Skocz do zawartości

Szwecja - jezioro Vindommen

radanet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ja również poszukuje informacji na temat jeziora Vindommen i Fullbosjon ponieważ wraz z zaprzyjaźnioną ekipa wybieramy się tam 20 maja. Jeśli któryś z szanownych kolegów był i łowił prosiłbym o kontakt. W zeszłym roku byłem nad Boren i mimo że połowiłem i to sporo to jednak w tym roku zdecydowaliśmy się na zmianę wietrznego i ciągle rozbujanego jeziora Boren na jakieś bardziej przypominające mazurskie klimaty ;) Mnie osobiście Boren nie urzekło, jeśli któryś z kolegów chciałby uzyskać więcej informacji to slużę pomocą. Pozdrawiam

Piotrek

Witam

Ja byłem ze 3 lata temu w maju kilka dni na Vindommen ale z Sandaczami cieniutko, (mieliśmy informację od miejscowych ze się trafiają duże okazy lecz rzadko) za to szczupaki współpracowały bez zarzutów. Ale to też zależy z której strony bo Vindommen jest długim jeziorem, ja byłem od strony północnej na dobre łowisko trzeba płynąć około 20min na 4KM silniku. No i jeszcze jeden minus ze musieliśmy dojeżdżać około 12km do jeziora bo nad jeziorem nie ma domków do wynajęcia.

Jeżeli ktoś ma namiar na domek nad tym jeziorem to poproszę ponieważ z kolegą wybieramy się w tym roku na jesieni i chcemy zawadzić i Vindommen

tutaj chyba wszyscy przez eventur jadą bądź jechali.

Poniżej kontakt do domków które dostępne są za pośrednictwem eventuru. Też kombinowałem żeby jechać bezpośrednio ale terminy wiosenne i jesienne są obstawione przez eventur:

http://www.fuld.se/

Kristian, gospodarz, na przyszłość, powiedział żeby dzwonić jak najwcześniej i zawsze można spróbować się jakoś dogadać. Najłatwiej będzie w sezonie letnim. 

tutaj chyba wszyscy przez eventur jadą bądź jechali.

Poniżej kontakt do domków które dostępne są za pośrednictwem eventuru. Też kombinowałem żeby jechać bezpośrednio ale terminy wiosenne i jesienne są obstawione przez eventur:

http://www.fuld.se/

Kristian, gospodarz, na przyszłość, powiedział żeby dzwonić jak najwcześniej i zawsze można spróbować się jakoś dogadać. Najłatwiej będzie w sezonie letnim. 

dzięki za info napiszę do niego

• 1 rok później...

Odświeżam wątek.

Parę razy zaliczyliśmy szwedzkie szkiery. Bywało z rybami różnie ale ogólnie to wrażania pozytywne. Teraz myślimy, maj 2016, o jeziorze np. to Vindomen. Czy ktoś z Was może dodać jeszcze jakąś opinie o tym zbiorniku?

Szczególnie ciekawi mnie czy opis na Eventurze można uznać za prawdziwy (http://www.wyprawynaryby.pl/vindommen.html) czy trzeba go uznać za nieprawdziwą reklamówkę?

Eventur opisuje jeszcze przy okazji małe 200h jezioro - czy o nim coś koledzy mogą napisać?

Edytowane przez analityk
  • Like 1

W zeszlym roku bylismy 8 osobowa ekipa pod koniec wrzesnia wyjazd zorganizowany przez DOLUSIA " szwedzkieokazy.pl" piekny domek blisko wody akwen ogromny i bardzo urozmaicone dno ????gorku pagorki super sprawa. Niestety nasza ekipa za duzo nie polowila za duzo mielismy kilka ladnych sandaczy ja pobilem swoj pb okonia 41 cm po za tym szalu nie było podobno nie trafilismy mozliwe ale ja juz raczej tam nie wrócę chyba ze na wycieczke z rodzina. Koledzy po kiju chwala tam sobie verticala ktory sie sprawdza ja tak nie lowie wiec nie probowalem. Podsumowujac piekne jezioro ryb sporo ale ciezko sie do nich dobrac. Zadzwoń do Micha lub Dolusia i pogadaj co i jak pozdrawia polamania????

• 1 rok później...
  • 5 lat później...
  • 7 miesięcy temu...

Pozwolę sobie odświeżyć temat.

Panowie łowił ktoś ostatnimi czasy na w/w jeziorze? Wybieram się w maju. Będę wdzięczny za informacje.

Tylko żeby Cię nie kusiło jechać tam z początkiem maja. Przełom mają i czerwca lub 1 tydzień czerwca to optymalny termin na szwedzkie jeziora w okolicach 250 km od Karlskrony.

• 10 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...