Skocz do zawartości

Dno i wodorosty

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Moze wzorem zachodnich campow i znanych lowisk powinno sie wprowadzic nieoficjalne czarne listy?

Zachecam miejscowych jerkbaitowcow do odpowiedniego porozmawiania z osobnikami tego typu ...

http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=178& amp;page=view&catid=3&PageNo=1&key=8&hit=1

Ledwo z rana zdążyłem odpowiedzieć Komaczowi a tu proszę sam ujrzałem ten obraz nędzy i rozpaczy.

KUŹWA co pieprzony poniedziałek :angry:

Zanderix

Też załapałem doła :(

Jak można być takim debilem?

Potrafię zrozumieć prostego chłopa co nie wie co to Internet i z czym to się je (lub pije). Jego dziad mordował, ojciec mordował to i on w łeb wali. Inna logika.

Ale jak ludzie teoretycznie inteligentni takie rzeczy robią to u nas dobrze nie będzie...

Dziki naród...

Widzisz, na stronie ten Gostek wspomniał coś o odreagowaniu.

Żonie nie może przyp.....ć, bo pójdzie siedzieć, psa nie może kopnąć, bo może pójść siedzieć, to se kurna odreagował - zabił w majestacie prawa!

Czesiu Niemen kiedyś śpiewał: Dziwny jest ten swiat - swiat jes dziwny, bo dziwni ludzie zyją.

:(

Też załapałem doła :(

Jak można być takim debilem?

Potrafię zrozumieć prostego chłopa co nie wie co to Internet i z czym to się je (lub pije). Jego dziad mordował, ojciec mordował to i on w łeb wali. Inna logika.

Ale jak ludzie teoretycznie inteligentni takie rzeczy robią to u nas dobrze nie będzie...

Dziki naród...

Hlehle powiem tak...moj dziad ani ojciec ryb nie łowili rowniez nie kłusowali na innej zwierzynie, ale ja zrobiłem podobnego boba co koleszka z tego linka.

Był to boleń 80+ złapany dwa lata temu..wtedy nie pomyslalem zeby go zmierzyc i puscic...poprostu chec zrobienia mu zdjecia ( aparat był w domu) i pokazania kolegom jaki jestem gość była tak wielka ze walnałem go w ŁEB !

Te dwa lata wystarczyły zebym zrozumiał ze zabieranie ryb jest do dupy i uwierz lub nie ale jestem teraz zapalonym zwolennikiem C&R - taka odmiana :D

Jesli ten ś.p. boleń miał byc ceną za zmiane mojego podejcia do wedkarstwa to chwała mu za to...

teraz to ja zwracam uwage ( jade z nimi krótko )miesiarzom jakim w pewnym stopniu byłem sam i wiem ze to pewnie hipokryzja ale niech to sie nazywa jak chce,mnie to nie interesuje,wazne ze dotarło do mnie ze miejsce ryby (kazdej..ciernika też :D)jest w wodzie

..i mam nadzieje ze przynajmniej kilka osob po moich namowach przejdzie na drugą strone

było złap i zabierz a jest ( nie zanosi sie zeby sie zmieniło) złap i wypuśc

ps nie ukrywam ze w twierdzeniu ze C&R jest ok upewniły mnie niektore wypowiedzi na tym portalu..DZIEKUJE WAM ZA TO :D

Panowie, spokojnie. Dajecie się ponieść emocjom, a to przecież niska i obrzydliwa prowokacja. Prostak z niego, prawda, ale myślę, że doskonale wiedział jaka burza się rozpęta, kiedy powiesił na wcwi to zdjęcie (na marginesie - fatalne pod każdym względem). Teraz siedzi, chłonie nasze oburzenie i najwyraźniej odczuwa jakąś masochistyczną satysfakcję. Olać takiego gościa ciepłym moczem, to IMO najgorsza kara (bo o wypieprzeniu go raz na zawsze znad rybnych wód nawet nie marzę). Ten mały człowieczek prawdopodobnie może zaistnieć tylko w necie, nie dawajmy mu satysfakcji.

Chyba pamiętacie, że podobne numery robił petrus/gadda/wig-20, czy jak mu tam. Co ciekawe, panowie mieli podobny rodowód, w każdym razie znali się i swego czasu łowili razem. Na Forum prowadzili zajadłe dyskusje i obrzucali się błotem. Jak widać to świadczyło o klasie obu panów…

Na koniec dodam tylko, że poraża mnie imponująca demagogia tego prostaka, który – jak wprowadzą wymiary widełkowe – to będzie ich „skrupulatnie przestrzegał, bo nie lubi działać wbrew przepisom”. Zadziwiający przykład odmóżdżenia – jak mu władza powie, że białe jest białe, a czarne – czarne, to łaskawie uwierzy… Po co zaś teraz zabił – nikt nie wie, bo wypychanie takich trofeów odrobinę niemodne, a walory kulinarne takie, że nic tylko rzucić rybę świniom.

– jak mu władza powie, że białe jest białe, a czarne – czarne, to łaskawie uwierzy…

Też bym uwierzył :D)

Krzysiek piszesz, że nasze wzburzenie jest dla niego nagrodą... Może na chwilę, ponieważ znam ludzi, którzy uwarzali go za dobrego kolegę (mam nadzieję, że tylko do tej pory), a w tej chwili się wstydzą. Znam tych ludzi i ja i są zajefajnymi kolegami. Mam nadzieję, że zrozumieją z jakim debilem się zadawali i gość więcej straci na tym co zrobił niż zyska...

Chodziło mi o to, że przepis - przepisem, ale jest jeszcze etyka, niepisane normy zwyczajowe, a przede wszystkim zdrowy rozsądek.

Co do kolegów - to może masz rację, ale jak się kogoś zna, to mu się więcej wybacza...

Jako ciekawostkę mogę Wam powiedzieć, ze mam kolegę, który nie wypuszcza ryb o wysokich walorach kulinarnych. Czasem mi to przeszkadza, ale trzeba mu oddać sprawiedliwość, że nie przekracza granic zdrowego rozsądku. Otóż chłop w życiu by nie wziął takiej ryby, po szczupaki powyżej 3-4kg uważa za niejadalne. Nie interesują go również większe sumy, darzy je dużym szacunkiem – mimo, że są zapewne (nie wiem, nie próbowałem) smaczne. Tym bardziej nie rozumiem cezoratora…

Sławku w zeszłym roku złożyłem publiczną obietnicę Tomiemu 78. http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=Forums&a mp;file=viewtopic&t=12468&postdays=0&postorder=a sc&start=50 Danego wtedy słowa musiałem dotrzymać. Poza tym w tym Kubie napisałem coś w tym wątku: http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_simpleboard&Item id=208&func=view&id=62879&catid=4 Danego słowa staram się dotrzymywać. Może to co zrobiłem jest do dupy, ale to jest dla mnie takie odreagowanie: szczucia, inwigilacji, prześladowań, obgadywania, oczerniania itp

Czy to jest jeszcze normalne?? :huh:

I teraz pytanie - skąd tak wszyscy szczują Cezoratora, niewinną dziewicę orleańską...

Naprawdę Cezorator, z resztą napisze też tam gdzie zaglądasz, samym faktem zabicia takiej ryby w zeszłym roku bardzo straciłeś w moich oczach. W tym roku uważam ze przegiąłeś pałę, ale cóż kleksy soię zdarzają każdemu. Ale twoja argumentacja jest naprawdę zenujaca - zaj**** taką rybą bo ktoś ci wjechał na ambit?? To trzeba mieć zdecydowanie coś nie tak z głową. Naprawdę czegoś takiego się nie spodziewałem...

Wstyd i sromota!!!!!

Sławku w zeszłym roku złożyłem publiczną obietnicę Tomiemu 78. http://www.pogawedki.wedkarskie.pl/modules.php?name=Forums&a mp;a mp;file=viewtopic&t=12468&postdays=0&postorder=a sc&start=50 Danego wtedy słowa musiałem dotrzymać. Poza tym w tym Kubie napisałem coś w tym wątku: http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_simpleboard&Item id=208&func=view&id=62879&catid=4 Danego słowa staram się dotrzymywać. Może to co zrobiłem jest do dupy, ale to jest dla mnie takie odreagowanie: szczucia, inwigilacji, prześladowań, obgadywania, oczerniania itp

Czy to jest jeszcze normalne?? :huh:

I teraz pytanie - skąd tak wszyscy szczują Cezoratora, niewinną dziewicę orleańską...

Naprawdę Cezorator, z resztą napisze też tam gdzie zaglądasz, samym faktem zabicia takiej ryby w zeszłym roku bardzo straciłeś w moich oczach. W tym roku uważam ze przegiąłeś pałę, ale cóż kleksy soię zdarzają każdemu. Ale twoja argumentacja jest naprawdę zenujaca - zaj**** taką rybą bo ktoś ci wjechał na ambit?? To trzeba mieć zdecydowanie coś nie tak z głową. Naprawdę czegoś takiego się nie spodziewałem...

Wstyd i sromota!!!!!

Może to starcza demencja... Nie wiem, ja tego nie pojmuję.

Ale twoja argumentacja jest naprawdę zenujaca - zaj**** taką rybą bo ktoś ci wjechał na ambit?? To trzeba mieć zdecydowanie coś nie tak z głową. Naprawdę czegoś takiego się nie spodziewałem...

Wstyd i sromota!!!!!

Obawiam się,że dla czegoś takiego nie istnieje odpowiednia argumentacja.Moim zdaniem każdy argument jest z miejsca spalony i nie da się z czegoś takiego rozsądnie wytłumaczyć.

Bartku,

myślę że to nie jest dobry pomysł. Czas potwierdził że @cezorator nie pasuje do naszego forum, byłaby to męczarnia dla obu stron chyba.

Natomiast apeluję: grajmy sportowo - jeżeli macie jakieś uwagi do @Cezoratora, formułujcie je na tych forach, na których będzie w stanie na nie odpowiedzieć.

Tak będzie po prostu fair

Pozdrawiam

Bartku,

myślę że to nie jest dobry pomysł. Czas potwierdził że @cezorator nie pasuje do naszego forum, byłaby to męczarnia dla obu stron chyba.

Natomiast apeluję: grajmy sportowo - jeżeli macie jakieś uwagi do @Cezoratora, formułujcie je na tych forach, na których będzie w stanie na nie odpowiedzieć.

Tak będzie po prostu fair

Pozdrawiam

Jak najbardziej zostały sformułowane.

Tak czy siak, uważam że mamy prawo do napiętnowania postaw nagannych.

Na przykład to, że nie mam możliwości bezpośrednio zwrócić się do jakiegoś zbrodniarza, o którym jest mowa w TV nie znaczy, że takiej postawy nie mogę napiętnować - wręcz przeciwnie...

Ja bym raczej powiedział Dno i pięć metrów mułu. Przykro jest patrzeć na taki obraz bezmyślności ludzkiej. Ale takich harpaganów jak pan pogromca szczupaka jest duzo dużo więcej. Są to ludzie walący po łbach duże drapieżniki (szczupaki, sandacze,sumy) są to również muszkarze na południu walący w łepek każdego pstrążka, który odważy się dorosnąć do wymiaru, sa to też muszkarze na północy walący lipienie bo pstragi już zdziesiątkowali, sa to również pseudo wędkarze którzy jezdżą na trocie w listopadzie i wielu wielu innych. Musi jeszcze wiele wody w rzekach upłynąć aby ludzie w Polsce zaczeli traktować wędkarstwo jako sposób wypoczynku a nie pozyskiwania mięsa