Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam biorę ze sobą sprzęt na sumy :D będzie tuńczyki ciągnął na rozgrzewkę przed powrotem :D z nocki już dwa ememememsy dostałem z Wislanymi wąsami :) w wymiarze "super sport" niestety nie mogłem uczestniczyć w opaskowej eskapadzie bo mnie pogodao odrzuciła.

Ja trochę inaczej to widzę i znacznie bardziej mi żal np. sandaczy. Sum się ma całkiem dobrze i jakby patrzeć na szkodliwość dla środowiska, to jednak lepiej jak sum skończy w galarecie niż sandacz na patelni.

Poznałem kiedyś wędkarzy ze Śląska którzy twierdzili że w ich wodach sumów jest stanowczo za dużo :huh: .

Nigdy tam na rybach nie byłem i pewnie nie będę więc nie wiem jak jest naprawdę.

Poznałem kiedyś wędkarzy ze Śląska którzy twierdzili że w ich wodach sumów jest stanowczo za dużo :huh: .

Nigdy tam na rybach nie byłem i pewnie nie będę więc nie wiem jak jest naprawdę.

Dużo zależy od tego kto tak stwierdził. ;)

Jeśli spinningiści, to jeszcze byłbym skłonny uwierzyć, ale miłośnikom nabijania koszyczka, to już mniej chętnie. :) 

Sporej części z nich zawsze sum karpia wyżera, boleń ryby płoszy, a sandacz kaleczy. I nie piszę tego złośliwie. Zwyczajnie, znam kilku zatwardziałych grunciarzy, z kilkoma się przyjaźnię, a podczas mojej aktywności w rodzimym kole, miałem okazję słuchać wielu przekonujących na siłę, że tona szczupaka, to znacznie więcej karpia. Karpia dla nich, dla mnie, dla Was, dla wszystkich. W końcu kto by chciał oglądać bijącą rapę, strzał szczupaka, czy spław wąsatego, gdy można relaksować się ze wzrokiem wbitym w bąble po żerującym karpiku. :D

• Like 5

O tej wielkiej ilości sumów wszędzie to już nie mogę słuchać i czytać,jest pierwszy dzień sezonu ,koniec dnia a nikt nie złowił nic fajnego.Gdzie te wszechobecne sumy? :)

Czekaj chłopaki zieleninę eksponują w PS aby nie wyszło że to przed sezonem. ;)

• Like 10

Ale mi Wisła spłatała figla od godziny 8 rano do 19 poziom podniósł sie o 80cm :huh:  no szlag człowieka trafia setki kilometrów zrobione a tu taki gift .

Jedyny plus to taki że mogłem wszędzie pływać w slizgu bez stresu że zanurkuję w przykosie .

A podobno na suma taki wzrastający poziom wody dobrze działa :rolleyes: chyba nie dzisiaj nawet nie miałem sumowego pierdnięcia :wacko: .

Ale i tak fajnie było bo w środku tygodnia pustki nad wodą :)  nawet gruniarzy niewielu.

Witam i z góry przepraszam za jakość filmiku, na kolanie oraz na gorąco skleconym. Polańskim ani R.Scotem a Lucasem tym bardziej nie jestem. Mam tylko dwie rączki a tu trzeba było holować sumka, sterować silnikiem/łódką i kręcić z ręki telefonem. Nie było miejsca z piaskiem ani czasu - by go nie zamordować. 

Wrócił szybko do zdrowia i wody.  

Szału może nie ma ale sezon 2014 uważam za OTWARTY ;) .

Edytowane przez miramar69
  • Like 9

Witam i z góry przepraszam za jakość filmiku, na kolanie oraz na gorąco skleconym. Polańskim ani R.Scotem a Lucasem tym bardziej nie jestem. Mam tylko dwie rączki a tu trzeba było holować sumka, sterować silnikiem/łódką i kręcić z ręki telefonem. Nie było miejsca z piaskiem ani czasu - by go nie zamordować.

Myslalem, ze wrociles o kiju bo nic nie dzwonisz...

Gratki :)

Ja jak narazie pilnuje ogniska co by spiacej krolewnie bylo cieplo ;)

• Like 1

miramar69 wyrównałeś moją życiówkę - 164cm :)

Gratki

Ja wczoraj rozpocząłem sezon .... pękniętą kością łokciową (przy nadgarstku) lewej ręki, wybitym lewym barkiem i 3 pręgami bordo na plecach... Na szczęście miałem kask na łbie :)

Żona ze mnie ma polewkę, że Taki sezon Sumowy to Ona akceptuje :P

Schody stalowe vs K. P. = 1:0 :/

Ps. Nie dałem się zagipsować, nastawili mi bark, plecy się wygoją a pękniecie się zrośnie :P Tylko dlaczego tak to boli :P

• Like 3

miramar69 wyrównałeś moją życiówkę - 164cm :)

Gratki

Ja wczoraj rozpocząłem sezon .... pękniętą kością łokciową (przy nadgarstku) lewej ręki, wybitym lewym barkiem i 3 pręgami bordo na plecach... Na szczęście miałem kask na łbie :)

Żona ze mnie ma polewkę, że Taki sezon Sumowy to Ona akceptuje :P

Schody stalowe vs K. P. = 1:0 :/

Ps. Nie dałem się zagipsować, nastawili mi bark, plecy się wygoją a pękniecie się zrośnie :P Tylko dlaczego tak to boli :P

No to dałeś do pieca 

Współczuję

Witam i z góry przepraszam za jakość filmiku, na kolanie oraz na gorąco skleconym. Polańskim ani R.Scotem a Lucasem tym bardziej nie jestem. Mam tylko dwie rączki a tu trzeba było holować sumka, sterować silnikiem/łódką i kręcić z ręki telefonem. Nie było miejsca z piaskiem ani czasu - by go nie zamordować. 

Gratki sumka.

Widzę, że większa woda jeszcze tam nie dotarła.

Ja na ten tydzień w planach miałem brzanę, ale mi to woda z głowy wybiła.

Edytowane przez tadekb