sacha Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Nie wiem jaki jest koszt wyjazdu nad Ebro. Od soboty koledzy tam łowią i jeśli będą mieli tak jak poprzednio to bajka.Gdyby nie to że kolega z pracy na urlop poszedł to też bym był bo hol takiej ryby 30,40 czy więcej kilo musi być emocjonujący. W Polsce w ciągu niemalże 20 lat miałem DWA sumy na kiju, tam pewnie bym to miał w tydzień (tyle że u nas zupełnie nie nastawiam się na suma, obydwa brania to przez przypadek). Pewnie że wyjazd za granicę coś tam kosztuje ale absolutnie nie żałuję kasy wydanej na słowackich zbiornikach czy norweskich fjordach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 @maciek7 kijek bajka nie miałem z nam żadnych problemów;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Po drugie wyjazd wyjazdowi nierówny. Na niektórych nie śpi się w ogóle przez 2 -3 doby, a przez pozostałą część – po 3-4 godziny dziennie. Marznie się, moknie, niedojada, zmaga z wiatrem i falą, myje w lodowatej wodzie. Czasem zdarzają się wypadki, choroby i nieprzyjemne historie, po których trzeba się pozbierać i łowić dalej. Często brakuje sił, albo siada morale. A po tym wszystkim trzeba wsiąść za kółko i wrócić po nie zawsze idealnych drogach np. 2 – 2,5 tys. km. Gratuluje pomysła, ja bym się nie odważył albo za wygodny jestem . Ale takie lenistwo dopada człowieka z wiekiem bo kiedyś postępowałem podobnie, no może z wyłączeniem tych 2 tys.km ale po 700 w jedną stronę na weekend zdarzało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Cóż, nam się zdarza wyjść po południu z pracy, zrobić 1200, łowić przez 4 dni, 4 dnia zejść z wody późnym popołudniem zrobić 1200 i rano pójść do pracy... Szkoda urlopu. Czas to jedyna rzecz, której zawsze brakuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Cóż, nam się zdarza wyjść po południu z pracy, zrobić 1200, łowić przez 4 dni, 4 dnia zejść z wody późnym popołudniem zrobić 1200 i rano pójść do pracy... Szkoda urlopu. Czas to jedyna rzecz, której zawsze brakuje. Potwierdzam, uczestniczyłem. Polecam wszystkim - można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Polecam przeloty Wizzair za 88zł w obie strony... czas przelotu w jedną strone 1 godz 30 minut I wcale nie jestem madry dlatego ze mam tam Kumpla, pierwsze loty były gdy go tam jeszcze nie było... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Yglo, gdyby jeszcze można było wziąć ponton i silnik... Nie wszędzie można wypożyczyć szybką, niedużą łódkę... Druga kwestia to obiektywne ograniczenie wynikające z dni i godzin lotów. Transferu nie liczę, bo to do ogarnięcia, ale widomo, że to 1.30 to sam lot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ja bardziej o tym, ze mozna cztery litery ruszuć na inne łowiska, wieksze ryby, w wiekszej ilości i wcale nie musi to być drozsze od wyjazdu z Mazowsza na Mazury.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Święta prawda, ale w niektórych przypadkach to bariera nie do przeskoczenia i korzysta się z biur podróży... Ze skrajności w skrajność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Moja wiedza ogranicza sie tylko do SE, domki i łodki, pozwolenia wychodza na osobe taniej niz PL przy załozeniu ze jedzie/leci sie w 4 a nawet w 2 osoby,Przykład ; w zeszłym roku łowilismy na lowisku specjanym - sandaczowym, tygodniowa licencja na osobe kosztowała 40zł... Zakupy robimy w LIdlu lub Tessco na miejscu... ceny jedzenia 5-10% wyzsze jak u nas... No i tyle w temacie, ale najwiekszy "trud" to posiedzieć w necie i poszukać, poszukać, poszukać.... Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez yglo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Wróćmy do sumów panowie. Mogą być zagraniczne, byle duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ja dla przykładu ogarnąłem na czerwiec wyjazd do Laponii 1 900 km w jedną stronę. Jedziemy samochodem we 3 na 8 dni z własnym silnikiem. Koszt w Totalu całego wyjazdu bel alko bo jedziemy łowić a nie pić to 1600 zł od osoby. Myślę, że to nie jest duża kwota i mam nadzieję, jak wrócę powiem sobie kiedy już odeśpię WARTO BYŁO Podróż samochodem 800 km przez Finlandię to sama przyjemność a te 1200 do Tallina jakoś się przemęczymy Koniec OTPiękny sum gratulacje, łeb jak wiadro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Kamil kolejna piękna ryba graty.pozdr.W PS.a ruszyć