miramar69 Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 ... a w docelowym kompleciku będzie to wyglądało tak : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Po łaziłem dziś po "garażu" i wpadło mi w oko " cuś " co nasunęło mi pewien pomysł .... a tak wygląda TO po jego realizacji realizacji Dzięki KOLEGO!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Iron Man 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Kolejna TAIKA , ale po raz pierwszy w piance : ... i w ten sposób "zakończyłem" pewien swój etap w budowie wędek ....... był to mój ostatni blank CD TAIAHY 10,6" ; 20lb ; 10-35gr jaki posiadałem ze swoich zapasów ... Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez miramar69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepper Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Jak wygląda wagowo wędka po wykonaniu? Jak się wyważa? W jakiej odległości od dolnika umiściłeś stopkę kołowrotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Wędka na gotowo waży 222 gr przy użyciu jednak cięższych przelotek Fuji Alkonite : od podwójnej 30 KW na tunelu 6 skończywszy + top FST SIC 6 - razem 11 szt.Pianka MATAGI twardości 80 + przycięty DPS 17 , zakończona Końcówka E-27F i bez doważania "odtylcowego" ołowiem.Pianka w porównaniu do korka BURL niestety jest dużo lżejsza i wymaga to budowę długiej rękojeść by ,to wyważyć. Od środka stopki do końca jest dokładnie 48cm , a wyważenie jest (w zależności od wagi kołowrotka) około 8 cm przed stopką na Foregripie który ma 10 cm. Rear ma 42cm. Zbudowane jest To dla osoby trzymającej wędkę powyżej kołowrotka za Foregrip więc wyważenie jest prawie w punkcie. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Kolejna TAIKA , ale po raz pierwszy w piance : TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 006.jpg TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 007.jpg TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 003.jpg TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 002.jpg TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 019.jpg TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 020.jpg TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 018.jpg TAIAHA W PIANCE OSTATNI BLANK 015.jpg ... i w ten sposób "zakończyłem" pewien swój etap w budowie wędek ....... był to mój ostatni blank CD TAIAHY 10,6" ; 20lb ; 10-35gr jaki posiadałem ze swoich zapasów ... Mario głowa do góry, zapasy idzie odbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Takich już chyba nie da rady . Miałem na początku 10 szt blanków i kilka gotowych, w miedzy czasie coś tam udało się "wyżebrać" .Aktualny stan to 1 (słownie JEDNA !!! szt). Zbudowana dla siebie i TA zostaje na zawsze u mnie , nawet jako późniejszy rekwizyt. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) ... a teraz twórca z innej beczki ... jeszcze "politurka" oraz gustowna mocna , deseczka i stojaczek/wózek pod silnik zaburtowy będzie gotowy Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 "dzieło" skończone , silniczek ma swoje bezpieczne miejsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Już wiem kto mi piwo stawia 1-go maja???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Nawet dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Sezon się zbliża wielkimi krokami , więc czas zacząć zbrojenia na poważnie : ... teraz zbudujemy coś do pobudzania większych rybek ... i zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 ... praktycznie skończone i nawet "gdakają" : Jak na prototypy nawet ......nawet , teraz czekamy na pierwsze testy , wtedy dowiemy się czy potrafią pobudzić uśpionego wąsacza. Na sucho brzmi to nieźle, a zweryfikują to ryby .Kilka " + " już jest :- praktycznie nie do zniszczenia przy normalnej obsłudze,- bez obsługi konserwacyjnej - dożywotnie,- nie TONĄ !!! pomimo , że "metalowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Było na bardzo grubo , teraz całkowita odmiana ..... czyli na bardzo delikatnie i całkowicie z innej bajki .2 x muchołapka na blanku SEGA w trawelku : ... "brudny" etap zakończony , teraz czas na "czystą przyjemność" Edytowane 6 Maja 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Brudny etap najciekawszy, ostatnio najbardziej nie lubie omotkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Przy tych muchołapkach , jedwabnych "niewidzialnych niciach" , przelotkach tytanowych gdzie trzeba zeszlifować stopkę - mnie też trafia. ... a jeszcze "malowanie igłą" mikro omotek w tym wypadku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Przytnij sobie pedzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) ... no i finał najlżejszych mucholapek "skrojonych" na blankach SAGE ESN 3,05m # 3To już naprawdę klasa ex-U LIGHT . Miało być prost i oszczędnie ze (względu na wagę) , ale "alagancko" i klasycznie - bez rzucania się w oczy .Różnica pomiędzy nimi tkwi tylko w samym kształcie uchwytu , przelotki REC THYTAN LIGHT. Tak wyglądają bliźniaki i jak to u mnie : bez pary się nie liczy !!! "black moskito" Waga jednego widoczna , drugi jest lżejszy o całe 2 gr . Edytowane 27 Maja 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) I coś znów dla siebie z spod znaku " niebieskiej szpady" , bo mocniejszy braciszek domagał się oczywiście - PARY - ten uzbrojony to BLU RAPID 2,52m 18gr- na razie blank to BLU RAPID 2,52m 12gr Oba blanki , to jeszcze stare dobre i poczciwe serie NZ , oczywiście dawno nie produkowane Edytowane 27 Maja 2018 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Mariusz jak byś opisał tego do 12g? Do jakiego rodzaju łowienia on służy ? Rzuci 2-3 gramowym woblerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Da radę od 2g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 A masz takiego jeszcze ? To Ci zalatwie PSt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi