guciolucky Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Odejrzewam, że wąsik metr pięćdziesiąt, dużo by na tym dolniku nie poszalał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 ... podchodziłem z lekka dozą nieufności do tego blanku , ale po jego złożeniu teraz nie żałuję Jeżeli nic się nie zmieni przejdzie tygodniowy test nad zaporówką , wtedy będzie więcej można coś powiedzieć na jego temat ...... ale i tak go już LUBIĘ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Magnum Taper, zobowiązuje i da się lubić, no może nie sandaczom 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 .... no i już jest , teraz czeka na testy w realu od weekendu 20201007_162856 (1).jpg 20201007_162913 (1).jpg 20201007_163003 (1).jpg 20201007_162951 (1).jpg 20201007_163013 (1).jpg "cięty " patyk wyszedł z czułą szczytówką i z dużą mocą w dolniku .... Moje, chyba najlepsze i najciekawsze wspomnienia, z tym modelem są związane. Super blank i bardzo wszechstronny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) Gdzie takie cuda jak ten Magnum Taper można znaleźć? Minąłem się pare lat z tym kijem, to zdaje się totalny allround, pstragi, bolenie, szczupaki, Sandacze. Już widzę, artrod ma :-) Edytowane 8 Października 2020 przez wojciiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 w BRC też mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 w BRC też mają Dołem co on może? Wobler 5 cm i pstrągale wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 (edytowane) ... jeśli chodzi o woblery nie stawiające oporu ( ala - rapala original, flat rap ) to od 7-8 cm , jeżeli mówimy o wobkach głębiej chodzących ( ala - hornet DR, SDR ) to od 4-5cm.Na sucho to kijek typowo sandaczowy, szczupaki ogarnie spoko i pewnie przyłowom stawi dzielnie czoło ...Jeśli chodzi o pstrągale to pewnie te od 50 cm To mocny kij pomimo opisu 7-18gr , ale pewne 17lb !!! Edytowane 8 Października 2020 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Jakie przelotki zastosowałeś sic,Torzite ?Nie mam jeszcze blanku ,a zastanawiam się na dzieloną rękojeścią i ciekawi mnie balans z lekkim dolnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 ... zamontowałem przelotki FUJI SIC Slim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Moje, chyba najlepsze i najciekawsze wspomnienia, z tym modelem są związane. Super blank i bardzo wszechstronny. Łowiłem nim od poprzez po 50-taki i całkiem sporo wielkorzecznych gatunków. Wówczas jeszcze, nie bardzo zwracałem uwagę, na jakość i forę prezentacji. Pstryk i do wody. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez popper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) Wczorajsze zakupki, a to jeszcze nie wszystko ... Edytowane 27 Marca 2021 przez miramar69 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) PIERWSZY (3SC96MLF2) już jest w fazie budowy Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Mogłeś zostawić trochę "pola" obok opisu. A tak omotka prawie na niego wchodzi. Brzydko tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) Mogłeś zostawić trochę "pola" obok opisu. A tak omotka prawie na niego wchodzi. Brzydko tak wygląda.Może omotki mają za zadanie przytrzymać naklejkę Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Maja 2021 przez Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Dokładnie TAK, jak mówi Tomasz. Naklejki do ostatnich blanków były sporo skrócone w stosunku do wcześniejszych. Wczesniej od napisu do brzegu było co najmniej 1 cm. Obecnie jest od brzegu do napisu około 2mm. Nieszczęściem jest , że naklejki lubią się podwijać w czasie żelowania się lakieru i właśnie by tego uniknąć trzeba je przytrzymać. Skrócenie naklejek spowodowało stan jaki mamy na zdjęciu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Znam temat Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Ale jak widać nie wszyscy są w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Nie ma to, jak kaligrafia ... na przykład w moim wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) ... kaligrafia jest też dobra , ale życzenie przyszłego właściciela trzeba uszanować .Moje blanki są na etapie rozmyślań ... Edytowane 5 Maja 2021 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Jestem ciekaw czy StC też klei? Jeżeli tak to jakiś sposób na to mają. Może na dwa razy by to robił. Najpierw "złapał lakierem" krawędź naklejki a przy drugim podejściu polecieć jeszcze raz po całości od omotki do omotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Na seryjnych wędkach nie ma naklejek , opis chyba jest nanoszony bezpośrednio na blank ... i dlatego nie maja problemu z zawijaniem się kalkomanii w czasie żelowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Możliwe że tak jest. W końcu naklejka jest dla tych co lubią składać. Fabrycznie może być opisany. Spróbuj znalesc inna naklejkę lub jakąś folie o podobnej sztywności jak te oryginalne z StC i pokombinuj na jakimś starym blanku z "przyłapaniem" krawędzi. Wydaje mi się że krawędź wystarczy "obrysować" lakierem i powinno trzymać, podobnie jak krawędź omotki. Wiadomo że naklejkę musisz owinąć jak najbliżej krawędzi nitką czy cieniutka żyłką żeby ja docisnąć do blanku ale tak żeby żywica na nią nie weszła. Zresztą nawet jakby coś podsiąkło pod tą "omotkę" to po odwinięciu jej śladu za głębokiego nie będzie przy cieniutkiej żyłce. Następna, końcowa warstwa żywicy na opis na pewno ten ślad zaleje i sie zgubi. Lepiej jednak żeby wzmocnienie nie przesiąkło lakierem bo musi być zdjęte z naklejki. Próbować trzeba bo ta dlugość naklejek jest do dupy żeby zrobić opis i decor (omotki, tippets) estetycznie. Nie może być tak że omotka prawie włazi na litery czy symbole opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi