Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko weź później zaśnij na wiślanej przykosie ... :(

....z krzaków walić.Śrut diablo i jazda po burakach.Ja tu nie widzę wyjścia tak na serio.Naród durny,prawo i jego brak egzekwowania zwłaszcza w temacie kłusownictwa.Kary za to, jakaś żenada.Buractwo u góry PZW z resztą nie tylko.Wszyscy wiedzą jakie kabarety w tym kraju obecnie mają miejsce.Policja i Straż Miejskie  to już się nie wypowiadam,choć w tej pierwszej formacji wyjątki się zdarzają na plus.PSR i SSR kto będzie ryzykował za parę miedziaków.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Wielu wędkarzy którzy mają cokolwiek do powiedzenia w okręgach są do tyłu nie tylko z nowoczesnym wędkarstwem ale też ze sprzętem, przynętami czy metodami połowu. Boją się, że ci nowocześni wędkarze zabiorą im przyjemność z wędkowania, zabiorą ryby. Na mojej wiśle gdy płynę to często widzę na brzegu taki widok. Poruszenie i sensacja jak widok samochodu 100 lat temu.

116444_rodzina-surykatek.jpg

Czyżby to były LEMINGI ????   :D  :lol:  :D

Czyżbyśmy wszyscy zamawiali w tym samym miejscu  :) ?

Ja też czekam na co nieco, ale i bez tego jestem przygotowany. Nowa xzoga, pudło z woblerami co się nie domyka, kotwice powymieniane. Tylko przyponów nie jestem pewny, po raz pierwszy trafiłem na takie długie dragonowskie 80cm, oznacozne jako do 30kg, łowił ktoś tym? można zaufać, czy lepiej robić własne? Jako alternatywę rozważam jakiś konkretny morski fluorocarbon. 

Czyżbyśmy wszyscy zamawiali w tym samym miejscu  :) ?

Ja też czekam na co nieco, ale i bez tego jestem przygotowany. Nowa xzoga, pudło z woblerami co się nie domyka, kotwice powymieniane. Tylko przyponów nie jestem pewny, po raz pierwszy trafiłem na takie długie dragonowskie 80cm, oznacozne jako do 30kg, łowił ktoś tym? można zaufać, czy lepiej robić własne? Jako alternatywę rozważam jakiś konkretny morski fluorocarbon. 

Dobry dobry :)

A jaką zogę kupiłeś?

Edytowane przez sebson

Patrząc na efekty moje i zauważone to sumy będą miały przechlapane w tym sezonie.

Wczoraj widziałem hol i o dziwo wypuszczenie sumka 160+cm na Wiśle, sam holowałem podobnego ale przegrałem :)

Wyjąłem 2 maluchy 111 i 118 cm. Wszystko na przynęty boleniowe.

Wiem niestety też o kilku "zberetowanych" sumach 1,8-2,3m jeszcze w maju i czerwcu, tu nie było mowy o wąsatym przyłowie :/

Niemniej jednak mam nadzieję, że Etyczni (nie jestem jakimś fanatykiem C&R) Jerkaitowcy pokłują sporo sumków i popsuja tym samym krew mięsiarzom (sum nie szczupak, nie weźmie od razu po pokłuciu).