Skocz do zawartości

Wszyscy mogą - a Ja nie????

miramar69

Rekomendowane odpowiedzi

... podchodziłem z lekka dozą nieufności do tego blanku , ale po jego złożeniu teraz nie żałuję   :)

Jeżeli nic się nie zmieni przejdzie tygodniowy test nad zaporówką , wtedy będzie więcej można coś powiedzieć na jego temat ...

... ale i tak go już LUBIĘ ...  ;)

.... no i  już jest , teraz czeka na testy w realu od weekendu  :)

attachicon.gif 20201007_162856 (1).jpgattachicon.gif 20201007_162913 (1).jpg

attachicon.gif 20201007_163003 (1).jpgattachicon.gif 20201007_162951 (1).jpg

attachicon.gif 20201007_163013 (1).jpg

"cięty " patyk wyszedł z czułą szczytówką i z dużą mocą w dolniku ....  :whistling:

Moje, chyba najlepsze i najciekawsze wspomnienia, z tym modelem są związane. Super blank i bardzo wszechstronny.

• Like 1

Gdzie takie cuda jak ten Magnum Taper można znaleźć?

Minąłem się pare lat z tym kijem, to zdaje się totalny allround, pstragi, bolenie, szczupaki, Sandacze.

Już widzę, artrod ma :-)

Edytowane przez wojciiech

... jeśli chodzi o woblery nie stawiające oporu ( ala - rapala original, flat rap ) to od 7-8 cm , jeżeli mówimy o wobkach głębiej chodzących ( ala - hornet DR, SDR ) to od 4-5cm.

Na sucho to kijek typowo sandaczowy, szczupaki ogarnie spoko i pewnie przyłowom stawi dzielnie czoło ...

Jeśli chodzi o pstrągale to pewnie te od 50 cm 

To mocny kij pomimo opisu 7-18gr , ale pewne 17lb !!!

Edytowane przez miramar69
  • Like 2

• 3 miesiące temu...

Moje, chyba najlepsze i najciekawsze wspomnienia, z tym modelem są związane. Super blank i bardzo wszechstronny.

Łowiłem nim od post-45714-0-41149400-1611165014_thumb.jpg poprzez post-45714-0-04976800-1611165124_thumb.jpg

po 50-taki post-45714-0-41497500-1611165235_thumb.jpg

i całkiem sporo wielkorzecznych gatunków.

Wówczas jeszcze, nie bardzo zwracałem uwagę, na jakość i forę prezentacji. Pstryk i do wody.

Edytowane przez popper
  • Like 4

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Mogłeś zostawić trochę "pola" obok opisu. A tak omotka prawie na niego wchodzi. Brzydko tak wygląda.

Może omotki mają za zadanie przytrzymać naklejkę :)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 2

Dokładnie TAK, jak mówi Tomasz. Naklejki do ostatnich blanków były sporo skrócone w stosunku do wcześniejszych. Wczesniej od napisu do brzegu było co najmniej 1 cm. Obecnie jest od brzegu do napisu około 2mm.

Nieszczęściem jest , że naklejki lubią się podwijać w czasie żelowania się lakieru i właśnie by tego uniknąć trzeba je przytrzymać. Skrócenie naklejek spowodowało stan jaki mamy na zdjęciu.

• Like 2

Możliwe że tak jest. W końcu naklejka jest dla tych co lubią składać. Fabrycznie może być opisany.

Spróbuj znalesc inna naklejkę lub jakąś folie o podobnej sztywności jak te oryginalne z StC i pokombinuj na jakimś starym blanku z "przyłapaniem" krawędzi.

Wydaje mi się że krawędź wystarczy "obrysować" lakierem i powinno trzymać, podobnie jak krawędź omotki. Wiadomo że naklejkę musisz owinąć jak najbliżej krawędzi nitką czy cieniutka żyłką żeby ja docisnąć do blanku ale tak żeby żywica na nią nie weszła. Zresztą nawet jakby coś podsiąkło pod tą "omotkę" to po odwinięciu jej śladu za głębokiego nie będzie przy cieniutkiej żyłce. Następna, końcowa warstwa żywicy na opis na pewno ten ślad zaleje i sie zgubi. Lepiej jednak żeby wzmocnienie nie przesiąkło lakierem bo musi być zdjęte z naklejki.

Próbować trzeba bo ta dlugość naklejek jest do dupy żeby zrobić opis i decor (omotki, tippets) estetycznie. Nie może być tak że omotka prawie włazi na litery czy symbole opisu.