Skocz do zawartości
  • 0

Amerykańska przygoda - cykl artykułów - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Pierwsza część cyklu artykułów na temat mojej tegorocznej wyprawy do US. Zaczynamy lekko :D od wstępu, opisu podróży nad nasze łowisko oraz kilkoma zdjęciami z Cabelas'a. Następna część jeszcze w tym tygodniu.

Zapraszam serdecznie!

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ten dzień, mimo, że pełen emocji, kilkunastu wyjść potężnych ryb, odprowadzeń nie przyniósł sukcesu. To cena jaką płacą wędkarze specjalizujący się w musky.

Albo nastawiasz się na musky i cierpliwie łowisz (całymi dniami nie widząc ryby) albo jesteś wędkarzem z tych 80% łowiących walleye i bassy. To cena jaką się płaci za specjalizację i musky. Na tych miejscówkach szczupaki chowają się w szpary między skałami - zresztą zobaczycie w którymś odcinku takiego szczupaka :lol:

Pozdrawiam

Remek

• 0

Wchłonąłem pierwszą część - niczym plastry przezroczystego carpaccio z kaparami i strużkami parmezanu...

Wchłonąłem drugą część - niczym tagliatelle al dente z drobno pokrojonym kurczakiem, czosnkiem, pesto z bazylii i orzeszków piniowych.

A teraz... CZEKAM NA SOCZYSTY I LEKKO WYSMAŻONY STEK ALLA FIORENTINA I LAMPKĘ CHIANTI <_< !!!

A potem na kawałek aromatycznego tiramisu, uwalniającego swój lekko kawowy aromat, osłodzony słodyczą serka mascarpone :unsure: ...

• 0

Wchłonąłem pierwszą część - niczym plastry przezroczystego carpaccio z kaparami i strużkami parmezanu...

Wchłonąłem drugą część - niczym tagliatelle al dente z drobno pokrojonym kurczakiem, czosnkiem, pesto z bazylii i orzeszków piniowych.

A teraz... CZEKAM NA SOCZYSTY I LEKKO WYSMAŻONY STEK ALLA FIORENTINA I LAMPKĘ CHIANTI <_< !!!

A potem na kawałek aromatycznego tiramisu, uwalniającego swój lekko kawowy aromat, osłodzony słodyczą serka mascarpone :unsure: ...

Nie pomyliłeś forów

• 0

Remku super artykuł wspaniale się czyta, rewelacyjne zdjęcia żałuje, że nie mogę przeczytać następnego. Mam nadzieje, że nie będziesz nas trzymał długo w niepewności. Zazdrszczę wyprawy musiała być niesamowita po prostu przygada życia gratuluje.

PS. te musky to muszą być niezłe chuligany.

• 0

Mam pytanie o tego pierwszego, ktory sie spial - piszesz ze na haku byla luska, czy on wzial i spadl czy sie podhaczyl czy nie wiesz?

Zdecydowanie to było branie muskiego. Doble Cow jest dużą blaszką z podwójną kotwicą - jedna na końcu, druga w środku. Musky ewidentnie uderzył w przynętę, po zacięciu, pierwsze co robi wygina się i próbuje wyrzucić przynętę z pyska. W tym momencie druga kotwica prawdopodobnie zaczepiła się gdzieś w okolicy głowy (opokrywy skrzelowej) i tam oderawała łuskę. Widać było, że musky aktywnie podążał za swoją ofiarą i chciał ją dalej połknąć ale ... ja nie zareagowałem jak powinienem - a powinienem byłem ściagać jak najszybciej dalej. Poza tym nie mam żadnych wątpliwości po tym z jakim impetem uderzył.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Kilka razy na forum wspominałem, że d opołowy maja jestem okrutnie zarobiony. Rzeczywiście czasu nadal mało ale już czuję, że swobodnie oddycham. Piszę dalsze części i chcę je mieć wszystkie. Myślę, że za 2 tygodnie będę publikował dalsze części (1 część).