miramar69 Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) To naprawdę uniwersalny blank , zbuduje z niego coś na okonie ,pstrągi i jakieś klenio-jazie. Miałem taki już wcześniej , ale w wersji 2,75 - super sprawa.Cieszy kogoś i znając życie i te blanki nie odda go zapewne .Spora zbieżność blanku i delikatny szczyt powoduje , że jest on szybki i stabilny, ale o ładnym ugięciu dość głębokim jak na BR. Czuć w nim moc, ścianki "słusznej" grubości , na pewno pod względem wagi ustępuje nowszym konstrukcjom lecz bardzo dobre wyważenie daje uczucie lekkości. Bardzo smukły.Spokojnie zaczyna pracować od 2gr całkowitej masy przynęty do ..... 10 gr myślę ogarnie. Ogarnie każdy rodzaj przynęty : gumki , woblerki, obrotówki.Własnie w tym tkwi jego uniwersalność .Ciężko znaleźć odpowiednika w śród obecnych wyrobów. Edytowane 28 Maja 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Projekt : "NIEBIESKA SZPADA - 12gr 2,52m" już w trakcie budowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Co będziesz robił taki badziewny blank - lepiej sprzedaj go mi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 NIESTETY - NIE!!! Takich blanków już się nie robi i za długo na niego czekałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 NIESTETY - NIE!!! Takich blanków już się nie robi i za długo na niego czekałem .Są jeszcze ,ale bardzo drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 ... pomału zbliżamy się do końca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) To ten 14g? Zapomniałem Aktualnie 12g.Piękny blank. Piękny kijek. Edytowane 1 Czerwca 2018 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Waldek - to: 299L 2-12gr / 2,52m / 2pc słabszy braciszek tego: 299ML 4-18gr / 2,52m / 2pc Przynajmniej z opisu tak wynika i z mojej wiedzy, z tego co pamiętam 14 była nieco sztywniejsza . Edytowane 1 Czerwca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) https://goo.gl/photos/K7PLVXbFno5rHNQp9Ten mój był opisany do 14g. Myślę jednak, że to ten sam blank tylko Wojtek skorygował opis.Mogę się oczywiście mylić....... Edytowane 1 Czerwca 2018 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 (edytowane) Co prawda miałem wcześniej już seryjnie zbrojonego 299L i faktycznie był opisany jako 14gr , lecz wydaje mi się jednak , że był ciut sztywniejszy ot tego obecnego 12gr.Możliwe , że jednak wyszła jakaś krótka seria tych 14gr . W różnym czasie pokazywały się te 299L raz jako 12gr , a innym razem 14gr. Edytowane 1 Czerwca 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 "Niebieska szpada" zakończona . Teraz tylko rybki i testowanie w warunkach realnych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 ..... a tymczasem kolejne wcielenie/duplikat ST.CROIX ELITE 2,9m / 10-28gr / 17lb się dosusza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 ... i skończony kolejny "zielony szerszeń" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 w celu podtrzymania "wątku" taki mały projekcik jeden z wielu Troszkę "budżetowa" wersja GAWASa CONQUER 40gr. w wersji spin : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) "SOLANKOWY LAMI"Wędeczka zbudowana na blanku LAMIGLASA MT 3,05m 18gr 17lb .Wygląda Mi na to , że po pierwszych organoleptycznych macankach wyszedł z tego dalekosiężny solankowo / wielkorzeczny kijaszek... dokładnie chodzi o tego "PANA L...." - XSH 1202 MT - 10' 17lb 18gr Fast Edytowane 10 Grudnia 2018 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Co za kolor nitki glownej dales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Fuji ULTRA POLY A-NOCP 012 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !!! "POŁAMANIA WĘDEK !!!" Edytowane 31 Grudnia 2018 przez miramar69 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) ... aby się przypomnieć w tym roku , że jeszcze się nie wypaliłem - wrzucam pewien projekcik ( jeden z wielu ) który bardzo mnie "podszedł" .Dodam , że jest to wędka zbudowana na blanku MATAGI LESSON EIGHT - M o parametrach 254cm 25gr 16lb.Podpowiedzieć mogę wszystkim tym , którzy maja dość spadających ryb z wędek ST.CROIX. Moim zdaniem jest , to super alternatywa dla blanku 5SC86MHF2 czyli 260cm 28gr 17lb.Blank bardzo szybki, elektryczny , sprężysty i najważniejsze - pracuje PROGRESYWNIE pod obciążeniem w odróżnieniu do ELITY pracującej typowo szczytowo. Polecam , bo warto z czystym sumieniem !!! poparte 2 letnią praktyką .... całość oczywiście z "nielubianego" sklepu BRC .Tak wygląda pod "presją" pewnego wąsatego pana Edytowane 17 Lutego 2019 przez miramar69 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Jakiej nitki użyłeś - ,,zielony szerszeń" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Do projektów - "zielony szerszeń" używam dwóch zestawień ... - czarna ProWrap NYLON z seledynem ProWrap COLOR FAST lub - ciemna oliwka ProWrap NYLON z seledynowym ProWrap COLOR FAST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Sezon szczupakowy za pasem , więc i u mnie pojawiły się blanki pod większe rybcie z ostatnio "nielubianej ;)" firmy ST.CROIX - 3SC90HF2 i- 3SC86HF2 Z tego dłuższego będzie SPIN , a krótszy pójdzie pod CASTA ... ...oraz pojawiła się nowa i bardzo długo oczekiwana ELITA 5SC96MHF2 zza wielkiej wody do kolejnego projektu "ZIELONY SZERSZEŃ" Jak widać powolutku , ale jednak coś się ruszyło w ST.CROIX . Edytowane 20 Lutego 2019 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Na surowo: tak po lakierowaniu : i w całości: ... kawałek wędki z przeznaczeniem na IRLANDZKIE szczupaki AVID - 2,75m ; 56gr ; 25lb.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) I drugi do kompleciku AVID , .... ale tym razem 2,9m; 28gr; 17lb.... Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez miramar69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2019 (edytowane) ... aby się przypomnieć wstawiam kilka fotek jeszcze "surowej" ZOŚKI 12 kg .... pogoda dziś nie rozpieszcza więc siedzę i dłubię troszku Edytowane 10 Listopada 2019 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi