Skocz do zawartości

co to za kij/blank ktokolwiek widział ktokolwiek wie

selk

Rekomendowane odpowiedzi

Na poczatku oglądałem rózne działy i nie bardzo wiem  gdzie moje pytanie zamieścic dlatego jesli jest zle umieszczone prośba do moderatorów o przeniesienie do własciwego.

Ponizej zdjecia kija 8'0" zrobionego na ciekawym blanku i tu pytanie czy ktoś z Was wie jaki to producent/model kijka lub przynajmneij blanku.

z góry dzieki za pomoc :)

post-52106-0-21548000-1397214540_thumb.jpg

post-52106-0-66316200-1397214549_thumb.jpg

Edytowane przez selk

zbyt wysoka jakośc wykonania jak na wedzisko TYLKO testowe moim zdaniem czyli wyprodukcowane tylko w celu przetestowania  blanku

.

Uchwyt bardzo nietypowy dla Dragona ze srebrnymi aluminiowymi pierscieniami/wstawmaki  niespotykanymi moim zdaneim w seryjnym Dragonie

a nei wierze ze specjalnie do testówki dali takie  a nie seryjne

Moim zdaniem jest to gotowy kij jakiegos producenta bez oznaczen lub z usunietymi oznaczeniami.

Ponawiam apel moze ktoś taki blank widział ?

przyznam ze sam przypominam sobie ze blank z taką długą wklejką juz gdzies w necie widziałem ... ale za nic nie moge sobie przypomniec gdzie

Co ma "testowosc" kija do jakosci wykonania badz zastosowanych elementow zbrojenia ? 

Jesli masz o tym szersza wiedze, to podziel sie nia. Moja (szczatkowa) wskazywalaby, ze prototypy bywaja rozne a nawet bardzo rozne...

Ale chetnie sie dowiem czegos nowego.

• Like 1

magiczne słowo "koszty"

nikt w duzej firmie do zbrojenia testowego kija nie bedzie stosował drogich unikatowych komponentów

sam pracuje w duzej firmie i wiem ze na punkcie kosztów  korporacje maja bzika.

Gdyby jeszcze kij był dla Pana Prezesa - jako reprezentacyjny itd to bym uwierzył a nawet potwierdził taki pomysł ale dla testera który ma  przekazac wrazenia z uzywania ?

to sie najtanszym kosztem robi - bo co za róznica w jakim "opakowaniu" produkt ?

po co dawac drogie przelotki ? unikatowy uchwyt skoro mozna najtanszym kosztem seryjne komponenty wsadzic

Z tego mój wniosek że to nie Dragon kij zbroił tylko taki został zakupiony przez dragona i przekazany testerowi bo przezbrajac sie nie opłaca - co najwyzej zatarto oznaczenia

ale moze poczekajmy az znajdzie sie ktoś kto rozpozna blank/kij - to sie coś wiecej dowiemy

Miałem okazję ostatnio oglądać kilkanaście testowych modeli wędek i gdyby je hurtem zabrać do pracowni i prezentować klientom razem z kijami montowanymi na "blankach specjalistycznych" to byłoby bardzo ciekawie :)

A tak to ciągle tylko Dragon…  :P

Acha, co do uzbrojenia - pełen osprzęt Fuji i wszystko wykonane bardzo starannie...

Rozumiem, że wg ciebie powinno  testować się badziewie pod kątem późniejszej produkcji, której to efektem mają być niebadziewne produkty. Ciekawa filozofia.

Przecież sami sobie, z posiadanych juz blanków, mogli zrobić wklejkę. A kto robi balnki dla Dragona, to już tyrady tu pisane były.

Edytowane przez krzychun

kupiłeś wklejkę testową dragona - tak jak pisał poprzedni właściciel...

http://jerkbait.pl/topic/38525-s-cd-blue-rapid-taiaha-xls-tailwalk-muddy-walker-unikatowe-wklejki-i-sumowy-beast-master-loomis-atc-diaflex-mhxy-dam-quick-fd-3000/

jeżeli jest to naprawdę dragon to produkcja made in china przez kupkę panów Who Hang Cho itp

A tak serio bardzo cieżko będzie Ci znaleźć producenta blanku - możesz napisać a w załączniku dodać fotki i ładnie poprosić aby aby Ci odpowiedzieli choć szczerze w to wątpię :P

• Like 1

kupiłeś wklejkę testową dragona - tak jak pisał poprzedni właściciel...

http://jerkbait.pl/topic/38525-s-cd-blue-rapid-taiaha-xls-tailwalk-muddy-walker-unikatowe-wklejki-i-sumowy-beast-master-loomis-atc-diaflex-mhxy-dam-quick-fd-3000/

jeżeli jest to naprawdę dragon to produkcja made in china przez kupkę panów Who Hang Cho itp

A tak serio bardzo cieżko będzie Ci znaleźć producenta blanku - możesz napisać a w załączniku dodać fotki i ładnie poprosić aby aby Ci odpowiedzieli choć szczerze w to wątpię :P

magiczne słowo "koszty"

nikt w duzej firmie do zbrojenia testowego kija nie bedzie stosował drogich unikatowych komponentów

Gdyby jeszcze kij był dla Pana Prezesa - jako reprezentacyjny itd to bym uwierzył a nawet potwierdził taki pomysł ale dla testera który ma  przekazac wrazenia z uzywania ?

to sie najtanszym kosztem robi - bo co za róznica w jakim "opakowaniu" produkt ?

po co dawac drogie przelotki ? unikatowy uchwyt skoro mozna najtanszym kosztem seryjne komponenty wsadzic

Z tego mój wniosek że to nie Dragon kij zbroił tylko taki został zakupiony przez dragona i przekazany testerowi bo przezbrajac sie nie opłaca - co najwyzej zatarto oznaczenia

ale moze poczekajmy az znajdzie sie ktoś kto rozpozna blank/kij - to sie coś wiecej dowiemy

Czyli prototyp... ? 

• Like 1

magiczne słowo "koszty"

przez przypadek wiem, że sprawa może wyglądać zgoła odmiennie. najpierw "producent" przysyła "hurtownikowi-rozprowadzaczowi" wypasiony egzemplarz na testy. jakość jest si, komponenty są si. po wstępnym zaakceptowaniu "hurtownik-rozprowadzacz" targuje się z "producentem" z dalekiego kraju o każdego centa, żeby móc osiagnąć taaaaaką marżę. w konsekwencji jakość leci na łeb, żeby mimo wszycho na sprzedanej sztuce wyrwać krocie. branża zupełnie inna, mechanizm raczej podobny.

• Like 1

ja kupiłem dośc   pośrednio (przez pośredników ze tak powiem )  od testera

i chce sie dowiedziec co to za blank

z dodatkowych zródeł wiem ze kij testowy moze byc od różnych producentów gotowców (trakże bardzo firmowcyh)

Po testach kijek jest naprawde super - 3 gramowa  głowka +5cm guma leci jak z katapulty - bede sprawdzął jeszcze 2 gramy  , wobek 1,5 grama leci nieco słabo - moze kwestia wiatru - testowałem w ogrodzie i tylko w 1 strone mogłem rzucac :(

na razie wiekszej głowki  jak 10 gram nie testowałem ale z 10 gramami tez sobie radzi bez problemu

Edytowane przez selk