Skocz do zawartości

Wszyscy mogą - a Ja nie????

miramar69

Rekomendowane odpowiedzi

Tak twarda , kupowałem jak zwykle w BRC   https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Kolorowe-pianki-EVA%2C-rozne-dlugosci%2C-otwor-9%2C5mm/1340

Bardzo dobrze się obrabia, nie ma niespodzianek w postaci bąbli powietrza i naprawdę dość twarda jak na 60.

Miałem EVA opisane na twardsze , a w porównaniu akurat z tą wypadły dużo słabiej  ;) .

• Like 1

Jak oceniasz możliwość zaadoptowania Xzogi 75 12 kg jako kij na szczupaki do ciężkich gum?

... do bardzo dużych ( 100 gr - 150gr + ) pewnie by się nadała jako dobry materiał do prowadzenia i rzucania , boję się jednak , że przy holowaniu "rybek" byłaby trochę za sztywna ...

Niestety nie próbowałem nią łowić w ten sposób , opieram się na swoich odczuciach i tym co potrafi jako sumówka ...

• Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

... na razie nie wiem i nie planuje   ;) .... ale jak tak dalej pójdzie z tym przymusowym siedzeniem w domu ,  to mi blanków za szafą braknie .... :D  ;)

Poza tym mówią , że ma zabraknąć pieniędzy więc trzeba naklepać towaru by było się jak wymieniać w ramach "barteru"  ;)  :D  :lol:  :D ....

• Like 1

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dotarł oczekiwany blank LAMIEGO  dokładnie GP1000 - GP1022 MT , a powstanie na tym kijek sandaczowy na płytsze zbiorniki  ;)  :)

mięsisty blank o sporej zbieżności , szybki ale nie pałowaty i suchy jak np. ST.CROIX LEGEND...

pracujący górnym elementem i pomimo akcji EXTRAFAST , ładnie , ciepło uginający się...

wygląda na dobrze zbalansowany i dobrze ładujący się blank...

opisany prawidłowo , ale pewnie bez problemu można przekraczać górną granicę CW...

to pomimo 17lb mocy linki ma tylko 7-18 gr CW , lecz moc w dolniku spokojnie wystarczy na pokonanie przyłowów 

pomimo "odpowiedniej grubości ścianek i z wyglądu swojej pancerności , ma w sobie lekkość i delikatność własnie dzięki dużo delikatniejszej szczytówce.  ;)  :)

post-47757-0-53606900-1598176615_thumb.jpgpost-47757-0-83185500-1598176624_thumb.jpgpost-47757-0-40562800-1598176633_thumb.jpgpost-47757-0-64525300-1598176653_thumb.jpg

Sandacze powinny nie być z tego zadowolone !!!  ;)  :P

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...