Skocz do zawartości

Wszyscy mogą - a Ja nie????

miramar69

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja też mam pierdolca na ich punkcie, to też moja rybka numer i też czekam z utesknieniem na 1go czerwca :D

Między innymi ten projekcik też właśnie pod nie muszę zdążyć poskładać

Edytowane przez miramar69

• 2 tygodnie później...

Jak ocenisz ten blank Matagiego, cw bardziej odpowiada 17 funtowcowi. Myślę że sporo osób byłoby zainteresowanych szczegółowym i w miarę obiektywnym opisem tej nowości. ;)

Powiem tak: mocy w nim troszku jest. Czy to 20lb ???się okaże po pierwszych testach w czasie realnego wędkowania. Ścianki posiada grube, ugjęcie jak na dość szybki kijek - głębokie - co świadzczyć może że potrafi wiele znieść.

Spróbuję ten patyczek porównać do znanego chyba wiekszości i sprawdzonego St.Croix. AVID 8,6" 1 oz 17lb:

Porównując te dwa blanki od razu widać że AVID jest mocniejszy w dole ale dużo delikatniejszy w szczycie i mimo swojej miekkiej pracy w porównaniu z MATAGI wygląda na ciut słabszego. MATAGI natomiast swoje ugięcie rozkłada bardziej równomiernie ale zachowując przy tym swoją szybkość. Jest mocniejszy górą i dlatego sprawiać może wrażenie iż wydaje się mocniejszy. To są testy na sucho reszta wyjdzie w praniu i pewnie bedzie można coś więcej powiedzieć :Jak jest naprawdę????. Oczywiście to moje odczucia i wcale nie muszą sie pokrywać z innymi ,bo każdy ma swoje zdanie na tematy mocy i wytrzymałości swoich kijków ;) .

• 2 tygodnie później...

Dzis znowu pogrzebałem w zasobach Roberta BRC w nowościach Firmy MATAGI, oraz uszczupliłem w/w o następnego MATAGI SEEBAS SILKY 9,6" 1oz 20lb. To taki wyższy braciszek tego który uzbroiłem ostanio. Jeżeli ktoś lubi szybkie kijki ale o ciepłym i głębszym ugjęciu - szczerze ;) POLECAM!!!!!!.

Oglądałem też jego bliskiego kuzyna o wyższym module MATAGI SEEBAS SUPER 9,6" 10z 20lb - pięęękknnyyy :D kijek sandaczowy - pod gumę i nocnego/opaskowego wobka.

Oraz dwa piękne cukiereczki :

- pstrąguweczka 

MATAGI T-Russell TR78 Super Nimble Minnow, 234cm, 3-14g, 5-12lb 

- okoniuweczka 

MATAGI T-Russell TR80 Super Mebaru-L SGT,  240cm  0,4-4g,

NIE WKLEJANKA.

oba to kijki - :clappinghands: masakra  :good:

Jak poskładam drugiego Matagi ze swojej stajni  to powklejam foty i czekam na  kolejne blanki :whistling: .

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

To nowy projekcik na bazie LEMAXa 8" 40lb z ostatnich wynalazków BRC  ;) . Co prawda jeszcze troszkę zostało do zrobienia ale "brudna" faza za mną. Gdy tylko dotrą przelotki zajmę się omotkowaniem i na końcu lakierek. Kijek zapowiada się bardzo jadowity i mam nadzieję że jeszcze w tym sezonie się go sprawdzi  :) .

post-47757-0-57249400-1404637096_thumb.jpg

post-47757-0-79226900-1404637156_thumb.jpg

• Like 1

Tomek - nie wszystko musi być takie samo ;) :D . Robię tak jak mnie się to widzi i podoba i jestem teraz całkowicie niezależny od standardów.

Blank jest OK powiem nawet więcej niż OK :) . Po zakończeniu wystawie jak to wygląda. 

Na warsztacie jest jeszcze CD BLU RAPID 1/2 oz i SCV 1 oz oba 9" ,ale jeszcze trochę w tyle w porównaniu z sumówką - ona w tym momencie ma pierwszeństwo  :D  :D  :D .

• Like 1

• 4 miesiące temu...