sebson Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pudełeczko wyselekcjonowane , kotewki , kółeczka przejrzane nic tylko czekać. Połamania kija koledzy na wąsatych stworach Niezły arsenał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jescze chwilunia jeszcze momencik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 tylko pogoda nie rozpieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Połowić idzie ale gacie mokre Byle do północy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pudełeczko wyselekcjonowane , kotewki , kółeczka przejrzane nic tylko czekać. Połamania kija koledzy na wąsatych stworach Karol to już nie pudełeczko, to wiadereczko albo raczej walizeczka Swoją drogą ładniusie... oby wąsatym mordom też się podobały .Co do falstartów, to na moim "podnosowym" zbiorniku już wąsy łowią, dłuższy czas, nawet konta na j.pl mają... Jeszcze żeby je choć kurwa wypuszczali z powrotem, gdzie tam w łeb i do worka.Ja ortodoksem C&R nie jestem, ale zabicie suma to zbrodnia i przede wszystkim głupota, a ta za wikipedia.pl oznacza m.in. niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości i nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, zwiazków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia, a ponadto charakteryzuje się pychą, śmiałością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji i cechuje osoby o niższym, bądź niewystarczającym ilorazie inteligencji.... I tak, zawsze, będę patrzył na "ŁOWCÓW" chwalących się tą piękną rybą, obojętne, czy złowioną i zabitą w okresie ochronnym, czy poza nim.PozdrawiamArek PS. Udanego otwarcia dla startujących w peletonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 ... ale zabicie suma to zbrodnia i przede wszystkim głupota... Czemu akurat suma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Hle hle nie podpuszczaj Kolegów :-)Karol masz pare pozycji o które jestem zazdrosny.KPon z tym 2,3m to jak w tym kawale ze chwali sie kolega koledze ze złapał pstrąga 84cm. na to ten drugi, że to to nic, on wyłowił harleya 1956 i to z zapalonymi światłami. ta ta ta niedowierza pierwszy. przesadzasz mówi. No dobra, ujmij swojemu pstrągowi pół metra to ja zgaszę swiatła :-)nie ma przecie takich.;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Czemu akurat suma?Daniel, odpowiem Ci najprościej jak się da, żeby nie powodować zbędnej dyskusji, dlatego suma, bo w tym wątku rozmawiamy o sumach. Poza tym, w tej chwili naprawdę nie znajduję argumentów za tezą, że zabijanie sumów, dodajmy w naszych wodach, nie jest głupotą.O innych gatunkach możemy porozmawiać w innych wątkach.PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Hle hle nie podpuszczaj Kolegów :-)Karol masz pare pozycji o które jestem zazdrosny.KPon z tym 2,3m to jak w tym kawale ze chwali sie kolega koledze ze złapał pstrąga 84cm. na to ten drugi, że to to nic, on wyłowił harleya 1956 i to z zapalonymi światłami. ta ta ta niedowierza pierwszy. przesadzasz mówi. No dobra, ujmij swojemu pstrągowi pół metra to ja zgaszę swiatła :-)nie ma przecie takich.;-) Największy miał 2,24, podane widełki obrazują stan rzeczy.A sumki są też większe w Naszej Wisełce ale o nich głośno się nie mówi, nieprawdaż Imienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Też słyszałem o sumach powyżej dwóch metrów WYSZARPANYCH za fraki ze Skawinki w marcu i kwietniu, ale mówiła mi to osoba, której inna to mówiła a ta znowu słyszała od jeszcze kogoś i tak dalej. Coś wyszarpano dużego ale ile to miało to ciężko powiedzieć, bo osoby które znam osobiście a tam się kręcą od marca z "jaziowym" sprzętem nie mieli na brzegu nic większego niż 180cm, chyba że te co się "spięły". A z miarą dużego suma jest różnie, kilka tygodni temu mój sum ~150cm po 10 minutach i 50 metrach dalej miał już 180cm i za taką rybę odbierałem gratulacje, więc .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pudełeczko wyselekcjonowane , kotewki , kółeczka przejrzane nic tylko czekać. Połamania kija koledzy na wąsatych stworach Karol ty chyba będziesz nęcił tymi wobkami czy CO ????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pudełeczko wyselekcjonowane , kotewki , kółeczka przejrzane nic tylko czekać. Połamania kija koledzy na wąsatych stworach ale paździerz , nawet kolorami nie poukładane i te kotwiczki jaxona :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 ale paździerz , nawet kolorami nie poukładane i te kotwiczki jaxona :/ O man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Daniel, odpowiem Ci najprościej jak się da, żeby nie powodować zbędnej dyskusji, dlatego suma, bo w tym wątku rozmawiamy o sumach. Poza tym, w tej chwili naprawdę nie znajduję argumentów za tezą, że zabijanie sumów, dodajmy w naszych wodach, nie jest głupotą.O innych gatunkach możemy porozmawiać w innych wątkach.PozdrawiamArek Ja trochę inaczej to widzę i znacznie bardziej mi żal np. sandaczy. Sum się ma całkiem dobrze i jakby patrzeć na szkodliwość dla środowiska, to jednak lepiej jak sum skończy w galarecie niż sandacz na patelni. p.s. Jednak obydwa gatunki to drapieżniki, a presja na nie jest stanowczo za duża, więc powinien być "no kill" na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Ja trochę inaczej to widzę i znacznie bardziej mi żal np. sandaczy. Sum się ma całkiem dobrze i jakby patrzeć na szkodliwość dla środowiska, to jednak lepiej jak sum skończy w galarecie niż sandacz na patelni. p.s. Jednak obydwa gatunki to drapieżniki, a presja na nie jest stanowczo za duża, więc powinien być "no kill" na nie.Akurat w tej kwestii obaj się absolutnie zgadzamy, choć mimo wszystko jakoś bardziej mi się mieści we łbie nawet kilkukilogramowy sandacz na patelni niż kilkudziesięciokilogramowy sum na haku w garażu, lub jeszcze większy poćwiartowany w taczce. Na to już mam zbyt mało pojemną łepetynę i nie potrafię tego zrozumieć...Szkodliwość dla ekosystemu to już inna bajka... Może to krótkowzroczne, ale życzę sobie jak najwięcej takich pływających u-bootów, nawet kosztem naruszenia równowagi biologicznej. Z drugiej jednak strony nie wydaje mi się, żeby to nastąpiło w naszych wodach. U nas minimalny wzrost pogłowia jakiegoś gatunku zaraz stanowi aspekt dla przywrócenia równowagi, najczęściej siecią... w majestacie, a jakże... Warto też zadać sobie pytanie, czy nasza, a ściślej w naszych wodach panująca miłościwie równowaga taką właściwą i pożądaną równowagę rzeczywiście stanowi, np. w porównaniu z wodami w innych krajach... Wiem, że Ty doskonale znasz odpowiedź na to pytanie...PozdrawiamArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witajcie sum i inne drapiezne powinny miec wymiar jak w szwecji np ssczupaki okazy c/r a ty k-pon powiedz lepiej gdzie te bolenie bo chyba zakopały sie w kamieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Bolenie uczę się polawiać Jak widać kiepsko mi idzie.... same przyłowy. Od 24:00 myślę tylko o wąsatych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Akurat w tej kwestii obaj się absolutnie zgadzamy, choć mimo wszystko jakoś bardziej mi się mieści we łbie nawet kilkukilogramowy sandacz na patelni niż kilkudziesięciokilogramowy sum na haku w garażu, lub jeszcze większy poćwiartowany w taczce. Na to już mam zbyt mało pojemną łepetynę i nie potrafię tego zrozumieć...Szkodliwość dla ekosystemu to już inna bajka... Może to krótkowzroczne, ale życzę sobie jak najwięcej takich pływających u-bootów, nawet kosztem naruszenia równowagi biologicznej. Z drugiej jednak strony nie wydaje mi się, żeby to nastąpiło w naszych wodach. U nas minimalny wzrost pogłowia jakiegoś gatunku zaraz stanowi aspekt dla przywrócenia równowagi, najczęściej siecią... w majestacie, a jakże... Warto też zadać sobie pytanie, czy nasza, a ściślej w naszych wodach panująca miłościwie równowaga taką właściwą i pożądaną równowagę rzeczywiście stanowi, np. w porównaniu z wodami w innych krajach... Wiem, że Ty doskonale znasz odpowiedź na to pytanie...PozdrawiamArek Mało jasno się wyraziłem. Równowaga jest zachwiana przez zbyt małą liczbę drapieżników w naszych wodach, a nie przez to, że jest ich za dużo (czy też są za duże).I o ile sumów nadal jest całkiem sporo, to sandacze i szczupaki z Wisły praktycznie zniknęły.Dlatego szkodliwe dla ekosystemu jest zabieranie tych ryb. Tyle, że w tym kraju większość wędkarzy ma to gdzieś i te nasze gadki na forach niewiele zmienią. Jedyny plus jest taki, że można frustrację trochę rozładować i nawzajem poklepać się po plecach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Mało jasno się wyraziłem. Równowaga jest zachwiana przez zbyt małą liczbę drapieżników w naszych wodach, a nie przez to, że jest ich za dużo (czy też są za duże).I o ile sumów nadal jest całkiem sporo, to sandacze i szczupaki z Wisły praktycznie zniknęły.Dlatego szkodliwe dla ekosystemu jest zabieranie tych ryb. Tyle, że w tym kraju większość wędkarzy ma to gdzieś i te nasze gadki na forach niewiele zmienią. Jedyny plus jest taki, że można frustrację trochę rozładować i nawzajem poklepać się po plecach.Pełna zgoda... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Cicho wszędzie.., głucho wszędzie ... czy dziś z tego coś będzie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Cicho wszędzie.., głucho wszędzie ... czy dziś z tego coś będzie???? Tiaaaa w pracy jestem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 U mnie pierwsza nocka zaliczona opaskowo-brzegowe podchody po pracy 1-4 godzina nad ranem niestety bez kontaktu Pływanie przewidziane na piątek - niedziela i pogoda się zapowiada więc 3-dniówka na wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Tiaaaa w pracy jestem :/JA też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 a ja dzisiaj ruszam żeby jutro popływać trochę,+ po weekendzie planuję 3 dni na wodzie bez jedzenia i picia (żeby nie kusiło). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Mam taki zap.... w robocie Wojtek, że najwczesniej 19 wyjedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi