radanet Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Szukam informacji na temat tego łowiska. Oczywiste pytanie czy warto? Jakie metody i przynęty działały na tej wodzie? Jak z sandaczem bo bardzo interesuję mnie czy można te rybki połowić powtarzalnie na tej wodzie. Dodam, że planuję wypad w czerwcu..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Oczywiście że warto ! Byłem w zeszłym roku w pierwszym tygodniu czerwca.Niestety nie mam porównania do innych łowisk bo był to mój pierwszy wyjazd do SE. na priv przesłałem numer tel. Chyba lepiej będzie pogadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Szukam kontaktu do osoby, która była tam jesienią na sandaczach. Podobno jeden z kolegów na forum właśnie tam był o tej porze roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 http://jerkbait.pl/user/54903-bacio/ chyba znalazłem tego kolegę. Zobacz jego post w wątku szwecja 2013. http://jerkbait.pl/topic/19069-szwecja-2013/page-14 na pewno rozmawiałem z nim telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L3siU Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Witam ja również poszukuje informacji na temat jeziora Vindommen i Fullbosjon ponieważ wraz z zaprzyjaźnioną ekipa wybieramy się tam 20 maja. Jeśli któryś z szanownych kolegów był i łowił prosiłbym o kontakt. W zeszłym roku byłem nad Boren i mimo że połowiłem i to sporo to jednak w tym roku zdecydowaliśmy się na zmianę wietrznego i ciągle rozbujanego jeziora Boren na jakieś bardziej przypominające mazurskie klimaty Mnie osobiście Boren nie urzekło, jeśli któryś z kolegów chciałby uzyskać więcej informacji to slużę pomocą. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek eszczupak Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam Ja byłem ze 3 lata temu w maju kilka dni na Vindommen ale z Sandaczami cieniutko, (mieliśmy informację od miejscowych ze się trafiają duże okazy lecz rzadko) za to szczupaki współpracowały bez zarzutów. Ale to też zależy z której strony bo Vindommen jest długim jeziorem, ja byłem od strony północnej na dobre łowisko trzeba płynąć około 20min na 4KM silniku. No i jeszcze jeden minus ze musieliśmy dojeżdżać około 12km do jeziora bo nad jeziorem nie ma domków do wynajęcia. Jeżeli ktoś ma namiar na domek nad tym jeziorem to poproszę ponieważ z kolegą wybieramy się w tym roku na jesieni i chcemy zawadzić i Vindommen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 tutaj chyba wszyscy przez eventur jadą bądź jechali. Poniżej kontakt do domków które dostępne są za pośrednictwem eventuru. Też kombinowałem żeby jechać bezpośrednio ale terminy wiosenne i jesienne są obstawione przez eventur: http://www.fuld.se/ Kristian, gospodarz, na przyszłość, powiedział żeby dzwonić jak najwcześniej i zawsze można spróbować się jakoś dogadać. Najłatwiej będzie w sezonie letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek eszczupak Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja z kolegą od lat jeżdzimy sami dobieramy kilku wędkarzy i dwa razy w roku po tygodniu spędzamy na wodzie w Szwecji mamy, swoją stronkę eszczupak.pl piszemy później relacje z wyjazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek eszczupak Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 tutaj chyba wszyscy przez eventur jadą bądź jechali. Poniżej kontakt do domków które dostępne są za pośrednictwem eventuru. Też kombinowałem żeby jechać bezpośrednio ale terminy wiosenne i jesienne są obstawione przez eventur: http://www.fuld.se/ Kristian, gospodarz, na przyszłość, powiedział żeby dzwonić jak najwcześniej i zawsze można spróbować się jakoś dogadać. Najłatwiej będzie w sezonie letnim. dzięki za info napiszę do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Odświeżam wątek. Parę razy zaliczyliśmy szwedzkie szkiery. Bywało z rybami różnie ale ogólnie to wrażania pozytywne. Teraz myślimy, maj 2016, o jeziorze np. to Vindomen. Czy ktoś z Was może dodać jeszcze jakąś opinie o tym zbiorniku?Szczególnie ciekawi mnie czy opis na Eventurze można uznać za prawdziwy (http://www.wyprawynaryby.pl/vindommen.html) czy trzeba go uznać za nieprawdziwą reklamówkę? Eventur opisuje jeszcze przy okazji małe 200h jezioro - czy o nim coś koledzy mogą napisać? Edytowane 1 Stycznia 2016 przez analityk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zobacz tuhttp://szwedzkieokazy.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Sporo ładnych ryb musiał to żyć...W zeszłym roku spotkaliśmy na promie powrotnym ekipę wracającą z Vindomenn, mówiąc delikatnie "nie połowili" Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Sporo ładnych ryb musiał to żyć...W zeszłym roku spotkaliśmy na promie powrotnym ekipę wracającą z Vindomenn, mówiąc delikatnie "nie połowili" Pozdrawiam,malczDzięki Panowie za info - zawsze to coś, W jakim terminie tam byliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja nad Vindommen nie byłem, natomiast ekipa którą spotkaliśmy była na przełomie września i października. U nas była rozkminka Solgen czy Vindommen i wypadło na S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1985 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 W zeszlym roku bylismy 8 osobowa ekipa pod koniec wrzesnia wyjazd zorganizowany przez DOLUSIA " szwedzkieokazy.pl" piekny domek blisko wody akwen ogromny i bardzo urozmaicone dno ????gorku pagorki super sprawa. Niestety nasza ekipa za duzo nie polowila za duzo mielismy kilka ladnych sandaczy ja pobilem swoj pb okonia 41 cm po za tym szalu nie było podobno nie trafilismy mozliwe ale ja juz raczej tam nie wrócę chyba ze na wycieczke z rodzina. Koledzy po kiju chwala tam sobie verticala ktory sie sprawdza ja tak nie lowie wiec nie probowalem. Podsumowujac piekne jezioro ryb sporo ale ciezko sie do nich dobrac. Zadzwoń do Micha lub Dolusia i pogadaj co i jak pozdrawia polamania???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1985 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak chcesz odezwij sie na priv to pogadamy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartender10 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Panowi czy kotoś jest w posiadaniu mapy batymetrycznej jeziora Vindommen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher1985 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Gdzieś leży napisz na priv postaram się zalatwic???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebka Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Tomasz jest szansa na mapkę tego jeziora jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emperor Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Pozwolę sobie odświeżyć temat.Panowie łowił ktoś ostatnimi czasy na w/w jeziorze? Wybieram się w maju. Będę wdzięczny za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Pozwolę sobie odświeżyć temat.Panowie łowił ktoś ostatnimi czasy na w/w jeziorze? Wybieram się w maju. Będę wdzięczny za informacje.Tylko żeby Cię nie kusiło jechać tam z początkiem maja. Przełom mają i czerwca lub 1 tydzień czerwca to optymalny termin na szwedzkie jeziora w okolicach 250 km od Karlskrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Witam serdecznie odświeżam temat poszedł plan na polowe czerwca 2024 w związku z tym ze to pierwszy wyjazd do Szwecji każde info się przyda ogólnie wyjazd organizujemy sobie sami we trzech z własnym sprzetem .Z góry dziękuje za wszystkie konstruktywne odpowoedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas81 Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Siema, ja będę na Vindommen 8-15 czerwca;Byłem tam już 2 razy kilka lat temu … fajna woda, wiele zatok i wysepek, blaciki i górki … dla każdego coś dobrego; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Tylko ryb coraz mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Tylko ryb coraz mniejPotwierdzam. Odczułem to osobiście. Widać, zbyt wielu "smakoszy" rybiego mięsa odwiedza ten akwen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi