miramar69 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 A tu mały filmik: https://www.youtube.com/watch?v=5DjcuJw8eLg&feature=youtu.be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Reszta zdjęć: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ładne wykonanie, co prawda kolor piany nie mój ale to rzecz gustu. Zastanawia mnie natomiast jedna kwestia - jaki jest sens podomotek w kiju castingowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Trochę dla bezpieczeństwa blanku (to nie kijek na okonki) ,a trochę dla "ładności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Domyślam się, że paprochami nie będziesz tym łowił Kwestia ładności - zrozumiałe, ale jeżeli chodzi o bezpieczeństwo - przecież w cascie podczas ugięcia stopki przelotek "odginają" się od blanku a nie "wciskają" się w niego tak jak w spinie. Jak w takim razie podomotka wpływa na bezpieczeństwo w castingu? Edytowane 28 Lutego 2016 przez Pumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Mariusz kolorek odjazdowy. Masz Swój styl . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Jest taki moment przy większych obciążeniach w czasie gdy ryba zmienia szybko kierunki. Wtedy można wyczuć jak przelotki (a właściwie plecionka na nich) przeskakuje z jednej strony blanku na drugi. Wtedy zauważyłem ,że na przelotki działa siła która bardzo wciska/naciska bokiem/kantem ramionek - przelotek na blank. Nie kierowałem się zabezpieczeniem blanku które opisałeś , a właśnie tym. Edytowane 28 Lutego 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Widać, że chłopak ma cierpliwość i pasję do tego co robi na start polecialeś bardzo grubo jara mnie to oby więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Taki sobie szybki i skromny projekcik ukręcony na blanku MHX : Edytowane 6 Maja 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Ciekawe pomysly w tym projekciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Nie może być, przecież ciągle tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Mowisz? Nie widzialem, albo przeoczylem taka omotke na koncu zenskiej czesci. Polaczenia kolorow czarnego z salmon (nie bede pisal ze rozowy ) tez juz dawno nie widzialem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) To tak na foto wygląda (na różowy), w realu bardziej jest łososiowo-pomarańczowy.Może teraz będzie lepiej widać: a tak wygląda złącze w całości i raczej nie przeoczyłeś takiego rozwiązania , bo go nikt chyba jeszcze nie zastosował Edytowane 6 Maja 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Wyglada na lososiowy Mogles sie pokusic i zrobic te 4 omotki z pierwszego zdjecia wszystkie rowne, ale do lakierowania takich malenst to miales cierpliwosc Ta szara nitka to co to za numer? Bardzo ladnie sie prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 To PRO WRAP Nylon size A nr 813 ( po położeniu lakierku staje się półprzeźroczysta i zlewa się w całość a kolor zaczyna "marmurkować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 To PRO WRAP Nylon size A nr 813 ( po położeniu lakierku staje się półprzeźroczysta i zlewa się w całość a kolor zaczyna "marmurkować" ProWrap ColorFast 813 - Silver Shiner Mam ale akurat color fast, pewnie polprzezroczysta sie nie zrobi Trzeba bedzie wyprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 ProWrap ColorFast 813 - Silver Shiner Mam ale akurat color fast, pewnie polprzezroczysta sie nie zrobi Trzeba bedzie wyprobowacTa o której piszesz jest jej odpowiednikiem , a tu jest powyższa nitka https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Nici-ProWrap-Nylon/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Wiem wiem Sam tez kupowalem tego color fast w BRC. Color fasty jednak troche inaczej wygladaja po lakierowaniu niz zwykly nylon bez preservera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Color Fast dużo bardziej trzyma kolor i nie ma efektu "marmurkowania". Powiem , że przy pierwszej wędce do której ją zastosowałem byłem zdumiony aż taką różnicą po lakierowaniu, ale właśnie TO stało się jej zaletą . Szczególnie fajnie to wychodzi na ciemnych (szczególnie grafitowych) i matowych blankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Dokladnie, w nietkorych projektach wlasnie zwykly transparentny nylon (transparentny, po lakierowaniu oczyswiscie) daje bardzo fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 (edytowane) Dla chcących spróbowania tej nitki pokazuje efekt : tak to wygląda przed lakierowaniem : a tak po : Edytowane 6 Maja 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Silver smoke 822 - chyba tak się to nazywa . Daje bardzo podobny efekt. Moja zdecydowanie najbardziej ulubiona nić Połowę wędek mam w niej zrobionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Panowie, w związku z wymogami nowego (właściwie starego) łowiska ,ale nowego sposobu łowienia poszukuje blanku pod ukręcenie CASTA pod szczupaki i łowienie JERKAMI około 10 cm i wagi 35-50gr. Wymogi:- siłowy rzut aby osiągnąć MAX odległość;- pracujący głębiej by rybki nie spadały i łatwiej się ładował;- grube ścianki by wytrzymywał takie katowanie;i najważniejsze długiego , tzn 290-305cm bo łowienie tylko z brzegu i zarośnięte trzcinami Co możecie zaproponować ??? ze sprawdzonych i pewnych rzeczy. Jestem otwarty na wszelkie propozycje . Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Brat ma zielonego batsona 320 do 42gr nie idzie tym rzucać w niedziele możesz go obejrzeć i porzucać,jak coś nr tel znasz.Straszne brody się robią,weź swój multik jakby co. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Rafał , 320cm mam TAJKE do 56gr . Jest za długi , dlatego szukam coś krótszego i mocniejszego. Poza tym ten BATSON jest za delikatny. Tajka ledwo to wytrzymuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi