popper Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Mariusz a macałeś może tego ??? TR76 Super Shore ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Karol wczoraj trochę tego pomacałem na RYBOMANII stoisko NORD...........ale nie powiem Ci o które chodziło. Za dużo wczoraj widziałem i "macałem" - człowiek nie zapamiętał wszystkiego. Nie odpowiem na to pytanie ,i nie będę ściemniał . Musisz zapukać do ROBERTA BRC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam. Ciekawe który seebass bardziej podejdzie ja mam super i szwagra namawiam na któryś z nich choć silky w reku nie miałem - chętnie poczekam na porównanie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ja bawiłem się oboma blankami gdy pojawiły się w sprzedaży. SILKY vs SUPER :- SILKI jest bardziej mięsiste ,można je delikatnie przeciążyć. Jest dość szybkie ale o płynnej,ciepłej progresywnej akcji. Ładnie się ładuje a pod rybą pracuje dość głęboko. Blank stworzony według mnie idealnie pod szczupaka i bolenia. Akcja MOD-FAST- SUPER jest bardzo szybki o pracy typowo szczytowej. W stosunku do SILKI posiada delikatniejszą szczytówkę lecz mocy w dolniku mu nie brakuje. Ze względu na wysoki moduł jest lżejsze . Typowy kijek pod gumy i typowo gumkową rybkę - sandacza. Akcja FAST .Jeden i drugi fajnie działają ze smukłymi woblerami 7-9cm o drobnej akcji (TAKIE RAPALOWATE )Jeszcze jedno - obie serie w wersji 8.6" przy tej samej mocy co dłuższe 9" i 10,6" wydają się mocniejsze i sztywniejsze.Przerobiłem w tym roku SILKI teraz czas na SUPER. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mogę dodać że pojawiła się NOWA super seria blanków dla ludzi łowiących z pływadeł lub lubiących króciaki - SUPER SHOREhttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MATAGI-T-Russell-SUPER-SHORE/683. Super wykonane szybkie blanki i każdy znajdzie coś dla siebie oraz swój ulubiony sposób łowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obdarty Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Nie wiem jak Silky ale opis Super jak najbardziej się zgadza przełowiłem nim druga połowę sezonu i dla mnie jest świetny a i szczupaki nie spadają bo u mnie na Wiśle sporo ich więcej niż sandaczy. Zobaczymy jak już swojego zbudujesz i obłowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mariusz pozwolisz, że wstawieRomek w akcji praca Matagi Super Seabass 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mariusz a macałeś może tego ??? TR76 Super Shore MLKarol w tym tygodniu dojedzie też do mnie TR76 Super Shore LL tak z ciekawości i łazi mi po głowie ten ciut mocniejszy L 3-11gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Myśle cały czas nad uzbrojeniem seciku ML + MH na łódkowe łowienie który ogarnął by klenio-jazie jak i boleń + sandacz.Z tym że ten ML służył by również do łowienia pstrążków brodząc.Czekam więc na wieści w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) No to panie powiem ci że, taki komplecik to już zalatuje rzeźą nad wodą.ML obrobi klenio-jazie i pewnie pstrągi , a ten MH to już bardzo szybki "kijek większorzeczny" .Z tego co zapamiętałem z soboty - bardzo szybki ,szczytowy ,z dużym zapasem mocy, jak tym machałem potrafi chyba więcej. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mariusz pozwolisz, że wstawieRomek w akcji praca Matagi Super Seabass świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ciekawi mnie tylko ile ten MH jest w stanie dzwignąć , miał by docelowo współpracować z gumami RH 10-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Jakoś zawsze śledziłem phenixy, st. croix, fa, a matagi jakoś umknęło mojej uwadze. Znajdę tam jakąś ciekawa propozycję dla plażową trociówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Myślę że da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Jakoś zawsze śledziłem phenixy, st. croix, fa, a matagi jakoś umknęło mojej uwadze. Znajdę tam jakąś ciekawa propozycję dla plażową trociówkę ?SERIA SEABAS - SILKY lub SUPER w długości 9.6" lub 10,6" 20lb i 1oz https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MATAGI-T-Russell-Silky-SeaBass-M/668https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-MATAGI-T-Russell-Super-Seabass-M/669 Ewentualnie moja naj....najulubieńsza CD TAIAHA 10,6" 20lb 10-35gr Edytowane 1 Grudnia 2014 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 No to panie powiem ci że, taki komplecik to już zalatuje rzeźą nad wodą.ML obrobi klenio-jazie i pewnie pstrągi , a ten MH to już bardzo szybki "kijek większorzeczny" .Z tego co zapamiętałem z soboty - bardzo szybki ,szczytowy ,z dużym zapasem mocy, jak tym machałem potrafi chyba więcej. Myśle cały czas nad uzbrojeniem seciku ML + MH na łódkowe łowienie który ogarnął by klenio-jazie jak i boleń + sandacz.Z tym że ten ML służył by również do łowienia pstrążków brodząc.Czekam więc na wieści w temacie.Panowie szczerze,to nie wyobrażam sobie tych blanków na jaziach i kleniach.Łowię L-ką wiślane okonie i sandacze na lekko czyli 7-14g+guma 3",w/g mnie ta seria czyli Super Shore to blanki typowo jigowe ,czybkie i szczytowe.Choć gną się ładnie pod obciążeniem,to nie widze możliwości podania wobka klenio-jaziowego,w sumie to z każdym byłby problem oprucz bolkowych przecinaków.Miałem problemy z podaniem obrotówki 2-3 Blanki bardzo specjalistyczne i nie ma mowy o uniwersalności w obsłudze przynęt.. Karol mocniejsze modele na pewno sprawdzą się pod RH.a jako łodkową kleniówkę i bolka na lekko to z Matagi celowałbym w 12b Super Nimble Minnow 3-14g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dzięki Rafał za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki Rafał za info Nie ma problamu,a jak chcesz to podeslę Ci na wyginanko swojego M1 10lb w dwóch kawałkach.Mocą dorównuje temu 12lb Super Shore, obsługuje przynęty w tym samym przedziale wagowym czyli 5-18g ,ale znacznie bardziej urozmaicone.To taki mój łódkowy lekki ideał Edytowane 1 Grudnia 2014 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Nie ma problamu,a jak chcesz to podeslę Ci na wyginanko swojego M1 10lb w dwóch kawałkach.Mocą dorównuje temu 12lb Super Shore, obsługuje przynęty w tym samym przedziale wagowym czyli 5-18g ,ale znacznie bardziej urozmaicone.To taki mój łódkowy lekki ideał Rafał bardzo chętnie - tylko niech lód zejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Jeżeli ktoś ma , to poszukuję pilnie tego http://jerkbait.pl/topic/49318-kupie-pilnie-przelotk%C4%99-fuji-sic-l-5-ramka-black/ Edytowane 6 Grudnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Tak wygląda ugięcie blanku MATAGI TR 76 SUPER SHORE LL:200gr - 300gr - 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 To następny wstępny test blanku MATAGI TR 86 SUPER SEABASS - M300gr - 400gr - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Mariusz. Czy ten "M" kiedyś się ugnie w dolniku, czy już tak ma PSBardzo i się podoba ale kiedyś musi się przecież "uruchomić" Edytowane 6 Grudnia 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Mariusz. Czy ten "M" kiedyś się ugnie w dolniku, czy już tak ma PSBardzo i się podoba ale kiedyś musi się przecież "uruchomić" Coś tam mało przelotek i coś mały ciężar podwieszony to i dolnik nie zapracował jak trzeba. Z drugiej strony to blank 20lb więc jest co uginać .Matagi Super Shore LL poezja. Sandacz na lekko przy taki szybkim blanku. Aż się uśmiecham. I ta finezja tego blanku. Bardzo, ale to bardzo mi się podoba i chyba sobie zafunduje inaczej uzbrojony ten kijek kolejny. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez bardziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi