miramar69 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dalsza część zmagań z TAIAHą w foto relacji : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 A tu już po lakierku i się kręci : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Kucze przydała by się taka maszynka. Kawał sztycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Piotrek przecież wiesz że nie lubię łowić "pogrzebaczami" , jak mieszać wodę to na całego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 No wiem wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Gdy sandacze nie biorą .................To wkleję zaległe kilka fotek : wprawdzie już po sezonie sumowym ,ale dwaj bracia firmy LEMAX nie zawiedli. Przetestowane !!!!!!!!!!!! Edytowane 14 Listopada 2014 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Fajne! A jakieś "gięte" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Kamil nie tak od razu , muszę znaleźć troszkę czasu i najważniejsze ,jakiegoś statystę do mocowania się z uginaniem . Obiecuję że wstawię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) W związku że lubię robić wszystko parkami to jeszcze dołożę coś ze stajenki ST.CROIX - SCV : PS: z tym mocniejszym chyba będę musiał się rozstać ze względu gromadzenia funduszy na nowy silnik do łajby. Jest wystawiony na forum . Edytowane 14 Listopada 2014 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 W między czasie przewinęła się jeszcze parka "wyższego" i "niższego" braciszka ze stajenki MATAGI - SILKI SEEBAS, lecz z przykrością muszę dodać że wyższy braciszek zmienił właściciela zanim porobiłem fotki. Zapewniam że oba wyglądały IDENTYCZNIE - jak BLIZNIAKI: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) I jeszcze żeby stało się zadość i nie było - moje naj naj ..... ulubieńsze kijki do WSZYSTKIEGO czym się łowi i co w wodach pływa.BLIŻNIACZKI ze stajni CD TAIACHA - ostatnia świeża parka: Edytowane 14 Listopada 2014 przez miramar69 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 A po drodze przewinął się jeszcze jaziowo-kleniowo-okoniowo i pewnie pstrągowy patyczek CD BLU RAPID NZ - 9" 1/2 oz 10lb : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Toś Mario nakupował tego chrustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Pietrek jeszcze coś za lodówką by wykopał z blanków ,ale jak mówiłem czasu brak. Może w czasie długich zimowych wieczorków coś się jeszcze ukręci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Czasu brak? Machnoles nam tutaj za jednym podejsciem chyba z dziesiec patykow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Kamil specjalnie dla ciebie - gięcie LEMAXów: 2,55m - 40lb - ten jest po przycięciu (pierwotnie było 2,70m) i ma niższy moduł - taka parabolka . 2,40m - 40lb - ten jest szczytowy i wyższy moduł posiada i pewnie potrafi więcej niż braciszek . Edytowane 15 Listopada 2014 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Fajne te Lemaxy. U mnie czeka na uzbrojenie 3.00 metrowy 40 lb. Juz lekko przycięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Piotrek jeżeli zamierzasz to zrobić pod sumki z brzegu to ja bym tego nie ciął . Dlatego że przy takiej mocy i długości trzeba zrobić długą rękojeść , długą by to wszystko wyważyć. Automatycznie kijek i tak straci na długości .Przynajmniej ja w ten sposób podszedł bym do tematu. PS: swojego musiałem przyciąć ze względu na mały defekt, gdyby nie to zostawił bym go w spokoju. Edytowane 15 Listopada 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Bardzo fajne wędki,widać burzę pomysłów.Fajnie ,że masz okazję pobawić się z blankami diametralnie różnych kalibrów Jedna tylko uwaga,bo rzuca się w oczy.Chodzi o długość omotek,bo o ile w mocnych czy bardzo mocnych wędkach nie stanowi istotnej różnicy w wadze,to w konstrukcjach do lzejszych zastosowań już tak. Omotka z poza stopki nie ma praktycznego zastosowania(nie stanowi o trwałości mocowania przelotki na blanku),a razem z lakierem to spora przeciw waga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Wezmę sobie to pod uwagę, ale lubię jak omotka jest troszkę poza stopkę. Zgadzam się w 100% że na kijkach UL i L każdy gram ma duże znaczenie, jeszcze większe ma im kijek jest dłuższy. Jestem dopiero w fazie docierania się jeśli chodzi o "Selw-rodbuilding" a kijki UL I L jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 No własnie dlatego był lekko ciety bo miał delikatny defekt. I tak kijek bedzie dość długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 No to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Dzis znowu pogrzebałem w zasobach Roberta BRC w nowościach Firmy MATAGI, ..................................Oraz dwa piękne cukiereczki :- pstrągóweczka MATAGI T-Russell TR78 Super Nimble Minnow, 234cm, 3-14g, 5-12lb Mariusz, jak się sprawuje ten kijaszek, po dłuższym okresie używania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Waldi cóż tu można powiedzieć . Jest to fajny patyczek na pstrągi z małych rzeczek z możliwością adoptowania do okoniowania z łódki. Dość szybki ale o fajnym ugięciu. Woblerki do 5/6cm (rapalkowate) obrotówka do 2 i gumki( 2-5gr +gumka)- tym łowiłem. Za wiele w tym roku nie połowił, nie było bardzo okazji oraz czasu. Kiepścizna z pstrągami u nas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Skorzystałem z promocji w BRC do dziś 23:59. Zakupiłem kolejnego MATAGI SEABAS - SUPER 8,6" 1ozSILKY już sprawdzone w boju na całego - POLECAM!!!!!Jak dotrze zamówienie i trochę czasu bedzie - wstawię kila fotek jak idzie robota. Będą sandacze na lekko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi