sw.RP Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Nie chodziło mi o moc tylko długość! multipikator i 300cm moim zdaniem nieporozumienie ale może się mylę!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Rafał , 320cm mam TAJKE do 56gr . Jest za długi , dlatego szukam coś krótszego i mocniejszego. Poza tym ten BATSON jest za delikatny. Tajka ledwo to wytrzymuje . To Tajka nie ogarnie przynet powyzej 50g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Przy tej długości nie mogę osiągnąć takich rzutów jakie bym chciał używając np. SLIDERA 10S.Nie ma natomiast problemu rzucać nawet 70gr , ale czymś bardziej skupionym, nie stawiającym takiego oporu w trakcie lotu. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie chodziło mi o moc tylko długość! multipikator i 300cm moim zdaniem nieporozumienie ale może się mylę!?Najbardziej poszukuje coś 280-290cm , w tym wypadku było by to optymalne. Poza tym zakładam ,że dużo stracę na dolniku (rękojeści) wyważając taką wędkę. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Przy tej długości nie mogę osiągnąć takich rzutów jakie bym chciał używając np. SLIDERA 10S.Nie ma natomiast problemu rzucać nawet 70gr , ale czymś bardziej skupionym, nie stawiającym takiego oporu w trakcie lotu. To dobrze wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Co możecie zaproponować ??? ze sprawdzonych i pewnych rzeczy. Jestem otwarty na wszelkie propozycje .W Polsce łowiłem zebco rhino 2.85m do 55g . Zajechać tego sie nie dało , nawet przy uderzeniu rozpędzoną głowicą 40g kij nie strzelił i łowił dalej . Do ekstemalnych rzutów katapulta z niego była pierwsza klasa . Wprawdzie ciężkawy ale dłuzszy dolnik załatwiał sprawę . Kij z pierwszej serii rhino spin , źle uzbrojony fabrycznie i w liche przelotki ( wymieniałem u Kawalca ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Z wyszukanych blanków chodzą mi po głowie :ST.CROIX AVID 3SC96HF2 9"6" do 50 gr ale obawiam sie że to może być na granicy tego co potrzebujęCD BLU RAPID CDBLBR2300-1550 10" do 50 gr ale to może być jak wyżej TALON VI+ 100MHXF2 czyli 10" do 60 gr albo 96MH3 tylko że 9"6". Dodam że mam takiego EXPLORERA i jest za miękki. Zostaje jeszcze 96MH2 czyli 9"6" 28-90gr.LAMIGLAS ???? nie znalazłem w obecnej ofercie PL nic . Mowa cały czas o specjalistycznej wędce pod długiego CASTA i szczupaki . Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) .................aby się nie zanudzić podczas obecnej jesiennej szarugi pobawię się kolejnymi blankami ze stajni MATAGI:https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blank-MATAGI-LESSON-PT-Super-Eight-H-15-35g.-10-20lb%2C-254cm/1110https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blank-MATAGI-LESSON-PT-Super-Eight-M-10-25g.-8-16lb%2C-254cm/1109 Edytowane 30 Października 2016 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Ciekawe blanki....... pomimo znacznej różnicy mocy oraz CW, można zamieniać je w obie strony szczytówkami i dolnikami.Dodatkowo dodam, że dolniki mają dokładnie takie same wymiary zewnętrzne , ale grubości ścianek już są zgoła inne. Natomiast szczytówki pasują do obu dolników i dolniki do obu szczytówek , ale jedna ma 2,0mm , a druga 2,1mm.Jak zwykle u MATAGI szybkie blanki, z płynnym progresywnym ugięciem. Taki fajny komplecik 25 i 35gr . Edytowane 30 Października 2016 przez miramar69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Z wyszukanych blanków chodzą mi po głowie :ST.CROIX AVID 3SC96HF2 9"6" do 50 gr ale obawiam sie że to może być na granicy tego co potrzebujęCD BLU RAPID CDBLBR2300-1550 10" do 50 gr ale to może być jak wyżej TALON VI+ 100MHXF2 czyli 10" do 60 gr albo 96MH3 tylko że 9"6". Dodam że mam takiego EXPLORERA i jest za miękki. Zostaje jeszcze 96MH2 czyli 9"6" 28-90gr.LAMIGLAS ???? nie znalazłem w obecnej ofercie PL nic . Mowa cały czas o specjalistycznej wędce pod długiego CASTA i szczupaki .I wygląda na to ze znalazłem blank na moje potrzeby -jest to....MATAGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ciekawe blanki....... pomimo znacznej różnicy mocy oraz CW, można zamieniać je w obie strony szczytówkami i dolnikami.Dodatkowo dodam, że dolniki mają dokładnie takie same wymiary zewnętrzne , ale grubości ścianek już są zgoła inne. Natomiast szczytówki pasują do obu dolników i dolniki do obu szczytówek , ale jedna ma 2,0mm , a druga 2,1mm.Jak zwykle u MATAGI szybkie blanki, z płynnym progresywnym ugięciem. Taki fajny komplecik 25 i 35gr . To podobnie jak seeker, tez maja wymienne szczytowki/dolniki, przynajmniej sp700 i sp703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Tak na szybko wyglądają szczytówki gotowe po uzbrojeniu i lakierowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 A tak mają wyglądać dolniki do tych 2 kijków MATAGI: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Baw się Mariuszek baw, to tak jak z pierwszym papierosem, później sztuka się uwolnić od nałogu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Józek są rzeczy, które uzależniają od pierwszego razu: 1) bzyk...............e 2) rodbuilding Choć teraz kolejność powoli się odwraca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Tak wyglądają "BLIźNIAKI" stajni MATAGI z serii SUPER 7 w całości : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie pomylisz się jak weźmiesz dwa na łódkę ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 znaczone są . Docelowo będą jakieś naklejki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jaki rozmiar przelotek zastosowałeś? To są KL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Tak to FUJI ALCONITE KL od otwierajacej 25 do 5,5 + 5,5 na szczycie Edytowane 9 Grudnia 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dla zabicia nudy oraz sprawdzenia się w kruciakach zapodałem sobie 2 x GAWAS CONQUER 40 i 60gr.Jeden zbrojony będzie tradycyjnie pod korbę , a drugi pod casta.Co prawda jeszcze są w fazie montażu rękojeści i do końca jeszcze trochę wody w Wisełce upłynie , ale zarys już widać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 (edytowane) GAWAS 40 gr wersja SPIN: GAWAS 60 gr wersja CAST/VERTICAL: Lepsze zdjęcia gdy zakończę ostatnie prace . Edytowane 2 Marca 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) trochę lepsze zdjęcia moich ostatnich wypocin : "40" "60" Edytowane 3 Marca 2017 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 ..........a tak wyglądają razem : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi