczej też coś z sigmy. Zastanawiam się tylko czy iść w topline 2016 czy ze starszej serii ale może bezprzewodowy. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Te stare Sigmy są nie do zajechania. Na rowerze żony jest jeszcze moja stara Sigma BC 500 i działa dalej a ma pewnie z 17-18 lat. Co do wyboru przewód czy bezprzewód to pierwsze modele Sigmy miały problemy z transmisją - miałem ich pulsometr i ciągle gubił sygnał mimo że niby kodowany był. Nie wiem jak w najtańszych konstrukcjach ale standardem transmisji bezprzewodowej jest obecnie Bluetooth oraz ANT+. Gdy szukałem licznika do mojego nowego roweru szosowego to uległem marketingowi i kupiłem w dobrej cenie już full bajer w postaci Lezyne Super GPS (wydawanie min 200 Euro na Garmina było już grubą przesadą). Z tym, że podpinam pod niego pulsometr Sigmy, trenanżer Elite czy nadajnik ANT+ Garmina i śmigam wirtualnie na Zwift gdu nie ma pogody. Mam jednak problemy z odczutem prędkości po gps i chyba trzeba będzie jeszcze kupić czujnik prędkości/kadencji do kompletu. Dla osób które chcą tylko wiedzieć ile przejechały i z jaką prędkością taka zwykła bezprzewodowa Sigma styknie - zawsze rower ładniej wygląda bez tej całej kabelkologii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Zobacz sobie nawigacje-liczniki firmy mio. Posiadam mio cylo 100 i mio cyclo 505hc, w porownaniu z garminem jest tansze o polowe. W praktyce ta sama funkcjonalnosc do tego wiecej map i tansze akcesoria oraz lepsza bateria...Super sprawa nie trzeba montowac snartfona do kiery a dotego jak lece francji lub hiszpani to mam juz mapy gotowe w gps i nie musze korzystac z telefonu... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Lutego 2018 przez mathew.stepnicki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Chyba w moim przypadku takie komputerki to przerost formy nad treścią raczej zostanę przy prostej sigmie 16.12 ewentualnie sts Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Zobacz sobie mio cyclo 100. Mozna je kupic za jakies 250zl a ma sporo funkcji a do tego mozna je przenosic na rozne rowery bo nie masz rzadnych magnesow... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi