rózgaś Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Nie łowiłem w maju, a wczoraj byłem na zero, Tak więc nie zapozuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Rózgaś a praca ? W tygodniu byłes na rybach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) Poznałem kiedyś wędkarzy ze Śląska którzy twierdzili że w ich wodach sumów jest stanowczo za dużo .Taaaaa, jak tylko kran w łazience odkręcę to sumy z umywalki wyłażą. To samo z kiblem, usiąść za potrzebą nie można bo kwokają zanim człowiek mięśnie napnie . *Śląsk lobby karpiowym stoi, a jak wiadomo sum to zażarty wróg karpia, więc pewnie i stąd to "twierdzenie" o którym słyszałeś. Dla nich i suma i szczupaka jest za dużo (sandacz może być bo dobre mięcho), a karp złowiony w czerwcu jest na Święta BN po prostu mniam . * oczywiście mówię o G.Śląsku Edytowane 2 Lipca 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 (edytowane) U mnie z kranu Johnnie Walker leci Edytowane 2 Lipca 2014 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabik Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam i z góry przepraszam za jakość filmiku, na kolanie oraz na gorąco skleconym. Polańskim ani R.Scotem a Lucasem tym bardziej nie jestem. Mam tylko dwie rączki a tu trzeba było holować sumka, sterować silnikiem/łódką i kręcić z ręki telefonem. Nie było miejsca z piaskiem ani czasu - by go nie zamordować. Wrócił szybko do zdrowia i wody. Szału może nie ma ale sezon 2014 uważam za OTWARTY .Myślałem , że cię zaraz zjadą , że na kamieniach, do góry brzuchem itp. , a tu cisza czyżby powrót do normalności panowie na JP ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Krzyś byłem ale tyle kręcenia, że do spowiedzi musze iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Myślałem , że cię zaraz zjadą , że na kamieniach, do góry brzuchem itp. , a tu cisza czyżby powrót do normalności panowie na JP ...Może z łaski że zaznaczyłem wcześniej wszystkie "ZŁE RZECZY ZROBIONE TEMU NIEBORAKOWI" ale na prawdę nie było innego wyjścia i chciałem to zrobić szybko. Poza tym ta wywrotka do góry kółkami na początku tylko tak wyglądała grożnie, poszedł jak rakieta a poza wodą był może 5 min. SORRY następnym razem powinno być lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 u mnie wczoraj tylko dwie kijaneczki,trzeci miał być już chociaż ze 150+,ale się nie doczekałem brania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Mariusz sum to twarda bestia. Polecamhttp://allegro.pl/mata-karimata-wojskowa-bw-izolujaca-podklad-spiwor-i4343034611.htmlNajlepsze co miałem, pełni rolę maty, nosidełka i szpej się przykryje jak trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Dzięki za info już zakupiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Wymiar ma na długość odpowiednią, najwyżej ogon będzie wisiał :-)Tak na serio to świetne nosidełko. Jak złapię za mordę, to moczę matę w wodzie, rozkładam i wrzucam gościa na pokład. Nie uświni podłogi i sprzętu. Potem zawijam go w to i przenoszę w tym. nie nosze za morde bo to zbrodnia. Można na tej macie świetnie przesuwac rybe po piachu, ciągnąc za brzeg jedną ręką i drugą podtrzymywac rybę> 100proc idealny zakup. Myje sie piachem dobrze szybko schnie i nie cuchnie. Lubię to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 To 2,30 m mi się podoba i daj Boziu aby kiedyś ogon wystawał poza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) u mnie wczoraj tylko dwie kijaneczki,trzeci mi już chociaż ze 150+,ale się nie doczekałem brania.... ...bo ten wiekszy mial mi wziąść na fajrant ;-) ...ale jak fitness to fitness :-) ...w tygodniu atak na królową moze bedziemy mieli lepsze wyniki niz na naszej wodzie ;-) ...ja wczoraj niestety na zero...zaden nie chcial miec fottki ze mna :-) Edytowane 3 Lipca 2014 przez czocho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) Piękna upalna pogoda zapowiada się na weckend i woda lekko w górę warunki zapowiadają się ideolooooo Jutro skorupa na wode i trolujemy do niedzieli na maxa Edytowane 3 Lipca 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 ...bo ten wiekszy mial mi wziąść na fajrant ;-) ...ale jak fitness to fitness :-) ...w tygodniu atak na królową moze bedziemy mieli lepsze wyniki niz na naszej wodzie ;-) ...ja wczoraj niestety na zero...zaden nie chcial miec fottki ze mna :-)Kamil przy tym fitnesie siedziałem do jedenastej,ale jak chce się mieć na co łowić... Piękna upalna pogoda zapowiada się na weckend i woda lekko w górę warunki zapowiadają się ideolooooo Karol ,,będzie zabawa,będzie się działo..." 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 W weekend będzie wielkie żarcie. Ciepło i przyborek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Podpuszczaj, podpuszczaj. Już 1go miało być :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Witam sumiarzy , mam pytanko jakie fragmenty rzeki wybrac do oblawiania za sumem w dzien ? Moje lowisko to rzeka odra metoda spinning z reki . W nocy próbuje łowić je na płytkich zakretach rzeki z duza iloscia drobnicy . Poprosze o jakies rady taktyczne ;] Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Krzysiek jedziesz w weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 muszę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 W weekend będzie wielkie żarcie. Ciepło i przyborek Nie wszędzie ten przyborek bedzie, na gornym odcinku beda juz spadki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Podpuszczaj, podpuszczaj. Już 1go miało być :-) Miało być jak będzie ciepło, a pierwszego było zimno Nie wszędzie ten przyborek bedzie, na gornym odcinku beda juz spadki..... Ale za to pogoda sprzyjająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Coraz intensywniej zastanawiam się czy nie odpuścić jednak rybonom w kropki i z żaglami na grzbiecie kosztem pływania po Wisełce... Z drugiej strony jeszcze całe wakacje przede mną - a po Finlandii chyba ciężko by mi było się odnaleźć na tej "czystej, pachnącej i spokojnej wodzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Coraz intensywniej zastanawiam się czy nie odpuścić jednak rybonom w kropki i z żaglami na grzbiecie kosztem pływania po Wisełce... Z drugiej strony jeszcze całe wakacje przede mną - a po Finlandii chyba ciężko by mi było się odnaleźć na tej "czystej, pachnącej i spokojnej wodzie" Wszystko zależy od pogody. Na razie pogoda sprzyja łowieniu pstrągów właśnie, ale jak się zaczną upały to lepiej dać tym rybom spokój. Ani to przyjemne tak łazić w ukropie po krzakach, ani dobrze to nie robi pstrągom jak w końcu się jakiegoś złowi. Niestety rzeki już są ciepłe i kropki słabo znoszą hole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Chce właśnie skorzystać z tego, że do tej pory pogoda była raczej mało letnia - powiedział bym nawet majowa.Woda powinna być jeszcze na na tyle chłodna i dobrze natleniona, że można spróbować. A jak będzie mega upał i woda się zagotuje mam alternatywę jak wiesz w lesie. Tam w sumie cały rok warunki optymalne tylko komarów roje żyć nie dają Koniec OT bo tu o sumach przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi