popper Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wygląda znakomicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wygląda znakomicie Dzięki Waldi za uznanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Cacy wyszło,brakuje mi jedynie pierścionków na wykończenia. Jakoś bardzo zwracam uwagę na biżuterię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Wszystkie pierścionki zabrała mi żona , a coś na SYLWKA tżeba było założyć Edytowane 2 Stycznia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) A tak z ciekawości ile jest od środka stopki do końca dolnika? Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Obdarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) A tak z ciekawości ile jest od środka stopki do końca dolnika?Wymiary rękojeści:Reargrip - 30cmForegrip - 6,5cm (wielkość mierzona od początku przyciętego zintegrowanego uchwytu VSS)Całość rękojeści - 49 cmOd końca reargripu do środka stopki - 37cm Edytowane 2 Stycznia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Dużo w porównaniu do mojego - 32cm - też mam dzieloną rękojeść ale z ciężkiego burnta żeby jakoś to wyważyć i skss z drewnianym insertem i pasuje mi taka krótka i lubię krótkie rękojeści w kijach do dżigowania a środek ciężkości z kołowrotkiem jest jakieś 3 - 4cm od stopki. Kołowrotek waży około 320g. Pzdr. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Obdarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 A Ja go wyważam kołowrotkiem o wadze 240gr i dlatego musiał być dłuższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Tak wygląda różnica w ugięciu szczytówek pomiędzy MATAGI SEEBAS SUPER i SILKY długość - 8,6" ,ciężar wyrzutu - 1oz ,moc - 20lb :o wiele sztywniejszy na tych zdjęciach jest SILKY lecz to wynika raczej z różnicy mocy pomiędzy tymi kijkami a tak prezentuje się grubość szczytówek :grubszy SILKY - 1,85mm; cieńszy SUPER 1,35mm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Tak wygląda ugięcie w/w kijków pod obciążeniem:- 100gr: tu widać większą różnicęa tak pod 530gr: tu różnica jest mniejsza bo do akcji wchodzą dolniki a nie same szczytówki. W obu przypadkach SILKY jest mocniejszy (górna wędka), SUPER dolna wędka. Edytowane 4 Stycznia 2015 przez miramar69 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Fajne zdjecia, widać że SUPER jest bardziej finezyjny i szybszy. A Silky ma równiejsze i pełniejsze ugięcie z mocniejszym szczytem. Super robota, gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Dokładnie tak jak powiedziałeś. Tą fotorelację dedykowałem wszystkim tym ,którzy prosili o pokazanie różnic a są tymi wędkami bardzo zainteresowani . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Swietne fotki obrazujące po prostu wszystko. Idealne porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 sprawdzałeś może czy Żubr tak samo wygina szczytówki? ;-)ja swoje kije giąłem kiedyś Wojakami i Żubrami. nie wiem czy drzemie w nich inna moc, czy kije mam o innej charakterystyce. ładne te Twoje badyle :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Tak wygląda różnica w ugięciu szczytówek pomiędzy MATAGI SEEBAS SUPER i SILKY długość - 8,6" ,ciężar wyrzutu - 1oz ,moc - 20lb :matagi różnice 001.jpgmatagi różnice 002.jpgo wiele sztywniejszy na tych zdjęciach jest SILKY lecz to wynika raczej z różnicy mocy pomiędzy tymi kijkami a tak prezentuje się grubość szczytówek :matagi różnice 003.jpggrubszy SILKY - 1,85mm; cieńszy SUPER 1,35mm Piszesz, że obydwa mają 1oz. 20lb, a później, że róznica pomiędzy nimi wynika z różnych mocy. Więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Pewnie po opróżnieniu tych puszek ,kijki by się gięły trochę w inną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Piszesz, że obydwa mają 1oz. 20lb, a później, że róznica pomiędzy nimi wynika z różnych mocy. Więc?Nie chodziło mi o MOC podaną w opisie wędki przez producenta ,tylko o MOC drzemiącą tak naprawdę w szczytówkach kijków i to było moim zamysłem. Chciałem pokazać prawdziwe różnice pomiędzy nimi ,pomimo takich samych opisów parametrów podanych przez producenta. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 No to źle pojmujesz moc. Inne ugięcie szczytówek nie wynika z różnicy mocy, a z różnicy użytych materiałów i konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 TIAAAA....... , Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu . Zgadza się ze SUPER zbudowany jest na blanku o wysokim module, SILKY posiada znacznie mniejszy moduł - więc zachowania obu kijków tak czy inaczej muszą być zgoła inne. Lecz porównując grubość ścianek i średnice blanków zwłaszcza szczytowych elementów mam inne zdanie co do MOCY. Nie mówię o MOCY!!!!!!!!!!!! całej wędki - bo to co INNEGO . Na ten temat moglibyśmy napisać niezły doktorat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1sid Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Cześć ,na początek przywitam się mam na imię Jarek i jestem mieszkańcem okolic Słupska .Nosiłem z zamiarem uzbrojenia Blanku od dłuższego czasu , wybrałem MHX-843 w 3składzie wyszło tak uzbrojony w przelotki Batson szczytowa Fuji , uchwyt do przynęt zrobiłem z drutu nierdzewnego taki bardziej poręczny jak to ogólnie wygląda ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Nie jestem jakimś tam "GURU robdbudowy" , ale powiem że wyszło bardzo fajnie. Naprawdę nie masz się czego wstydzić i życzę Tobie abyś taki standard dalej utrzymał. Omotki i lakier wyglądają czysto i równo, nie ujmując nic rękojeści.Widać, że już załapałeś "nieuleczalną chorobę" roznoszącą się drogą forumową na którą nie wynaleziono jak dotąd antidotum .Pozdrawiam i gratki . Edytowane 8 Stycznia 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Wedka jak najbardziej spoko wykonana. Czy to Twój pierwszy projekt? Insert ładnie się komponuje z korkiem.I proponuje założyć własny wątek bo ten jest kolegi MIRAMAR69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1sid Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Wedka jak najbardziej spoko wykonana. Czy to Twój pierwszy projekt? Insert ładnie się komponuje z korkiem.I proponuje założyć własny wątek bo ten jest kolegi MIRAMAR69 rok temu wykonałem jeszcze muchówkę z blanku Batson SPG-780 w 4składzie i przezbroiłem kilka wędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 1sid... zakladaj galerie i pokazuj swoje prace 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tak jak koledzy podpowiadają ,musisz założyć swój temat / wątek i pochwalić się swoimi pracami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi