wojtek17b Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 WitamZnalazłem już jakiś czas temu na strychu starą muchówkę. Jest już trochę wytyrana i sznur popękany. Wygląda mi ona na ręcznie klejoną wędkę bambusową. Chciał bym spróbować moich sił w wędkarstwie muchowym i moje pytanie brzmi.Czy mogę wykorzystać tą wędkę, czy ona się do czegoś jeszcze nadaje. Oczywiście sznur zakupił bym nowy.Chyba, że posiada ona już jakąś wartość kolekcjonerską to dałbym jej spokój. Mam nadzieje, że powiecie mi co to za sprzęt i poradzicie co z nim zrobić. Długość wędki to około 265cm. Na kołowrotku jest jakieś logo chyba ptak.reszta zdjęć tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Wędka nie jest kompletna, bo zamiast tonkinowej części szczytowej jest dorabiana z włókna szklanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek17b Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Być może, ale wygląda na te zame lata. Czy da się na to łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jak nie weźmiesz nad wodę to nie sprawdzisz... ale miejsce dla mniej jest chyba nad kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Daj sobie z nią spokój, zniechęcisz się do łowienia na muchę. Może później jak trochę się nauczysz, to wrócisz do niej i coś popróbujesz . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaer Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 ODPOWIADAM NA PYTANIE POSTAWIONE W TYTULE : ZJEŚĆ !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 ODPOWIADAM NA PYTANIE POSTAWIONE W TYTULE : ZJEŚĆ !!!! @kaer możesz nie krzyczeć, to nie bazar !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jak masz dzialke to sie przyda jako podporka do pomidorow Czasami nie warto kombinowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Ta wędka jest bardzo zniszczona.To ciekawe czy skutkiem intensywnego użytkowania czy też z innych przyczyn.Chętnie porozmawiałbym z właścicielem. ,tym pierwszym rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek17b Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 dzięki po większym namyśle i waszych radach wędka trafi do renowacji i na półkę jako eksponat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 CZeść, Bardzo ciekawa konstrukcja. Na pierwszy rzut oka pomyślałem, że to jedna z wędzisk zbudowanych przez pana Zygfryda Góreckiego, niegdyś powszechnie znanego wędkarza i konstruktora hobbystę z Nowosądecczyzny. Górecki wykonywał m.in. właśnie takie hybrydy. Aczkolwiek po kaligrafii sygnatury wydaje się , że to Gopło... Co z nią zrobić? po pierwsze nie restaurować łapami byle kogo!!! (Epoksy na starej klejonce to zbrodnia do której nie możesz dopuścić. To tak jakbyś ubytki w piramidzie Cheopsa wypełniał tzw. suporeksem)! Po drugie po co w ogóle robić renowację? Nowy korek czy przelotki zabija jej ducha. Zostaw ja taką jaka jest. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi