antilag Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Siema , jadę do Łeby na święta wielkanocne i zostanę tam ze 2 lub 3 dni , zastanawiam się jak kreatywnie spędzić czas ( nie przy stole ) mam , dwie rzeki na oku Łupawa , i Łeba Na Łupawie byłem z 8-9lat temu w Poganicach złowiłem pierwszego w soim życiu lipienia ,i pare mniejszych pstrągów od lat obiecuje sobie ze tam wrócę.. Jest słynny os trzy rzeki.... Macie jakieś doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 z tymi rzekami doświadczenia niemam ale mogę Ci zaproponować powędkować z plaży i nastawić się na belony,super sprawa polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 a mogl bys przyblizyc troche ? Jak i gdzie , jakas technika ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Cześć, no to tak: Lipienie z przyczyn oczywistych nie wchodzą w grę. Łupawa jeżeli chodzi o pstrągi to różnie to bywa, jak masz mało czasu na szukanie to jedź na OS, masz gwarancję, że jedziesz tam gdzie są na 100% ryby i to niemałe. Łeba, możesz spróbować za srebrem poganiać - Chocielewko, Żelazkowo, Poraj, a nawet jeszcze niżej - Gęś. Ewentualnie jak lubisz to śledzie w kanale, lub popróbować za troćką w morzu. Belon jeszcze raczej nie będzie, o tydzień lub dwa za wcześnie, chociaż jak będzie grzać to kto wie.W najgorszym wypadku możesz się na kuter wybrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 no właśnie kuter to nie moja bajka , tak było by najprościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Na kutrze słyszałem jak wędkarze rozmawiali, o łowieniu w Łebie okazałych okoni. Nie dosłyszałem tylko czy chodzi o kanał czy o rzekę. Na pewno nie łowili ich w morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 z tego co słyszalem to warto sie przejsc na kanał , własnie podobno okonie i sandacze ale to nie sezon wiec spróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Jak nie sezon to probuj.Oby nieskutecznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Witam ja również będę w Łebie w połowie lipca mam zamiar zabrać skromnie jakieś gumki i obrotówki , mówiąc skromnie mam na myśli kilka szt. bo myślę , że wygospodaruję góra 1-2godz dziennie no i właśnie pytanie co i gdzie można o tej porze roku( czysta rekreacja żadnej spinki ) oraz gdzie wnieść stosowne opłaty na miejscu Edytowane 26 Czerwca 2014 przez pabik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Łowisz w kanale - pora rano lub wieczór, opłaty przez internet - roczna morska (50zł). Pokazujesz kwit w kapitanacie portu (przy kanale jest takie budynek) i tam wypisują Ci zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 A nie można na tydzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Nie wiem, może i można, ale pewnie się nie opłaca. Zezwolenie jest na rok kalendarzowy, więc jak przyjedziesz w przyszłym roku tydzień wcześniej to jeszcze będziesz mógł sobie łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebort Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Jest miesięczna, 16 zł + opłata za wpłatę, opłacasz w Żabce na ulicy Kościuszki, naprzeciw sklepu wędkarskiego, mają tam numer konta, wszystko wiedzą co i jak. Z potwierdzeniem wpłaty idziesz do bosmanatu, ostatni budynek po prawej stronie kanału, w godzinach urzędowania, tam miły pan wypisze kwitek i możesz łowić od morza do mostu drogowego. Kupując w sobotę czy w niedzielę można wędkować na samym potwierdzeniu, więc luz, w poniedziałek dopiero trzeba iść zakończyć formalności. Łowić trzeba na główki co najmniej 15 g bo uciąg bywa mocny. Nie licz na samotność i spokój, łowi się czasem ramię w ramię, ale efekty czasem są. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Rebort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Wielkie dzięki panowie za info już mam teraz rozeznanie co i jak , wielkich efektów się nie spodziewam bo podchodzę do tematu na luzie , godzinka może dwie dziennie , jak oczywiście zdrowie pozwoli po ciężkich trudach odpoczywania , a kompana będę miał dość dużo mogącego więc z rybami może być różnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 polecam dac sobie spokój z tym kanałem i pojechac 35km na łupawe , kanał jest dosc dziwny pływa raz w jedna raz w drugą strone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) I proszę uważać z parkowaniem w miejscach niedozwolonych, policja jest sprawna i bezwzględna dla turystów. W Łebie kupiłem najdroższe robaki na świecie, rozmowa z policjantem zaczynała się od 800zł i 10 punktow karnych i to wlaśnie za niewłaściwae zaparkowanie!!! Edytowane 27 Czerwca 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 No to chyba policjant był po lub w trakcie udaru słonecznego , co za kraj ... , a nawiasem mówiąc samochód zaparkuję przed domkiem i nie będę raczej jezdził bo jak już wspomniałem kolega jest wymagający i sporo dobrego naprodukował na wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Zajrzałem dzisiaj do Łeby. Słońce, wiatr, nuuuuda. W kanale parę osób usiłowało robaki topić.Nic takiego.Polecam smażalnię Stawros, przy moście,po lewej jadąc/idąc, w kierunku ruchomej wydmy.Tatar z "łososia" (tak stoi w opisie ) może i wygląda garmażeryjnieale smak, ......paluszki lizać. Wtrząchnąłem 2 porcyjki na dzień dobry. Na deser śledzika w żurawinach.Miodzio. Dorszyk również chwalony a fryty świeże jak twierdziła rodzina. Edytowane 27 Czerwca 2014 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 super pany , że dajecie namiary na fajne dobre papu bo rybek złowionych i tak nie zabijam więc jakoś tak lepiej iść kupić i mieć czyste sumienie , masz tam chody @popper bo powiem , że jestem od ciebie jakby co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Swoją drogą, to nie odpuszczałbym spina polecam dac sobie spokój z tym kanałem i pojechac 35km na łupawe , kanał jest dosc dziwny pływa raz w jedna raz w drugą strone Nad Łupawą raz jeden, byłem na trzydniowych łowach. Szaleństwa z rybami nie było, kompensował to skutecznie urok tej rzeki i nieustająca "nadzieja na więcej", niż w rzeczywistości dała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 przynajmniej po dobrej stronie rzeki byłeś Ja ja uwielbiam , i cenie po nad życie , jedna z najpiekniejszych rzek w Polsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolay Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 hej, korzystając z tematu podpytam, może mi ktoś doradzi, Szukam kwatery w Łebie przyjaznej rodzinie w półtorarocznym dzieckiem na tygodniowy pobyt. Ważne by w pokoju była łazienka, łóżeczko dziecięce, klimat przyjazny dziecku, miejsce do zaparkowania auta itp. Cena nie jest wyznaczkiem, ale fajnie by nie byłą kosmiczna. Niekoniecznie Łeba, ale w grę wchodzi Nowęcin i okolice. Oczywiście miejsce przyjazne pasji wędkarskiej- Wyprawy na kuter, rzeka Łeba itp. Macie jakies doświadczenia, moze byliście w miejscach , które są warte polecenia? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Kolego, dwa lata temu byliśmy z rodzinką tydzień w Łebie ale spędzaliśmy ten czas w ośrodku wczasowym połozonym nieco na uboczu (czyt. na wschód) od centrum miasteczka. Domki od niewielkich, dwu-pokojowych do dużych. 6-7 osobowych typu Brda. Niewątpliwa zaletą jest...kryty basen Gdybyś chciał konkretny namiar to skrobnij na priv. Podpytam żonki bo teraz nie pamietam nazwy. W porcie masz możliwość połowić sandacze i wypłynąc na dorszyki (polecam Zbyszka i jego "super szybki krążownik" z USA). Pozdr, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolay Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Tak, tak-temat łowienia mam opykany. W porcie z tym sandaczem to krucho, mozna na cos liczyć, ale trzeba strzelic się w dobry okres. Ja łowiłem zazwyczaj na odcinku Łeby bliżej jeziora Łebskiego-tam trafiały się sandacze. W pewnych okresach to ponoć fenomenalne łowisko okonia. Z kutrów łebskich najmilej wspomnam Szmuglera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 W zeszłym roku na kanale przy moście widziałem jak gostek pykał sandacze jeden za drugim,okazy to nie były ale zabawa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi