Skocz do zawartości

SUMY 2014

suli102

Rekomendowane odpowiedzi

No masz, a chyba ze dwie strony było o tym, jaka to wymarzona pogoda ma być na łyk, łyk, łykend... :P  

Bo była i jest, a że byki nie chcą brać ... Coś na Wiśle są mało aktywne. Kilka rybek udało się złowić, ale nic dużego niestety.

Za to na innych rzekach (i zbiornikach) się działo bardzo dużo. Niestety mnóstwo ryb swoją aktywność przypłaciło życiem. 

Nie wiem. Taka kicha się rzadko zdarza. Ale cóż trzeba być pokornym. Kombinowałem jak koń pod górę. Ale spoko. W niedzielę zabierał Małżę moją na wodę, a ona chyci kabana.

Kobieta na sumach to gwarancja sukcesu. 

Sprawdzone w roznych terminach i na roznych kobietach :D

• Like 1

Sam wiem o kilku zeżartych rybach, w tym 2x 180+.

powiedzcie jakim trzeba byc debilem, żeby coś takiego tłustego, smierdzącego i obrzydliwego zatłuc i zeżreć???

No debilem po prostu.Co jeszcze gorsze,to dla wielu my właśnie(wypuszczając)jesteśmy debilami.Kotów nie karmim,filetami w sąsiadów nie rzucamy.Debile.

Z tą pogodą to chodziło mi o to, że napalanie się na efekty na podstawie prognozy pogody skutkuje u mnie uśmieszkiem. Jakoś staram się być nad wodą najczęściej jak się da i na pogodę nie bardzo zwracam uwagę. Czasem udaje mi się połowić, czasem nie i naprawdę trudno sztywno przypisać to pogodzie. A może po prostu nie umiem wykorzystać tych najoptymalniejszych z optymalnych, opisywanych w książkach warunków :blush:  Nic to, wszystko przede mną...

• Like 1

Pogoda mnie nie interesuje. Łowię zawsze kiedy mogę. Co do zamożnych chamków to ręce opadają.... Tylko nie rozumiem co się robi z prawie dwumetrowymi rybami. Bo zostałem poczęstowany kiedyś mięchem ryby ze 140+ i gęba rosła jak próbowałem. Syf tłusty. To jaka ciapa musi być z dużego. Dla dociekliwych - nie zabiłem NIGDY suma.

• Like 2

Panowie, ktoś zabrał dużą rybę na krakowskiej Wiśle i tyle płaczu. Zerknijcie w wątek "Zegrze" - rybka brała i ostre sprawianie mięcha na brzegach odchodziło. Nawet niektóre zamordowane dwumetrówki pojawiły się na FB.

Gratki i oklaski z każdej strony. Takie nasze polskie realia i chyba trochę o nich zapominamy.

Daniel nie wiem tylko czy w takiej zupie 25+ sandacz pobiera pokarm... ;)  Nawet jeśli jeszcze gdzieś występuję...

Z kolegami na Wiśłe łowimy głównie wirtualne sandacze.

Wygląda to mniej więcej tak, że jak meta jest dobra to oceniamy ją na zasadzie - ile byśmy złowili na niej sandaczy w dawnych czasach. Następnie bierzemy najmniejszą liczbę z podanych i sobie zaliczamy.

W tym roku mam już złowione blisko 20 wirtualnych wiślanych sandaczy, w tym jednego 80 + 

:D

• Like 12