się na jakieś tam mgliste sumy z waszych rewirów to też jest wielkie poświęcenie.... nawet jak aktualnie prawie wszędzie jest clozet Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez WOBI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Kamila tylko grube ryby się trzymają Fajna kijana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 proponował bym zrobić Sumy 2014 poza granicami i a osobny Sumy 2014 Pl, bo na Ebro to każdy złowi, a na naszych rzekach to już są schody pozdrawiam nie pojadę w życiu bo żadna to dla mnie satysfakcja złowić suma tam gdzie pływają ich tysiące @c1eśla sympatyczny chłopak z Ciebie i bardzo dobry wędkarz, ale czemu wypowiadasz się na tematy , o których nie masz pojęcia (swoją drogą nie pierwszy raz) Zapewniam Cię, że łatwiej złowić suma na spining u nas w Polsce niż na Ebro. Byłem kilka razy w Hiszpanii i łowię sumy u nas. Mam porównanie. Życiówkę mam z Polski i więcej ryb łowię u nas. Zdarzało mi się w Polsce łowić po 8-9 sumów dziennie. Na Ebro tyle łowi się przez tydzień. Jedyna różnica jest taka, że u nas w rzekach nie ma szans na 2.5m rybę, a w Hiszpanii można złowić jeszcze większego. Proszę Cię nie powtarzaj zasłyszanych głupot i bajek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Turystyka wędkarska chyba tylko u nas nabyła jakiejś takiej dziwnej, smętnej otoczki, która nie wiadomo skąd i za wszelką cenę, musi, po prostu musi, zepsuć koledze radość ze złowienia okazu.Jakby to był jakiś sport narodowy. Jak dla mnie to zwykła zazdrość! Szkoda tylko ,że kolega @c1eśla nie umie zazdrościć z klasą, ale to już jego problem . Suli nie przejmuj się takimi ludzimi. Ryba piękna! Gratuluję ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 PIĘKNY SUMEK GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Myślałem że tyle stron samych gratulacji dla łowcy a tu jakieś kłótnie Podejrzewam że dużym kłopotem jest wyjąć taką dwójkę nawet w małym stawie więc trochę pokory,chylę czoła Graty dla łowcy Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez zuraw16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 @mako150 nie ja się nie przejmuje opiniami innych ja poprostu łowie ryby dla siebie.Lubię się cały czas uczyć wędkarstwa;-) Rybkę wstawiłem ponieważ to moja życiówka i nie sądzę aby udało mi się ją kiedykolwiek pobić!;-) Chociaż z drugiej strony warto próbować!!!Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Gratki Kamil, naprawdę piękna ryba a sum to sum, czy z Polski, czy z Hiszpanii, potrafi podbić adrenalinę i przetestować sprzęt, nasze siły i umiejętności, udany wyjazd. Z trola czy z łapki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Wszystkie ryby z trolingu Panie @FidoAngel się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) @c1eśla sympatyczny chłopak z Ciebie i bardzo dobry wędkarz, ale czemu wypowiadasz się na tematy , o których nie masz pojęcia (swoją drogą nie pierwszy raz)Zapewniam Cię, że łatwiej złowić suma na spining u nas w Polsce niż na Ebro. Byłem kilka razy w Hiszpanii i łowię sumy u nas. Mam porównanie.Życiówkę mam z Polski i więcej ryb łowię u nas. Zdarzało mi się w Polsce łowić po 8-9 sumów dziennie. Na Ebro tyle łowi się przez tydzień.Jedyna różnica jest taka, że u nas w rzekach nie ma szans na 2.5m rybę, a w Hiszpanii można złowić jeszcze większego. Proszę Cię nie powtarzaj zasłyszanych głupot i bajek wybaczcie chłopaki , macie racje nie mam o tym pojęcia , ale mam ogromny sentyment do Polskich łowisk , nic głupiego już nie napiszę bo rzeczywiście strzeliłem Gafę sorry Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez c1eśla 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 wybaczcie chłopaki , macie racje nie mam o tym pojęcia , ale mam ogromny sentyment do Polskich łowisk , nic głupiego już nie napiszę bo rzeczywiście strzeliłem Gafę sorry To tylko swiadczy ze klasa chlop jestes! Cos drgnelo na JB. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 @c1eśla szacun, serio. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 wybaczcie chłopaki , macie racje nie mam o tym pojęcia , ale mam ogromny sentyment do Polskich łowisk , nic głupiego już nie napiszę bo rzeczywiście strzeliłem Gafę sorry Każdemu zdarzy się czasem walnąć głupotę,daleko nie każdy potrafi się do tego przyznać.Bardzo fajnie że Ty to zrobiłeś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi